Nyhet

Mobilklokke blir det neste store

Omate TrueSmart nådde innsamlingsmål på rekordtid.

Har du en smart ide kan du presentere den på Internett og få mange investorer til å bidra med små beløp for å gjøre prosjektet levedyktig. Innsamlinhgsmetoden kalles crowd founding, og det er flere aktører som spesialiserer seg på å presentere slike prosjekt.

Omate TrueSmart er en klokke som er kommet til på denne måten. Klokken er en vanntett smartmobil du kan bære på håndleddet som et vanlig armbåndsur. Liknende produkter har vi sett fra Sony, og det er knapt en hemmelighet at både Samsung og Apple snart vil lansere smartklokker.

Her kan du lese om den dummeste smartklokken vi har testet til nå.

Pengene strømmer inn

Omate er en vanntett smartklokke med SIM-kort og 3G. Den kan også brukes sammen med en smartmobil via Bluetooth.

Det kan se ut til at det er et betydelig sug i markedet etter slike produkter. Mens mobilene er i ferd med å bli så store at de knapt får plass i lomma, er smartklokkene produkter med tilsvarende funksjonalitet i kompaktformat.

Omate la ut sitt prosjekt med et håp om å få inn 100 000 dollar, tilsvarende drøyt 600 000 kroner. Innsamlingen skulle vare i en måned, og fungerer på den måten at investorene får pengene tilbake om målet ikke blir nådd.

Men Omate behøver ikke å betale tilbake noe som helst. Målet var nådd før det var gått ett døgn, og etter to døgn var beløpet med enn fordoblet. Dermed skulle utviklerne ha sikret seg de nødvendige midlene for å starte produksjon av smartklokka.

Økt interesse med Apple og Samsung på markedet

En rapport fra analyseselskapet Juniper viser også at smartklokker er i vinden. Ny funksjonalitet som treningsovervåkning, betalings- og billettløsninger vil bidra til at markedet vokser. I sin markedsprognose for 2013 til 2018 skriver Juniper at det innen 2018 vil bli solgt 36 millioner smartklokker per år.

Det er særlig Apple og Samsungs inntreden på dette markedet som vil sette fart i omsetningen, mener Juniper.

Omate har lagt ut denne videoen som viser hvordan en prototyp av deres smartklokke fungerer:

Les også
Fitbit har lansert treningsarmbånd med klokke
Les også
Dette er Samsungs smartklokke
Les også
Slik vil Samsungs smartklokke fungere
Les også
Apple registrerer iWatch som varemerke
Les også
– Neppe Apple iWatch med det første
Les også
Casio GB-6900AA: Denne Casio-klokken snakker med mobilen
Les også
– Microsoft utvikler smartklokke
Les også
Google-klokken kan komme i sommer
annonse