Til hovedinnhold
GuideJulegaver under 1 000 kr.

Ti teknogaver til under tusenlappen

Her er våre julegavetips.

Shutterstock/montasje Niklas Plikk, Teknofil.no

Tilbehør og dingser

Matbutikkene bugner allerede av billige pepperkaker og julebrus – en utålmodig påminnelse om at julen faktisk nærmer seg. Men har du begynt å handle julegaver ennå?

For vår del går det mest i dingser og elektronikk til jul, og da særlig ting du kan bruke sammen med en smartmobil eller et nettbrett.

Her har vi plukket ut noen rimelige julegavetips fra mobilverdenen:

Stilig tilbehør

Logitech Ultrathin Keyboard Mini

Logitech Ultrathin Keyboard Mini.Foto: Logitech

Pris: fra 390 kroner (Prisguide)

Dette tastaturet er skreddersydd for Apple iPad Mini, som igjen er blant årets mest kjøpte nettbrett i Norge. Kjenner du noen som har et slikt nettbrett, vil Logitechs spesialtilpassede keyboard, med beskyttelsesdeksel, være midt i blinken. Dette iPad Mini-tilbehøret fikk terningkast 5 i Amobils test fra april i år.

Les testen: Minitastaturet som passer iPad Mini perfekt

Personlig mobildeksel

Frydaze.Foto: Espen Swang, Mobilen.no

Pris: ca. 250 kroner (Frydaze - eller tilsvarende)

Det finnes mange aktører som lager personlige mobildeksler. Vi nevner norske Frydaze her, ettersom vi har god erfaring med dem tidligere. Som julegave kan du enten laste opp et valgfritt bilde eller gi et gavekort på et personlig mobildeksel. Det siste er kanskje å anbefale hvis du ikke er helt sikker på hva den som får gaven kan tenke seg å gå rundt med.

Les også: USA-gjennombrudd for norske mobildeksler

Trening og livsstil

Fitbit Flex Tracker

FitBit Flex.Foto: FitBit

Pris: fra 799 (Prisguide)

Dette er den perfekte gaven til en som liker å trene, eller som kanskje trenger motivasjon til å fortsette med trening. Armbåndet måler alt fra hvor langt du har gått, hvor aktiv du har vært og hvor mange kalorier du har forbrent, og ikke minst måler den hvor god søvnkvalitet du har hver natt. Og den vekker deg, hvis du vil. Synkroniser med mobilen, så får du alle data overført.

Les også: Billig treningsdings kan hjelpe hjertepasienter

Jawbone UP

Jawbone UP.Foto: Jawbone

Pris: Fra 929 kroner (Prisguide)

Dette er et annet trenings- eller aktivitetsarmbånd av den digitale typen, fra produsenten Jawbone. Den måler blant annet hvor lenge og bra du sover, hvor mange skritt du tar i løpet av dagen, og hvor mange treningsøkter du har gjennomført. Jawbone UP vekker deg dessuten effektivt med en forsiktig vibrering, noe som kan være nyttig spesielt hvis du tar deg en halvtimes "Power Nap". Batteritid inntil 10 dager. Registrer humør og hva du spiser hvis du vil. Kan kobles til apper som RunKeeper, MyFitnessPal, Strava og Withings.

Les også: Test av Jawbone UP

Mobilhansker i skinn

Touch-skinnhansker fra Mujjo-.Foto: Mujjo.com

Pris: 625 kroner (Mujjo.com) +frakt, ca. 100 kroner.

Mobilvanter finnes i mange forskjellige varianter fra før, og kan koste så lite som 49 kroner (Prisguide) enkelte steder. Nå har imidlertid selskapet Mujjo lansert skinnhansker som du kan bruke på en touch-skjerm også. Vi har ikke fått testet disse hanskene foreløpig, men samme selskap har tidligere laget mobilvanter som fungerte veldig bra. Mujjo Leather Touchscreen Gloves må du i skrivende stund bestille fra produsentens nettside, men det kan fort være at de dukker opp i norske butikker etter hvert også.

Les også: Holder du varmen i vinterkulda med disse mobilvantene?

SE FLERE JULEGAVETIPS PÅ NESTE SIDE:

Musikk og media

Music Angel Friendz

Music Angel.Foto: Music Angel

Pris: fra 190 kroner (Prisguide)

"Going off the rails on a daisy chain?" Den lille, men kraftige og portable høyttaleren Music Angel Friendz kan kobles sammen med andre av sitt slag, og dermed danne en såkalt "daisy chain". Relativt god lyd, godt funksjonalitet og stilig design til en lav pris gjør at vi anbefaler denne som julegave.

Se også: Den kraftigere og dyrere minihøyttaleren Sack it WOOFit

Jambox.Foto: Jawbone

Jawbone Jambox

Pris: fra 849 kroner (Prisguide)

Den populære høyttaleren Jawbone Jambox har falt nesten 50 prosent i pris siden i fjor. Den er imidlertid fortsatt noe av det aller beste du får til under en tusenlapp i kategorien kompakte, semi-portable høyttalere med grom-lyd. Testet til terningkast 5, da den kostet 1600 kroner, i november 2011.

Les testen: Jawbone Jambox – Gromlyd i en liten kraftpakke

Samsung Allshare Cast eller Apple TV

Apple TV.Foto: Apple

Pris: Ca. 6-700 kroner Samsung Allshare Cast / Apple TV (Prisguide)

De fleste av oss tar massevis av bilder og videoer med mobilen, men det blir sjelden en anledning til å vise dem frem. Med en mediespiller som Apple TV (til iPhone/iPad) eller Samsung Allshare Cast (Samsungs smartmobiler og nettbrett) kan du raskt streame alt medieinnhold til TV-en, inklusive musikk. Og det uten ledning mellom mobilen og mediespilleren.

Et litt rimeligere alternativ er Google Chromecast, som koster i underkant av 500 kroner. Denne mediespilleren fungerer faktisk til både Android og iOS.

Les ogå: Chromecast gjør det enkelt å få bilde fra mobil til TV

Gavekort i iTunes

iTunes Cards.Foto: Apple

Pris: 150 /250 /500 /1000 kroner

Google har foreløpig ikke lansert gavekort til innholdsbutikken sin i Norge, men det har Apple til sin butikk. Hvis mottakeren av julegaven din er en iPhone- eller iPad-bruker, kan det være populært med et gavekort til iTunes. Dette kan brukes på mobilspill, apper, musikk, lydbøker eller e-bøker. Kortene får du kjøpt i en del matbutikker og kiosker, eller så kan du bestille dem via Apples nettisder.

Gavekort på Spotify eller WiMP

WiMP.Foto: WiMP

Pris: Fra 299 kr (3 mnd.)

For en som ennå ikke har fått anledning til å utvide sin musikalske horisont via en streamingtjeneste, vil et gavekort til Spotify eller WiMP være midt i blinken. Disse får du kjøpt i flere matbutikker og musikkbutikker, eller så kan du bestille gavekortene på nettet. For Spotify kan du kjøpe dem direkte fra Spotify.com. For WiMP kan du bestille via Platekompaniet.

Fortsatt på utkikk etter gaveidéer? Se alt det rare som har fått plass i artikkelserien "Dagens dings" hos Amobil

annonse