Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestPanasonic RP-HD10

Et solid alternativ for under 2000 kroner

Panasonic imponerer med høyoppløste hodetelefoner.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Med oss på farten er ofte en mobiltelefon og et par hodetelefoner. Det finnes en drøss av modeller å velge mellom, og Panasonic er kanskje ikke den produsenten du først tenker på når vi snakker om nettopp hodetelefoner.

Nå har vi fått inn Panasonics RP-HD10 til test, en modell som koster omlag to tusen kroner. Med dette hodesettet satser den japanske produsenten på høytoppløsthet, med 50 millimeters elementer som på papiret skal kunne gjengi toner mellom 4 Hz og 50 kHz.

Solid bygget

Panasonic RP-HD10 har en god utforming som gjør at de sitter godt og tett på hodet. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Panasonic RP-HD10 har store klokker som legger seg på utsiden av øret ditt, og konstruksjonen som møter oss er solid, og har en god kvalitetsfølelse over seg.

Utformingen er på ingen måte noe spradende, men er ganske så klassisk og kompakt, der hovedfokuset tydelig er komfort fremfor å være et blikkfang. Selve bøylen er nokså massivt polstret og er kledd i et mykt kunstskinn.

Bredden på bøylen matcher videre innfestningen til selve klokkene, noe som gjør at designen er stilren og strømlinjeformet. Også klokkene og innfestingene virker å være solide og robuste, og det er ingen tegn til knirkelyder fra klokkene når vi vrir og vender på dem.

Gode justeringsmuligheter

Som nevnt er det rikelig med polstring i bøylen på HD10, og det gir også en god komfort når du bruker dem over tid. Samtidig prøver Panasonic seg på en alternativ justeringsmulighet i tillegg til den vanlige utvidelsen av størrelsen på bøylen.

Sideveisleddet fremstår med som en gimmick enn noe nyttig. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

De har nemlig lagt inn et ekstra ledd der du kan justere bøylen, hvor du kan flytte selve klokkene fremover slik at bøylen kommer lenger bak på hodet. Vi tok med oss klokkene rundt om i redaksjonen for å sjekke om det var noen som hadde et ekstra utbytte av denne funksjonen, men det var ingen som kunne si at den konkret gjorde passformen bedre.

Likevel er dette et hodesett som er godt å ha på seg over tid, samtidig som det sitter tett til hodet. Klokkene har også en myk polstring som gjør at de ikke klemmer. Er du ute etter en lettvekter er ikke HD10 modellen for deg, men de veier heller ikke mer enn at det ikke slår negativt ut i vår bok.

Justeringene er akkurat passe harde slik at de ikke endrer seg selv om du tar hodesettet mye av og på, men likevel ikke krever mye makt når du vil justere.

Klokkene skal klare å gjengi lyd mellom 4 Hz og 50 kHz. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det kan også være greit å nevne at det følger med to forskjellig kabler, en kort til å ha med på farten, og en lengre til å for eksempel bruke i stuen. I tillegg får du med en overgang fra liten til stor jack-plugg og et oppbevaringsetui.

Holder musikken for seg selv

Skal du bruke hodesettet på farten er det greit at musikken du spiller ikke lekker ut til omgivelsene. Lite er mer irriterende enn å sitte ved siden av noen som spiller musikk på bånn gass, spesielt om det er musikk du selv ikke hører på.

Med Panasonic RP-HD10 trenger du ikke bekymre deg nevneverdig for at du plager personene rundt deg med musikk. Klokkene holder nemlig tett opp til et imponerende høyt volum.

En potent allrounder

Her er det du får med i esken. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Solid er et ord som går igjen i lydkvaliteten du får med Panasonic RP-HD10. Selskapet reklamerer med en lydgjengivelse som er utenfor hva vårt øre kan fange opp, men likevel er det ingen tvil om at hodeklokkene kan spille på et bredt register. Samtidig er de lettdrevne nok til at de også yter like bra om du velger å koble dem rett til for eksempel en mobiltelefon.

Generelt er lydbildet åpent og luftig, spesielt til prisen å være, hvor spesielt diskant og mellomtone jobber godt sammen. Diskanten byr på en god presisjon, og klarer å være raffinert uten at den blir skjærende, selv på høyere volum.

Mellomtonen klarer seg godt, selv på sanger som inneholder mange elementer. Når det kommer til bassen er også denne potent og kraftig, uten at den på noe som helst vis er dominerende. Det eneste vi savner er litt mer gjennomføringsevne hos dypbassen, som etter vår smak gjerne kunne vært litt mer tilstede.

Alt i alt får du et hodesett som spiller nokså nøytralt, med god dynamikk og et åpent lydbilde, spesielt bra med tanke på prisen du betaler for det. Vi har testet flere hodesett i denne prisklassen, og HD10 sklir inn blant de beste.

Konklusjon

Som nevnt er nok ikke Panasonic den første produsenten du tenker på når du tenker på hodetelefoner. Men, etter å ha testet RP-HD10 er vi ikke i tvil, disse er verdt å ta en nærmere kikk på om du har et budsjett på rundt to tusen kroner.

HD10 er gjennomført når det kommer til oppbygning og design. Utseendemessig er ikke HD10 noe skrikende blinkfang, men er en klassisk utformet modell – laget med komfort og robusthet for øyet.

Bøylen er stor og godt polstret, og sitter nokså tett på hodet. Selv etter flere timers bruk oppleves hodesettet som behagelig å ha på, altså klemmer det ikke unødvendig over ører eller hodet.

Panasonic RP-HD10 gjør seg fortjent til et Anbefalt-stempel. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Panasonic-hodesettet er også godt når det kommer til å holde tett. Altså lekker det svært lite lyd til omgivelsene med mindre du vrir volumet kraftig opp. Merk dog at om du er på jakt etter et hodesett som er en lettvekter, er ikke HD10 noe for deg. De plasserer seg omtrent midt på treet hva vekt gjelder med sine 305 gram.

Når det kommer til lydkvalitet er det en bunnsolid kvalitet du får servert. Lydbildet er nøytralt og luftig, hvor spesielt diskant og mellomtone gjør en knakende god jobb. Bassen er også med på å bidra, mens dypbassen kunne godt vært mer markant og stram etter vår mening. Du kan også uten problemer bruke disse hodeklokkene direkte mot en mobiltelefon uten at kvaliteten forringes noe av den grunn.

Alt i alt overrasker Panasonic oss med en gjennomført modell som er noe av det beste vi har testet til prislappen du betaler, og får med det et Anbefalt-stempel av oss.

Alternativer

Er du på jakt etter et hodesett i omtrent samme prisklasse, men samtidig ønsker aktiv støyreduksjon, er Boses nye QuietComfort 25 et godt alternativ. Her får du et hodesett som kombinerer god lyd med et av markedets beste støyreduserende systemer.

Har du et større budsjett, og kanskje også kunne tenkt deg at hodesettet var trådløst? Da kan Bang og Olufsens nyeste modell, BeoPlay H8, være noe for deg. Her får du en bunnsolid hodesett som både er nett og ikke minst gir deg valuta for pengene hva gjelder lydkvalitet.

Panasonic RP-HD10
8
Meget bra
Anbefalt

Panasonic RP-HD10

8
Meget bra
sitatPanasonics RP-HD10 er en solid konkurrent rundt 2000 kroner.

Fordeler

 • +
  Åpent og luftig lydbilde
 • +
  Robust design
 • +
  Komfortable å ha på seg
 • +
  Lekker lite lyd til omgivelsene
 • +
  Sitter godt på hodet

Ting å tenke på

 • Sideveis justering gjør en liten forskjell
 • Mangler en mer potent dypbass
annonse