Samletest

Vi har testet appene som får deg i toppform

Ti treningsapper til iPhone, Android og Windows Phone.

Introduksjon

Alle vet at det er bra for kroppen å holde seg i form, men likevel sliter mange med motivasjonen. Med en god treningsapp på mobilen er det lettere å holde motivitasjonen oppe, uansett om du trener mange ganger i uken, eller om du bare liker å ta en løpetur eller sykkeltur en gang i blant.

Det finnes et ganske stort antall treningsapper til Android og iOS, mens utvalget på Windows Phone er noe mer begrenset.

Felles for alle appene er at de kan logge treningsøktene dine og vise dem på et kart, og at du kan få oversikt over dine egne prestasjoner over tid. Mange av appene lar deg også sammenligne dine egne prestasjoner mot venner og kjente, og i noen tilfeller også utfordre venner.

En god treningsapp bør også ha gode nettsider, slik som Runkeeper.

Slik har vi testet

I denne testen har vi lagt mest vekt på at appene skal virke motiverende, siden motivasjonen antagelig er det de fleste sliter med når det kommer til trening.

En god treningsapp som skal fungere godt for både "mosjonister" og de som ønsker å ta treningen ett skritt lenger, bør være så enkel å bruke som mulig. Samtidig bør den ha disse funksjonene:

  • Registrering av treningsturen på et kart
  • Tilbakemeldinger om tid, distanse og hastighet – helst også som talemeldinger i hodetelefonene
  • God oversikt over treningshistorikk, helst både i appen og via egen nettside
  • Støtte for pulsmåling
Pulsklokker som Polar RC3 GPS (bildet) lar deg eksportere treningsdata til .GPX-format, og så importere det inn i treningsapper som for eksempel Runkeeper, Strava eller Endomondo.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Vi gir plusspoeng til apper med gode sosiale funksjoner som lar deg sammenligne egne prestasjoner med vennene dine. Denne typen funksjoner er med på å motivere og gjøre det morsommere å trene. De fleste treningsapper har funksjoner for deling på Facebook og Twitter også.

Mange treningsapper lar deg eksportere og importere treningsøkter i såkalt .GPX-format, et format som støttes av blant annet pulsklokker. På den måten kan du få treningsdataene dine fra pulsklokken, hvis du ikke har brukt mobilappen da du løp. Eller du kan eksportere fra en treningsapp til en annen. Vanligvis må dette gjøres via nettsidene til treningsappen.

At en treningsapp har mange funksjoner, teller positivt – men siden vi i denne testen legger vekt på at dette skal være apper som skal kunne brukes av mosjonister og «folk flest» bør appene også være enkle å bruke.

Mange treningsapper støtter flere ulike treningsformer, men i vår test har vi i hovedsak lagt vekt på løping.

På neste side kan du se hvilke treningsapper som
ikke nådde helt til topps i vår test »