Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestKlipsch Reference On Ear

– Hodetelefonene byr tidvis på et fyrverkeri av bass

Klipsch gjør mye riktig, men vi har noe å sette fingeren på.

På farten er et par hodetelefoner ofte en fast følgesvenn sammen med mobiltelefonen din, og strømming av musikk står som regel på agendaen. På markedet finnes det etterhvert et fjell av modeller å velge mellom, noen mer kjente enn andre.

Klipsch er kanskje ikke et merke du først og fremst forbinder med øreklokker. Men selskapet har lange tradisjoner for å lage litt spesielle høyttalere som kjennetegnes av horndiskanten øverst og en spesiell, litt fremoverlent rockelyd.

Vi har nå fått inn Klipsch Referance On Ear til test, kompakte hodetelefoner som er myntet på nettopp deg som er på farten til og fra jobb eller skole. Så gjenstår det å se om de har latt noe av sine erfaringene fra høyttaler-segmentet smitte over på hodetelefonene vi har på testbenken.

Stilrent og kraftig design

Ut av esken er det nokså stilrene hodetelefoner som møter oss, med en utforming som minner mye om flere andre klokker vi har testet den siste tiden. Med andre ord følger disse en trend der bøylen skal være nokså massiv og ha en glidende overgang til selve klokkene.

Klipsch byr på en robust konstruksjon av sine nye hodetelefoner. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Som navnet tilsier er dette hodetelefoner der putene ligger på øret ditt og ikke rundt, en utforming som er litt smak og behag for hver enkelt. Et tips er å teste dette i butikken, og selv ta stilling til om det klemmer for mye eller ikke. Vår erfaring med Klipsch-hodesettet er at dette er ett av de mer komfortable «on ear»-hodesettene vi har testet.

Samtidig som putene ikke blir så veldig intense, og er gode til å stenge uønsket støy ute, hjelper også bøylen til at passformen og komforten er god. Den er ganske massiv, men godt polstret og trekt i mykt syntetisk skinn.

Endene av bøylen har en børstet aluminiumsprofil som føres ned på selve klokkene, og omfavner Klipsch-logoen som står i midten av et mørkt, børstet aluminiumslokk.

Det er altså ganske massive, solide og små hodetelefoner vi har med å gjøre, og en fin finesse er at selve klokkene kan brettes inn i bøylen slik at det blir enklere å transportere med seg på farten.

Ledningen til hodetelefonen kan ikke skiftes ut. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Hva, ikke utskiftbar kabel?

Likevel er det noe vi har å sette fingeren på når det kommer til utformingen av disse hodetelefonene fra Klipsch. De har nemlig ikke mulighet for utskiftbar kabel, noe som i vår bok er helt «krise» med tanke på at det er et produkt du skal ha med deg rundt omkring.

Det er nemlig en av tingene på hodetelefoner som blir utsatt for mye slitasje under bruk, og ofte ender det opp med at ledningen går i stykker med brudd eller dårlig kontakt. Da er det hendig å kunne skifte ut denne kabelen for noen få hundrelapper kontra å måtte kjøpe et helt nytt hodesett.

Fungerer best mot iPhone og iPad

Når det er sagt, er kabelen som følger med ganske så god. Den er flat, og har en overflate som ikke er klebrig, slik at den sjelden byr på hodebry i form av en uløselig floke når du skal bruke dem, samtidig som de ikke «henger seg fast» i tøyet når du går.

Kontrollen er laget for Apple-produkter, og til disse gjør den en god jobb. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

På denne ledningen finner du dessuten en kontroll som lar deg styre de enkleste funksjonene som å justere volumet, svare på innkommende samtaler eller pause musikken du hører på.

Kontrollen fungerer godt med Apple-produkter som iPhone, iPad og iPod, men har du for eksempel en Android-telefon blir bruksområdet med kontrollen langt mer begrenset. Kontrollen har en innebygget mikrofon som gjør en god jobb under samtaler, og lar seg ikke påvirke mye av ytre omstendigheter.

Potent bass og diskant, men hvor ble det av mellomtonen?

Putene på Klipsch Referance On Ear er behagelig å ha på seg. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Klipsch er en anerkjent høyttaler-produsent, og vi må si at de også lykkes nokså godt med å lage hodetelefoner.

Klipsch gjenskaper sitt særegne lydbilde i disse hodetelefonene, og er noe for deg som verdsetter et lydbilde med mye trøkk fra bassen. Den er riktignok ikke helt over styr, men fremtredende, og gir deg bra med kraft samtidig som den er kjapp.

Til å bistå den potente bassen er også diskanten markant og tydelig, men er langt fra skjærende å høre på. I enkelte sjangere savner vi faktisk litt mer futt fra de aller høyeste frekvensene, men i sin helhet er diskanten du får servert i Klipsch Reference On Ear meget bra.

Sammen gir de to elementene deg et lydbilde som er godt egnet for en rekke musikktyper, spesielt om liker rikelig med bass. Samtidig er stereoperspektivet godt og luftig, men det er en aktør vi synes gjemmer seg for mye.

Mellomtonen henger ikke helt med i svingene, og er langt for beskjeden og fraværende etter vår mening. Hadde denne vært mer frempå, og bassen noe tonet ned, hadde dette vært noe av der bedre vi har testet under 2000 kroner.

Vil du ha enda heftigere godlyd? Ta en titt på testen av Denons AH-MM400 her »

Konklusjon

Klipsch Reference On Ear koster i skrivende stund rundt 1800 kroner, hvilket betyr at de legger seg i en prisklasse der konkurransen er beinhard. Selskapet har lykkes å lage hodetelefoner som byr på mange gode sider, men også noen negative.

Utseendemessig snakker vi om stilrene og litt kraftige hodetelefoner. Her har Klipsch fått til å lage hodetelefoner som er komfortable å ha på seg til «on ear» å være, og samtidig kan det klappes sammen når du ikke bruker det. Dog har designen en stor negativ side etter vår mening. Kabelen på hodetelefonen er nemlig ikke utskiftbar, og det er noe som trekker ned i vår bok.

Klipsch er en kjent høyttalerprodusent, og hodetelefonene byr tidvis på et fyrverkeri av bass. Den er nemlig potent og fremtredende i lydbildet du får med disse klokkene, og sammen med en klar og tydelig diskant er stereoperspektivet luftig. Dog er mellomtonen svært beskjeden, og trer ikke frem slik den burde.

Alternativer

I prisklassen under 2000 kroner er det som nevnt mye å velge i. Skal du ha hodetelefoner som er lette og medgjørlige på tur, er Sennheiser Momentum et god alternativ. Her får du god lyd og du kan plukke opp et eksemplar til rundt 1500 kroner i skrivende stund.

Ønsker du klokker som dekker øret, og fortsatt vil holde deg under 2000 kroner finnes det et godt alternativ i Beyerdynamics DT770 Pro. Her finnes det to utgaver med blant annet forskjellig motstand. Modellen med 32 ohm vil være best egnet for bruk mot mobil dersom du vil bruke disse på farten. Men de er store, så for en del kjøpere kan det utelukke portabel bruk.

Er det støydemping du er på jakt etter er det imidlertid Bose som er kongene på haugen Les testen av Bose QC 25 her »

Klipsch Reference On Ear
7
Bra

Klipsch Reference On Ear

sitat"Klipsch gir deg hodetelefoner med meget habil byggekvalitet og bass"

Fordeler

 • Krysse av
  Potent bass og diskant
 • Krysse av
  Solid byggekvalitet
 • Krysse av
  Komfortable å ha på seg
 • Krysse av
  Kontrollen fungerer godt med Apple-produkter
 • Krysse av
  Demper godt støy fra omgivelsene
 • Krysse av
  Kan foldes samme

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke utskiftbar kabel
 • Bytt
  Lite fremtredende mellomtone
 • Bytt
  Kontrollen fungerer dårlig med Android-produkter
Les også
Beyerdynamic Custom One Pro+: Disse hodetelefonene låter like bra som langt dyrere modeller
Les også
Sennheiser Momentum II Wireless: Hodesettet som gir deg i pose og sekk.
Les også
Turtle Beach Ear Force Stealth 450: Turtle Beach Ear Force Stealth 450 er et fjærlett spill-hodesett
Les også
Logitech G933: Logitechs nye hodetelefoner er digre og lysende
Les også
Philips SHB9850NC: Et støykansellerende hodesett som skaper støy?
Les også
BeoPlay H7: Disse er både vakre og velspillende, men vi savner én ting
Les også
Shure SRH1540: Overgår alle hodesett vi har testet
Les også
Panasonic RP-HD10: Et solid alternativ for under 2000 kroner
Les også
B&O BeoPlay H8: Støydempet luksus for ørene
Les også
XTZ Divine: Et spennende konsept fra svenskene
Les også
Plantronics BackBeat PRO: Utfordrer Bose med trådløse hodetelefoner
annonse