Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestBeyerdynamic Custom One Pro+

Disse hodetelefonene låter like bra som langt dyrere modeller

Beyerdynamic viser nok en gang at de har stålkontroll på lydkvalitet.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen

Design og komfort

Skal du høre på musikk, enten det er på farten eller foran PC-en, er hodeklokker et av de bedre alternativene. På markedet får du klokker i alle fasonger og kvaliteter, og prisene starter fra godt under hundrelappen til flere titalls tusen kroner.

Noen sverger til hodetelefoner som har aktiv støykansellering, og disse hjelper godt til med å ta vekk mye av støyen som omgir deg. Ulempen er at du må ut med en god slump penger for å få denne funksjonen kombinert med god lyd. Ofte kan du få vel så bra lyd, og samtidig spare en god slump penger, ved å gi avkall på støykanselleringen.

Vi har nå fått inn et interessant produkt på testbenken vår, nemlig Beyerdynamic Custom One Pro+, en nyere arvtager til forrige generasjon Custom One Pro. Disse hodeklokkene koster rett rundt 1700 kroner på nett, og har et nært familieforhold til legendariske DT 770 Pro.

Likhetstrekkene er mange

Her har du DT 770 til venstre og Custom One Pro+ til høyre
Her har du DT 770 til venstre og Custom One Pro+ til høyre

Ut av esken er det ikke tvil om at Custom One Pro + er nært beslektet med DT 770 Pro Pro når det kommer til utseende.

Om vi starter med bøylen så har denne mulighet for å skifte ut trekket, akkurat som med DT 770. Den største forskjellen er at Custom One Pro+ ikke har knapper for å holde dette trekket på plass – det er i alle fall knapper på vårt litt eldre DT 770 Pro. I stedet har Custom One Pro + en borrelås som sitter på undersiden av stoffet som tar seg av denne jobben.

Ledningen er avtagbar.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Videre er festordningen mellom klokkene og bøylen så og si identiske, hvor en bøyle i metall sikrer lav vekt og samtidig en god robusthet. Det er nemlig lite å utsette på byggekvaliteten som Beyerdynamic leverer.

Den største store forskjellen rent utseendemessig ser vi på selve klokkene. Mens DT 770 Pro er runde, er Custom One Pro+ mer kantete, endel større og har i tillegg fire skruer på hver av lokkene til klokkene.

Disse kan du skru løs, og på baksiden av denne ringen kan du nemlig skifte ut «plakaten» som følger med til noe helt annet. Her følger det med en haug av alternativer, og du har gode muligheter til å finne noen som faller i smak.

Eple faller altså ikke langt fra stammen når Beyerdynamic byr på Custom One Pro+, men det er absolutt ikke noe å gremmes over. Klokkene ser helt kurante ut, og ikke minst gir de en god kvalitetsfølelse når du holder de i hendene. Dog er de ganske store av seg, og selv om vekten er ganske lav så ser de fortsatt store ut om du for eksempel sitter på bussen til og fra jobben.

Et pluss i boka skal Beyerdynamic har for at de tilbyr godt med reservedeler. Skulle du for eksempel ryke en driver, ødelegge ledningen, eller slite ut putene, vil du kunne reparere klokkene uten å måtte kjøpe et nytt hodesett.

Hvordan hodesettet kan se du bestemmer du til dels selv. Her er de variantene som følger med. I tillegg er det sikkert mulig å være kreativ på egenhånd også.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Knakende god komfort

En ting er hvordan klokkene ser ut, men en helt annen ting er hvor komfortable de er å ha på seg. Og her skal Beyerdynamic ha for å gjøre ting enkelt og genialt.

Custom One Pro+ er nemlig meget gode å ha på seg, hvor en kombinasjon av forholdsvis lav vekt i forhold til størrelse og god polstring, gjør at de kan brukes time etter time uten noen form for ubehag.

Polstringen i bøylen er både myk og fleksibel, og gjør at klokkene ikke føles tunge å ha på seg. Samtidig må vi også slå et lite slag for polstringen rundt klokkene, som også er meget tilpasningsdyktige. Sammenlignet med DT 770 Pro er polstringen noe tykkere på Custom One Pro+.

Skal vi sette fingeren på noe, så må det i så fall være at klokkene sitter såpass godt rundt ørene, og lukker seg såpass mye at de kan bli litt varme å ha på seg over tid. Ikke et stort problem, men i varme sommerdager kan du nok plages noe av det.

Beyerdynamic Custom One Pro Plus
9
Imponerende
Anbefalt

Beyerdynamic Custom One Pro Plus

9
Imponerende
sitatDette er et av de beste hodesettene du får til prisen du betaler

Mobil, PC og lydkvalitet

Mobilvennlig

En av tingene som er verdt å merke seg med Custom One Pro+ er at de har lav elektrisk motstand. Om du skal bruke hodesettet ditt mot for eksempel en mobiltelefon, er du tjent med å ha lav motstand slik at hodesettet ikke blir for tungt å drive for enheten du kobler dem til.

Og her kan vi karaktrisere Custom One Pro+ som meget lettdrevne med sine 16 ohm impedans. I vår testperiode har vi koblet hodesettet opp mot alt fra mobiler til nettbrett og PC, og i alle tilfeller så har klokkene fra Beyerdynamic vist seg å være greie å drive.

Her er det heller lydkvaliteten på selve telefonen som gjør seg tellende.

Med dette kittet kan du gjøre om Custom One Pro+ slik at det blir enda mer spill-vennlig.
Beyerdynamic / Njål Hansson

Kan gjøres om til spillhodesett

Custom One Pro+ er i utgangspunktet et vanlig hodesett med mulighet for å ha samtaler via en mikrofon på ledningen. Og til dette fungerer hodesettet meget godt. Denne kabelen følger med i esken i tillegg til en kabel med stor jackplugg i den ene enden.

Om du foretar samtaler ute på gateplan her i Oslo, vil miljøet rundt deg stort sett være ganske så støyende. Og her gjør denne mikrofonen en god innsats med å filtrere ut det verste av støyen.

Dog savner vi en del funksjoner på denne mikrofonen, som for eksempel å ha mulighet til å justere volumet.

Det finnes også andre muligheter for deg som nå sitter og har lyst på et hodesett som også kan brukes til spill. Beyerdynamic har nemlig en egen mikrofon-løsning til deg som ønsker det.

Riktignok koster løsningen rundt 800 kroner, men da har du altså muligheten til å forbedre lyden når du spiller på PC-en din.

NB: Vi venter på denne løsningen, og har ikke fått mulighet til å teste denne, noe vi kommer nærmere tilbake til. Vi tar med dette eksempelet for å vise at hodesettet har flere tilpasningsmuligheter.

Lydkvalitet det lukter svidd av

Det er dog først og fremst lydkvaliteten som teller for et hodesett, og her har Custom One Pro+ en nær slektning i DT 770, som igjennom flere år har vært noe av det aller beste du får for pengene.

Det følger med to type kabler til Custom One Pro+.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Og likheten mellom disse to er slående. En rask kikk under panseret avslører at driverne og oppbygningen forøvrig er veldig like hverandre, og det samme gjelder altså for lyden.

Først og fremst får du et meget godt og bredt stereoperspektiv med disse klokkene fra Beyerdynamic. Dymamikken mellom de ulike toneleiene er meget god, selv om vi kanskje kunne ønsket oss et snev hvassere diskant i de lyseste tonene. Likevel er dette et godt hodesett for deg som liker et lydbilde som fokuserer mye på å få frem detaljer.

Bassen er også god. Og denne kan du til dels styre selv. Klokkene har nemlig en egen justering som lar deg regulere hvor mye bassrefleks klokkene skal ha. Og dette er ikke bare en gimmick, det fungerer faktisk ganske så bra.

Klokkene er såpass gode og vellydende at vi får mye av den samme følelsen som da vi testet Shure SRH1540, som koster nesten tre ganger så mye. Lyden er så behagelig og behersket å høre på, uansett volum, hvor vi tar oss i å bli sittende og lytte, for først å oppdage hvor høyt vi faktisk spiller når vi tar av oss hodesettet.

Beyerdynamic Custom One Pro Plus
9
Imponerende
Anbefalt

Beyerdynamic Custom One Pro Plus

9
Imponerende
sitatDette er et av de beste hodesettene du får til prisen du betaler

Konklusjon

Konklusjon

Beyerdynamics er et merke som klinger godt i ørene, hvor den nærmest legendariske DT 770-modellen har gitt mang en bruker gode toner i ørene. Nå har vi testet en nær slektning til disse, nemlig Custom One Pro+, og dette hodesettet viser at slektskapet ligger nært.

En av de store forskjellene i designen finner du på selve klokkene. Disse er mer kantete og i tillegg kan du personifisere utsiden av disse om du ønsker. Det gjøres ved at du skrur av den ytterste ringen på klokkene, og skifter ut «plakaten». I esken følger det med en rekke varianter som du kan velge blant.

Komforten er også en av klokkenes store styrker. De er riktignok store og litt klumpete av seg, men en lav vekt og god polstring i både bøyle og puter sikrer deg behagelig bruk over lengre perioder. Dog kan du oppleve at klokkene blir noe varme å ha på seg i disse sommerdager.

En ting som det kan være verdt å merke seg er at Custom One Pro+ har en lav impedans. Denne er på kun 16 ohm, og et av resultatene er at de er lette å drive. Under vår testperiode har vi testet klokkene mot flere mobiler, nettbrett og PC, og her er det heller enhetens lydkvalitet som spiller den største rollen. Ingen av enhetene vi testet med hadde nemlig noen problemer med å drive hodesettet.

Dessuten finnes det ganske greit med reservedeler å oppdrive til dette hodesettet, så skulle du være uheldig er muligheten stor for at du kan reparere det for en grei pris i stedet for å kjøpe et nytt hodesett. Det finnes også ekstrautstyr å få tak på. Blant annet en mikrofon-løsning som lar deg «bygge» om hodesettet til egnede spillklokker.

Beyerdynamic Custom One Pro+ får et Anbefalt-stempel i vår bok.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Når det kommer til lydkvaliteten så er Custom One Pro+ nær beslektet med DT 770. Med andre ord er lydkvaliteten du får servert meget god. Spesielt får du et godt og bredt stereoperspektiv, og et lydbilde som byr på god klarhet og dynamikk. Dog kunne vi ønsket oss en bite litt mer detaljert diskant.

Du kan i tillegg, til en viss grad, påvirke hvordan bassen skal oppføre seg. Custom One Pro+ har nemlig egne luker som lar deg justere hvor mye bassrefleks klokkene skal ha. Og disse virker godt i praksis, hvor bassen blir mer og mer fremtredende ettersom du åpner opp.

Alt i alt er Beyerdynamic Custom One Pro+ et hodesett som på mange måter ligner veldig på DT 770. De gir deg dog et par ekstra funksjoner, som å kunne endre på utseende og ikke minst justere bassen etter eget ønske. Samtidig er de hakket mer lettdrevne, hvilket kommer godt med om du bruker dem mot mobilen. Uten tvil et hodesett vi trygt kan anbefale deg.

Alternativer

Beyerdynamic Custom One Pro kan bli i overkant store for deg som vil ha dem mye på farten. Vil du heller ha et mer kompakt hodesett er B&W P3 et godt alternativ. Disse er kompakte, men serverer deg fortsatt god lydkvalitet. Disse koster deg rundt 1600 kroner i skrivende stund.

Vil du spare noen kroner, og samtidig fylle på med ekstra mye bass i lydbildet, så kan Sonys MDR-1A være et alternativ. Disse koster deg rett over 1200 kroner i øyeblikket, og er et hodesett som gjør seg greit på farten.

Beyerdynamic Custom One Pro Plus
9
Imponerende
Anbefalt

Beyerdynamic Custom One Pro Plus

9
Imponerende
sitatDette er et av de beste hodesettene du får til prisen du betaler
annonse