Artikkel

Norsk teknologi i ny treningsdings

Spree Fitness Monitor måler både kroppstemperatur og puls.

Det finnes et utall ulike pulsklokker og andre treningsduppeditter på markedet, men felles for de fleste som har pulsmåling er at de kun måler puls – kanskje i tillegg til fart og tilbakelagt distanse. Men ifølge Hothead Technologies kan også kroppstemperaturen i stor grad påvirke hvor bra kroppen din yter når du er ute og løper, sykler eller holder på med andre aktiviteter.

Les også: Jawbone Up – treningsarmbåndet som holder deg i aktivitet

Treningspannebåndet kan brukes til løping, sykling, ski eller andre fysiske aktiviteter.Foto: Hothead Technologies

Selskapet har laget et pannebånd, Spree Fitness Monitor, som i tillegg til å måle pulsen din også registrerer bevegelser og måler kroppstemperaturen. En mobilapp kombinerer denne informasjonen med informasjon om blant annet tilbakelagt distanse og fart, og forteller deg når du anstrenger deg optimalt. Pannebåndet og appen kan også brukes når du varmer opp, for å fortelle deg når kroppstemperaturen er optimal for å komme igang med treningsøkten.

Norsk teknologi

Produsenten av Spree Fitness Monitor holder til i USA, men på innsiden finner vi norsk teknologi, skriver Nordic Semiconductor i en pressemelding.

iPhone-appen varsler deg hvis du ikke klarer å holde hodet kaldt. .Foto: Hothead Technologies

Nordic Semiconductor har spesialisert seg på teknologi for trådløs dataoverføring på områder der det er viktig med lavt strømforbruk. På innsiden av Spree Fitness Monitor sitter det en liten brikke fra Nordic Semiconductor som sørger for dataoverføring fra pannebåndet til mobilen via Bluetooth 4.0 Low Energy.

Ved å kommunisere med pannebåndet via Bluetooth vil appen advare deg når kroppstemperaturen er utenfor den optimale sonen, og om temperaturen skulle bli altfor høy vil du bli bedt om å ta en pause i treningen.

– Kroppstemperatur er kritisk innenfor fysisk trening, og likevel er det ingen andre selskaper eller treningsapparater som måler temperatur. Det til tross for at overoppheting ikke bare reduserer effekten av treningen og gjør at du ikke yter maksimalt over tid, men også kan være skadelig for kroppen, sier Steve Swaim i Hothead Technologies i en pressemelding.

Lurer du på hvilken treningsapp du skal velge? Vi har testet ti apper »

Les også: Denne norske chipen har verdensherredømme

Les også
Denne dingsen lar deg styre «alt» fra mobilen
Les også
Polar Loop Activity Tracker: Er dette det kuleste treningsarmbåndet?
Les også
Håndfrisett for syklende milslukere
Les også
Fitbit Flex: Kom deg opp av sofaen
Les også
Nike oppgraderer Fuelband-treningsarmbåndet
Les også
Fitbit har lansert treningsarmbånd med klokke
Les også
Treningsheadsetet som måler pulsen din
Les også
Vi har testet appene som får deg i toppform
Les også
Smart treningsdings til sykkelen
annonse