SamletestFitbit Flex, Polar Loop og Jawbone Up

Vi kårer det beste treningsarmbåndet

Disse passer på at du får nok aktivitet i løpet av dagen.

Treningsarmbånd

Selv om alle vet at man bør holde seg i aktivitet for å holde kroppen i form, synes mange det er vanskelig å finne motivasjon. Men kanskje et treningsarmbånd er det som skal til for å få deg opp av sofaen?

Polar Loop-appen viser deg aktivitetsnivået ditt i et 24-timers hjul.

Vi kaller det treningsarmbånd – men egentlig er «aktivitetsmonitor» en mer passende betegnelse. Dette er nemlig et armbånd som i løpet av dagen og natten kontinuerlig logger hvor aktiv du er, og hvor godt du sover om natten. Via en nettside eller en app på mobiltelefonen kan du til enhver tid se blant annet hvor mange skritt du har gått, hvor mange kalorier du har forbrukt og hvor mange timer søvn du har fått.

I løpet av året har vi testet tre ulike treningsarmbånd; FitBit Flex, Jawbone Up og Polar Loop. De tre armbåndene har mange likheter, men det er også en del forskjeller. Hvilket du bør velge, avhenger litt av hva du synes er viktigst. To av armbåndene støtter for eksempel vekking med vibrasjoner, mens kun det ene støtter pulsmåling. Vi har ikke tatt med Nike Fuelband – siden Nike har valgt å ikke ta inn dette armbåndet til Norge.

Vi skal først gi deg en rask gjennomgang av de viktigste funksjonene, fordelene og ulempene med de tre armbåndene – før vi på neste side kårer en vinner.

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Fitbit Flex

Fitbit har tidligere laget en annen type «aktivitetsmonitor», Fitbit One, som festes med klips i beltet. Fitbit Flex er en slags videreutvikling av denne. I likhet med Fitbit One er Flex en liten plastdings med innebygget elektronikk som registrerer bevegelser.

Selve registreringsenheten festes inni et mykt gummiarmbånd, og tas ut når du skal lade den. Armbåndet har du på deg døgnet rundt, og det er vannavstøtende slik at du kan bruke det når du går, løper eller sykler i regnvær.

Alle bevegelser, aktiviteter og søvn registreres og synkroniseres mot PC-en eller trådløst via en iPhone- eller Android-app. Noe av det som er virkelig bra med Fitbit Flex er at du kan registrere ikke bare skritt, men også legge inn hva du spiser – og på den måten følge med på hvor mange kalorier du får i deg i forhold til hva du forbrenner. Kombinert med mulighet til å legge inn mål for vektreduksjon, kan armbåndet være et nyttig verktøy for de som ønsker å passe vekten. Fitbit Flex kan kobles opp mot populære treningsapper, som Endomondo eller Runkeeper, og automatisk registrere aktivitetene dine i disse tjenestene.

FitBit Flex har en god vekkefunksjon, som vekker deg med forsiktige vibrasjoner om morgenen.

Les hele testen av FitBit Flex her »

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Jawbone Up

Jawbone Up er et forholdsvis tynt og lett elektronisk armbånd som døgnet rundt registrerer alle bevegelsene dine ved hjelp av innebygde sensorer. På den måten kan du i løpet av dagen få vite om du er i nok aktivitet, i tillegg til at armbåndet registrerer hvor rolig eller urolig du sover om natten.

Mens både FitBit Flex og Polar Loop synkroniserer trådløst med mobiltelefonen, må Jawbone Up synkroniseres ved at du fjerner en liten plasthette i enden av armbåndet og plugger en minijack-plugg inn i hodetelefonutgangen på mobiltelefonen. Dette fungerer enten du har iPhone eller en Android-mobil. Armbåndet kommuniserer med en app på mobiltelefonen din, og det er i denne appen du får oversikt over hvordan aktivitetsnivået ditt har vært.

Jawbone har ingen nettsider med oversikt over aktivitetene dine, slik som Fitbit Flex og Polar Loop. Men appen gir deg god oversikt. I appen kan du sette opp mål for hvor mange skritt du mener du bør klare i løpet av dagen, og for hvor mye søvn du mener du bør ha. Så kan du følge med om du klarer å nå målene.

Appen holder også oversikt over kaloriforbruket ditt, slik som Fitbit Flex. Dette gjøres ved at du legger inn det du spiser i løpet av dagen.

Jawbone Up har også en vekkefunksjon som overvåker hvor urolig du sover, og passer på å vekke deg når du sover som lettest – men senest på det tidspunktet du har stilt inn.

Les hele testen av Jawbone Up her »

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Polar Loop

Legger du vekt på utseende og design, er Polar Loop det treningsarmbåndet som kanskje skiller seg mest ut i positiv retning. I stedet for billig og enkel design i gummi, er Polar Loop laget i matt svart, myk plast med detaljer i skinnende blankt metall. Armbåndet festes med en skikkelig låsemekanisme lik den du finner på mange armbåndsur.

Dette armbåndet skiller seg litt fra de to andre i testen. For det første har Polar Loop ingen vekkefunksjon – dette er kun et armbånd for å registrere aktivitetsnivået. Og for det andre er dette det eneste treningsarmbåndet i testen som kommer med et pulsbelte. Det betyr at armbåndet ikke bare kan registrere alle skrittene du går, du kan også sette på deg pulsbeltet når du har tenkt å ta deg en løpetur eller en sykkeltur, og så få registrert dette som en treningsøkt – med pulsgrafer med soneinndeling og det hele.

Dette er også det eneste armbåndet i testen som har et LCD-display som viser tekst. Ved å trykke på en knapp på armbåndet får du opp informasjon om hvor mange skritt du har gått, hvor mange kalorier du har forbrent, hva klokken er, samt hva du må gjøre for å nå det som er et anbefalt aktivitetsnivå for dagen. Du kan for eksempel få beskjed om å jogge en halvtime eller gå en time.

Armbåndet synkroniseres trådløst mot en iPhone-app. Dessverre finnes det ingen Android-app ennå, men du trenger ingen app for å bruke tjenesten. I stedet kan du bruke den medfølgende kabelen til å synkronisere mot PC-en, og få all statistikken på Polars nettsider.

Alt i alt er Polar Loop et bra produkt, men vi mener det gjenstår litt før programvaren er helt på topp.

Les hele testen av Polar Loop her »

Les om vinneren og se våre anbefalinger på neste side »