Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestXTZ Divine

Et spennende konsept fra svenskene

Vi har testet XTZ' Kickstarter-prosjekt – det som skal være verdens første trådløse hodetelefoner med DSP.

XTZ Divine

Svenske XTX fikk i slutten av november i 2014 finansiert sitt nyeste prosjekt via folkefinansieringsnettstedet Kickstarter. De nye hodetelefonene hadde passert ønskesummen på 25 000 dollar med glans, hvor innsamlingen til slutt stoppet på over 114 000 dollar.

Nå har resultatet av prosjektet funnet veien til vår testlab i form av hodesettet XTZ Divine. På papiret er dette et spennende produkt som blant annet lar deg bruke DSP-muligheter (digital signal processing) selv via trådløs overføring.

Fremstår kompakte og godt skrudd sammen

Klokkene er nokså kompakte og nette av seg. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ut av esken er det et kompakt hodesett som møter oss. Selve klokkene er nokså lette, spesielt med tanke på at de tross alt kan brukes trådløse ved hjelp av Blåtann og NFC.

Rent designmessig byr XTZ på et hodesett som er nokså nøytralt, hvor mesteparten av klokkene er sorte, uten overdreven bruk av hverken lys eller blank krom. Det eneste stedet hvor det tas i bruk litt krom, er i festet mellom selve bøylen og klokkene. Likevel er denne krommen tonet ned slik at den er ikke er blant de lyseste nyansene.

Klokkene er altså nette, og selv om det er tatt i bruk plast i konstruksjonen, betyr ikke at de fremstår som spesielt skranglete og billige av den grunn. Riktignok knepper det svakt i bøylen om du vrir mye på klokkene, men ikke nok til at det blir et irritasjonsmoment.

Mesteparten av knapper sitter montert på den høyre klokken, og det eneste du kan koble til i den venstre klokken er en vanlig kabel med mikrofon på. Denne er forøvrig meget tynn, og er flat slik at den mer sjelden henger seg opp eller krøller seg. Hodesettet har forøvrig mikrofon, slik at du kan bruke det som en håndfri til mobilen din.

Helt grei komfort

Den høyre klokken innehar det meste av knapper og funksjoner. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

De nye hodetelefonene fra XTZ er av typen «on ear», altså er klokkene såpass små at de legger seg på øret ditt under bruk. I starten synes vi de klemte litt vel mye på ørene, men etter litt bruk myknet de opp en del.

Materialet som er på klokkene, og i toppen av bøylen, er et slags mykt, syntetisk skinn, og gjør det behagelig å bruke dem over tid. Samtidig bidrar de til at klokkene lekker lite lyd til omgivelsene, hvilket igjen gjør at du trygt kan vri opp volumet på vei hjem fra jobb uten at sidemannen din plages med hva du hører på.

En liten ting som kan være verdt å nevne er at justeringen av bøylen er nokså hard, noe vi synes er positivt. Riktignok må du til med to hender for å endre størrelsen på bøylen, men det betyr også at den ikke endrer innstilling selv om du tar av og på deg hodesettet hyppig.

Godt batteri til tross for lav vekt

Klokkene er små og kompakte, men fortsatt har du god batteritid. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

En av tingene som gjør XTZ Divine spesielt er at du kan bruke DSP selv om du overfører signalene trådløst via Blåtann. Ved at hodesettet kan brukes trådløst trengs det også batterier, og du lader disse opp via USB. Under vår testperiode kunne vi gå langt unna telefonen med hodesettet uten at forbindelsen brøyt med fri sikt. Kom det derimot en vegg eller to mellom, startet lyden etterhvert å klippe.

Etter å ha brukt hodesettet en god stund må vi si at batteritiden du får er god. Full-ladet har vi brukt klokkene omlag 12 timer før det begynner å skorte på strømmen, og fortsatt kunne det nok vært mulig å tyne ut ytterligere noen minutter. Selve ladingen tar heller ikke skremmende lang tid, og du kan lade via for eksempel USB-porten på PC-en din.

Skulle du imidlertid gå tom for batteri, kan du ta i bruk en vanlig kabel som følger med for å fortsette å høre på musikk frem til du har mulighet til å lade klokkene opp.

XTZ Divine
6
Helt greit

XTZ Divine

sitat"Begrenset støtte i appen begrenser hodesettets muligheter"

Fordeler

 • Krysse av
  Gir god lyd med DSP
 • Krysse av
  Kompakte
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Komfortable å ha på seg
 • Krysse av
  God rekkevidde på Blåtann
 • Krysse av
  Passer godt til deg som har musikken lokalt lagret på telefonen

Ting å tenke på

 • Bytt
  Appen støtter ikke strømmetjenester som Spotify og Wimp
 • Bytt
  Lydkvaliteten er ikke imponerende uten DSP
 • Bytt
  Passer dårlig til deg som strømmer musikken
annonse
XTZ Headphone Divine Wireless On-ear HeadsetI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no