GuideJulegaver under 1 000 kr.

Ti teknogaver til under tusenlappen

Her er våre julegavetips.

Tilbehør og dingser

Matbutikkene bugner allerede av billige pepperkaker og julebrus – en utålmodig påminnelse om at julen faktisk nærmer seg. Men har du begynt å handle julegaver ennå?

For vår del går det mest i dingser og elektronikk til jul, og da særlig ting du kan bruke sammen med en smartmobil eller et nettbrett.

Her har vi plukket ut noen rimelige julegavetips fra mobilverdenen:

Stilig tilbehør

Logitech Ultrathin Keyboard Mini

Logitech Ultrathin Keyboard Mini.Foto: Logitech

Pris: fra 390 kroner (Prisguide)

Dette tastaturet er skreddersydd for Apple iPad Mini, som igjen er blant årets mest kjøpte nettbrett i Norge. Kjenner du noen som har et slikt nettbrett, vil Logitechs spesialtilpassede keyboard, med beskyttelsesdeksel, være midt i blinken. Dette iPad Mini-tilbehøret fikk terningkast 5 i Amobils test fra april i år.

Les testen: Minitastaturet som passer iPad Mini perfekt

Personlig mobildeksel

Frydaze.Foto: Espen Swang, Mobilen.no

Pris: ca. 250 kroner (Frydaze - eller tilsvarende)

Det finnes mange aktører som lager personlige mobildeksler. Vi nevner norske Frydaze her, ettersom vi har god erfaring med dem tidligere. Som julegave kan du enten laste opp et valgfritt bilde eller gi et gavekort på et personlig mobildeksel. Det siste er kanskje å anbefale hvis du ikke er helt sikker på hva den som får gaven kan tenke seg å gå rundt med.

Les også: USA-gjennombrudd for norske mobildeksler

Trening og livsstil

Fitbit Flex Tracker

FitBit Flex.Foto: FitBit

Pris: fra 799 (Prisguide)

Dette er den perfekte gaven til en som liker å trene, eller som kanskje trenger motivasjon til å fortsette med trening. Armbåndet måler alt fra hvor langt du har gått, hvor aktiv du har vært og hvor mange kalorier du har forbrent, og ikke minst måler den hvor god søvnkvalitet du har hver natt. Og den vekker deg, hvis du vil. Synkroniser med mobilen, så får du alle data overført.

Les også: Billig treningsdings kan hjelpe hjertepasienter

Jawbone UP

Jawbone UP.Foto: Jawbone

Pris: Fra 929 kroner (Prisguide)

Dette er et annet trenings- eller aktivitetsarmbånd av den digitale typen, fra produsenten Jawbone. Den måler blant annet hvor lenge og bra du sover, hvor mange skritt du tar i løpet av dagen, og hvor mange treningsøkter du har gjennomført. Jawbone UP vekker deg dessuten effektivt med en forsiktig vibrering, noe som kan være nyttig spesielt hvis du tar deg en halvtimes "Power Nap". Batteritid inntil 10 dager. Registrer humør og hva du spiser hvis du vil. Kan kobles til apper som RunKeeper, MyFitnessPal, Strava og Withings.

Les også: Test av Jawbone UP

Mobilhansker i skinn

Touch-skinnhansker fra Mujjo-.Foto: Mujjo.com

Pris: 625 kroner (Mujjo.com) +frakt, ca. 100 kroner.

Mobilvanter finnes i mange forskjellige varianter fra før, og kan koste så lite som 49 kroner (Prisguide) enkelte steder. Nå har imidlertid selskapet Mujjo lansert skinnhansker som du kan bruke på en touch-skjerm også. Vi har ikke fått testet disse hanskene foreløpig, men samme selskap har tidligere laget mobilvanter som fungerte veldig bra. Mujjo Leather Touchscreen Gloves må du i skrivende stund bestille fra produsentens nettside, men det kan fort være at de dukker opp i norske butikker etter hvert også.

Les også: Holder du varmen i vinterkulda med disse mobilvantene?

SE FLERE JULEGAVETIPS PÅ NESTE SIDE: