Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSennheiser Momentum II Wireless

Hodesettet som gir deg i pose og sekk.

Men det koster deg en solid slump penger.

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Vi hører stadig mer på musikk på farten. Sammen med en mobiltelefon er et hodesett eller propper blitt en fast følgesvenn. En funksjon vi ofte setter pris på er aktiv støydemping i disse produktene.

Et av de mest populære hodesettene med slik demping er Bose Quiet Comfort 25. Disse har vært en del av vår hverdag over en lang periode, spesielt på reise til ulike pressekonferanser.

Nå har vi dog fått inn et hodesett som gir QC25 kamp om oppmerksomheten vår. De siste par månedene har vi midlertidig pensjonert Bose-hodesettet til fordel for Sennheiser Momentum II Wireless. De koster nesten 1500 kroner mer enn konkurrenten fra Bose – med en sviende prislapp på rett under fire tusen kroner. Vil de likevel bli vår nye faste følgesvenn?

Sennheiser Momentum II Wireless har et retrodesign vi liker.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Lette og komfortable å ha på seg

Sennheiser velger å fortsette med det samme designet på disse trådløse modellene som de øvrige klokkene i Momentum-serien. Altså er det et stilrent og enkelt utformet hodesett vi har med å gjøre – med et ganske distinkt retropreg over seg.

Bøylen har fått et hengsel slik at du kan folde Momentum II Wireless sammen. Det følger også med et eget etui hvor du kan oppbevare klokkene, samt at det også er plass til både ladekabel, overganger til en dobbel «fly-jack» og en vanlig lydkabel i etuiet.

Noe av det vi liker godt er hvor enkelt Sennheiser har utformet justeringen av klokkene. Her drar du kun klokkene opp og ned på aluminiums-skinnene, samt at festet har et kuleledd som gjør at klokkene tilpasser seg godt til hodet ditt. Samtidig som konstruksjonen er enkel, fremstår hodesettet som robust bygget, og har fint tålt tidvis hard håndtering av oss under reise.

Festet er enkelt og lett å justere.
Ole Henrik Johansen, Tek.no
Et hengsel på bøylen lar deg folde sammen klokkene.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Også polstringen rundt klokkene er gode. De er av typen som sakte former seg etter hodet ditt når du tar de på. Litt på samme måte som på Tempur-puter, om du har testet en slik. Sammen med et behagelig skinn-materiale rundt formmaterialet er Momentum II Wireless komfortable å ha på over tid.

God batteritid

Momentum II Wireless er trådløse, og til å overføre musikken bruker du Blåtann med den nyeste versjonen av aptX for bedre lydkvalitet. Det gir deg blant annet god rekkevidde på overføringen, men også god batteritid.

Selve batteriene sitter i klokkene, og vekten er jevnt fordelt. Vi hiver de på vektskålen, og nålen stopper på 191 gram. Med andre ord er disse klokkene relativt lette til å være trådløse.

Vi har som sagt tatt med disse klokkene på en rekke turer de siste månedene, og en av styrkene er batteritiden til Momentum II Wireless. På det meste har vi klart å tyne ut rundt 23 timer med bruk på middels volum. Skrur du opp volumet blir levetiden noe forkortet, men de holder fint over 20 timer likevel.

Sennheiser Momentum II Wireless kan foldes sammen og legges i et etui som følger med i esken.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Skulle du gå tom for strøm under reisen kan du lade klokkene opp via USB-kabelen som følger med, eller bruke en vanlig analog jack-kabel uten støydempingen aktivert.

Ikke fullt så aggressiv støydemping som Bose

En av de mest hendige funksjonene med dette hodesettet er den aktive støykanseleringen. Her har vi god erfaring med Boses konkurrent QC25, men også Sennheiser viser at de kan dette med demping.

Navigeringsknappene sitter plassert bak på den ene klokken.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Riktignok er ikke støykanseleringen i Momentum II Wireless like aggressiv som klokkene til Bose, men likevel fjerner de mer enn nok til at det har vært Sennheiser sine klokker som har blitt brukt de siste ukene.

Sitter du på et fly, buss eller tog, tar klokkene vekk all den kontinuerlige lyden som ofte blir plagsom i lengden. De slipper dog igjennom mer av stemmer og andre uventede lyder enn hva tilfellet er med hodesettet fra Bose.

God lydkvalitet

Mens Momentum II Wireless ikke er fullt så aggressive på støykanselering som konkurrenten fra Bose, stiller de i en helt annen klasse når det kommer til lydkvalitet. Her er de flere hakk hvassere enn QC25 – noe man også bør forvente med denne prislappen.

Momentum II Wireless har en litt varm klang, hvor bassen tar en ledende posisjon. De er langt fra like fargede i lyden som for eksempel Beats-klokkene, men er heller ikke helt nøytrale. Diskanten kunne gjerne vært litt mer fremtredende etter vår mening, mens mellomtonen gjør en hederlig jobb.

De spiller heller ikke like luftig som enkelte andre klokker vi har testet. Stereoperspektivet oppleves ikke som trangt på noe som helst måte, men hopper vi raskt fra Momentum II Wireless til Shure SRH1540, merker vi at det fortsatt er en vei å gå. Men til å være et hodesett myntet på deg som vil høre på musikk på farten, er dette noe av det beste vi har testet.

Konklusjon

Skal du kjøpe deg et eksemplar av Sennheiser Momentum II Wireless, må du ut med nærmere fire tusen kroner. Det er mye penger for et hodesett. Likevel har disse klokkene en kombinasjon av støydemping og trådløs overføring som gjør produktet til et god kandidat for deg som er mye på farten.

Klokkene føyer seg inn i Momentum-serien med sitt særegne design. Et design vi liker meget godt. De er både lette og enkle å justere, samtidig som både klokkene og selve bøylen er polstret slik at de er komfortable å ha på seg over tid. En annen detalj det er greit å ta med seg er at hodesettet kan brettes sammen og oppbevares i et kompakt etui.

Momentum II Wireless er trådløse som ved hjelp av den nyeste generasjonen av Blåtann-teknologien gir deg både god batteritid og rekkevidde. Samtidig er ikke vekten avskrekkende, ettersom vektnålen stopper rundt 190 gram.

Sennheiser Momentum II Wireless får et anbefalt stempel av oss.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Dette hodesettet har aktiv støyreduksjon, og blir med det en konkurrent til Boses Quiet Comfort 25. Fortsatt er Bose hakket mer aggressiv med tanke på hvor mye støy som filtreres ut, men Sennheiser fjerner også mesteparten av den kontinuerlige støyen du ikke ønsker om du for eksempel sitter på et fly. Et stort pluss er også at du har over 20 timer med spilletid før batteriene er flate. Også etter dette kan du bruke klokkene, dog uten støykansellering.

Samtidig er lydkvaliteten i Momentum II Wireless god, spesielt om du setter pris på at klangen er litt varm. Bassen er ikke for dominerende, men liker å stikke seg litt frem i lydbildet. Ellers byr hodesettet på et godt stereoperspektiv, selv om det ikke er av det aller luftigste slaget.

Alt i alt har Senneheiser Momentum II Wireless blitt en trofast følgesvenn på tur. Her får du god lyd kombinert med trådløs overføring og ikke minst aktiv støykansellering. Prisen er fortsatt stiv, men likevel får du et gjennomført produkt for pengene du betaler – som etter vår mening fortjener et Anbefalt-stempel.

Alternativer

Er du på jakt etter et hodesett som gir deg aktiv støykansellering til en mer fornuftig pris, og samtidig kanskje ikke er så opptatt av modellen må være trådløs, er det vanskelig å ikke komme utenom Bose Quiet Comfort 25. Disse er meget populære på markedet, og er først og fremst kjent for å ha en meget habil, aktiv støyredusering.

Om du vil ha deg et trådløst hodesett, men ikke er så avhengig av aktiv støydemping, kan B&O BeoPlay H8 være verdt en nærmere kikk. Dette er elegante klokker hvor det ikke er spart på noe når det kommer til byggekvalitet.

Sennheiser Momentum Wireless
8
Meget bra
Anbefalt

Sennheiser Momentum Wireless

8
Meget bra
sitatMed Momentum II Wireless får du i både pose og sekk – men det koster å være kar

Fordeler

 • +
  God, varm klang
 • +
  Enkelt og robust konstruert
 • +
  God batteritid
 • +
  Lekker lite lyd til omgivelsene

Ting å tenke på

 • Diskanten kunne gjerne vært litt mer fremtredende
annonse