Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestBeoPlay H7

Disse er både vakre og velspillende, men vi savner én ting

Imponerende trådløse hodetelefoner.

BeoPlay H7 er designet på nøyaktig samme måte som BeoPlay H8, som vi har omtalt tidligere. De er lekre, lette og helt fri for plagsomme kabler. Tilsynelatende er det bare størrelsen på klokkene som skiller de to. Men når vi setter BeoPlay H7 på hodet og lar musikken strømme gjennom de velbalanserte elementene merker vi et par forskjeller; den aktive støydempingen er borte, og lyden er blitt enda bedre.

Lukket klokke med bredt lydbilde

Putene er trukket med lammeskinn, og oppleves som svært komfortable. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Elementene i øreklokkene måler 40 millimeter. Det betyr at høyttalerne inne i klokkene er relativt store. Klokkene er lukket, slik at omgivelseslyder stenges ute ved hjelp av passiv demping. Det betyr også at musikken lukkes inne, slik at det blir mindre lekkasje til omgivelsene.

Åpne klokker kan nok gi et større lydbilde, fordi de skaper et inntrykk av at lyden er i omgivelsene, og ikke bare inne i en «kopp» du har på øret. I tilfellet B&O H7 er vi tilbøyelig til å si at forskjellen er minimalisert. Den lave vekten og de behagelige lammeskinnsputene med minneskum gir en bærekomfort i særklasse. Lyden høres åpen ut, og dynamikken er god (20-22000 Hz).

Bassen tar deg med helt ned i kjelleren, i stua står dører og vinduer åpne, mens topphattene gnistrer i de øverste etasjene. Men vi har hørt hodetelefoner med bedre passiv støydemping.

Alternativet vi testet før har støydemping:
Beoplay H8 – støydempet luksus for ørene

Flat lydprofil med bass som trykker der den skal

Bassen i Madonnas «Erotica» er så dyp at den er vel så vulgær som artistens image. H7 får med seg hele moroa. Spill Asap Rocys «LSD», og du blir tatt med enda et par trinn ned i bassregisteret.

Hva så med en litt sartere låt? Finn frem «Thank You For Hearing Me», og hør Sinéad O'Connors lett skjelvende røst, akkompagnert av dempede strykere innpakket i en klang som om hun synger i et tomt kirkerom. Alle detaljene trer tydelig frem. I andre vers får strykerne følge av en rytmeboks, og i tredje vers slår bassen inn med full tyngde. Hele veien er B&O H7 tro mot originalinnspillingen. Bassen trykker der den skal, uten å sluke verken mellomtoner eller diskant.

Sammy Davis Juniors «Feeling Good» har et arrangement som antakelig vil få enkelte av dagens produsenter til å riste oppgitt på hodet. Men låten egner seg utmerket for den som vil utforske stereoperspektivet i hodetelefonene, eller for å sjekke lydprofilen. Mens basstunge hodetelefoner gjør hærverk på låten, klarer H7 å balansere låten på en utmerket måte. Her er det bare å lukke øynene og la seg føre 50 år tilbake i tid.

Beoplay H7 har en enkel bøyle som bare er festet til klokken på ett punkt. Men det virker både solid og stabilt.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Stilig på hodet, stilig om halsen

Designen er det den danske designeren Jacob Wagner som har stått for. Mens enkelte B&O-produkter har vært såpass sære at de bare har passet inn i spesielle miljøer, er H7 ren og minimalistisk. Versjonen vi har testet er i naturfarget skinn, med en polstret bøyle av matt aluminium. Klokkesidene er også i metall, med ramme i plast. Hodetelefonene finnes også i sort, men ikke i den brune varianten vi så på H8.

Ifølge B&O vil skinnet få patina etter en tids bruk. 'Patina' er i denne sammenheng bare et penere ord for 'møkkete', bare på den «riktige» måten – velbrukt og personlig.

Klokkene kan dreies, og BeoPlay H7 er behagelig å bære om halsen. Klokkene dekker hele øret, men er likevel ikke så store at det virker påtrengende.

Enkle å betjene

Sidene er sirkelrunde og helt flate. På den høyre klokken er det inngang for 3,5 millimeter lydkabel. Kabelen som følger med er 1,2 meter lang, og såpass myk at den ikke skaper støy som forplanter seg til klokkene. Høyre klokke har også en micro-USB-kontakt for lading, og en av/på-knapp som du skyver et lite stykke ekstra for å sette hodetelefonene i paringsmodus (Bluetooth 4.1 med aptX).

Kontrollene finner du også på høyre klokke. De er ikke synlige, men klokkesiden er berøringssensitiv. Stryk frem eller tilbake for å hoppe mellom låter, tegn en sirkel med eller mot klokka for å justere volum, og tapp lett midt på klokken for å starte eller pause musikken, eller for å besvare anrop. Hodetelefonene har innebygget mikrofon, og fungerer utmerket til håndfrie mobilsamtaler.

Venstre klokke har et utskiftbart batteri. Fulladet skal dette gi opptil 20 timer musikkspilling med Bluetooth. Spiller du via kabel trekker ikke H7 strøm i det hele tatt.

Bøylen er enkel men både pen og funksjonell. Når du har tafset nok på kuskinnet får hodetelefonene patina. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Så til det BeoPlay H7 ikke har.

Det første vi får nevne er at det mangler den aktive støydempingen du får med lillebror B&O H8. Ettersom den passive dempingen heller ikke er helt på topp, er disse hodetelefonene utelukket som reisefølge på lange flyturer.

Dernest kommer at du må klare deg uten NFC-kobling. Det betyr i praksis fint lite. Du må altså pare telefon og hodetelefoner manuelt, om du ikke da heller foretrekker kabel. H7 har støtte for aptX, så det blir ingen merkbar reduksjon i lydkvaliteten om du velger trådløs tilkobling.

Forsvarer en relativt høy pris

Bang & Olufsen har aldri siktet seg inn mot den delen av markedet som er mest prisfølsomt. BeoPlay H7 koster da også 4000 kroner. Det er ikke oppsiktsvekkende dyrt, i alle fall ikke med tanke på hvor godt de spiller, hvor lette og behagelige de er å bære, og den eksklusive designen.

Om du liker designen, men ønsker litt mindre klokker og aktiv støydemping, er BeoPlay H8 et godt alternativ.

Er det støydemping du er på jakt etter? Les testen av Bose QC 25 her >>

B&O Play BeoPlay H7
9
Imponerende
Anbefalt

B&O Play BeoPlay H7

sitat"BeoPlay H7 er bare nydelig, enten vi snakker om lyd, design eller bærekomfort."

Fordeler

 • Krysse av
  Elegant design
 • Krysse av
  Enkel betjening
 • Krysse av
  Fungerer bra til telefonsamtaler også
 • Krysse av
  Meget god bærekomfort
 • Krysse av
  Lite lydlekkasje

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke sammenleggbare
Les også
Bang & Olufsen BeoPlay A1 VS Libratone One Click: Den ene av disse gir oss «ta penga mine»-følelse
Les også
Bose har fått en toppmodell: Dette er trådløse QuietComfort 35
Les også
Philips SHB9850NC: Et støykansellerende hodesett som skaper støy?
Les også
Sony MDR-1ABT og Sony MDR-1A: Sonys MDR-1A og MDR-1ABT har bass i bøtter og spann
Les også
Klipsch Reference On Ear: – Hodetelefonene byr tidvis på et fyrverkeri av bass
Les også
Denon AH-MM400: Vakre hodetelefoner med himmelsk lyd
Les også
Panasonic RP-HD10: Et solid alternativ for under 2000 kroner
Les også
B&O BeoPlay H8: Støydempet luksus for ørene
annonse