Til hovedinnhold
Artikkel

Lag en «MacBook» av iPad-en din

Dette tastaturet gjør iPad Air om til en enkel «PC».

Vi har tidligere omtalt iPad-tastaturene fra det norske selskapet A-Way. I fjor høst kikket vi på tastaturet Flare Magnetic, et iPad-tastatur som inneholder et 4000 mAh-batteri som kan brukes til å lade nettbrettet hvis du skulle gå tom for strøm.

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Nå har vi fått inn et annet tastatur fra samme selskap, Magnetic Air. Tastaturet ligner mye på Flare Magnetic, men er beregnet på Apples nyeste iPad Air. I motsetning til Flare Magnetic har ikke tastaturet ekstrabatteri til lading av iPad-en – men til gjengjeld er det tynnere, og står kanskje derfor enda bedre i stil med iPad Air. Tastaturet er faktisk litt tynnere enn iPad Air, og har omtrent samme utseende og samme avrunding i kantene.

Du får selvfølgelig ikke en ekte MacBook ved å koble dette tastaturet til iPad-en, men det øker utvilsomt nytteverdien. Med for eksempel Evernote, eller Apples iWork-pakke, kan du gjøre mye produktivt som du ellers ville gjort på en Mac eller en PC.

Magnetfeste

iPad-en dyttes ned i et spor øverst på tastaturet, og holdes fast ved hjelp av en magnet. Når du har festet iPad-en, kan du vippe skjermen i ulike vinkler – akkurat som på en bærbar PC. Lukker du skjermen helt igjen fungerer tastaturet som et beskyttelsesdeksel for iPad-en.

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Tastaturet kobles til iPad-en ved hjelp av Bluetooth. På høyre side av tastaturet finner du en av/på-knapp, samt en knapp for å starte Bluetooth-paring. Strømmen skrus automatisk av hvis tastaturet ikke har vært i bruk på en stund, eller når du lukker skjermen.

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Snarveiene og hurtigtastene på tastaturet er tilpasset de ulike funksjonene på iPad-en. Det er for eksempel en egen tast for å gå til første startskjerm, og det er også tastatursnarveier for å justere lysstyrke, hente frem eller skjule skjermtastatur, søke, ta skjermskudd, endre lydvolum, samt starte og stoppe musikk- eller filmavspilling.

Vi har brukt tastaturet i noen dager, og alt i alt sitter vi igjen med et godt inntrykk. Vi kan for øvrig også anbefale Logitechs iPad-tastatur, FabricSkin Keyboard Folio. Det er litt lettere enn A-Way Magnetic Air, men har også en funksjon som gjør at tastaturet skrur seg raskt av og på når du åpner det og plasserer tastaturet i skriveposisjon. Logitech-tastaturet er også lettere, men virker kanskje ikke like solid som Magnetic Air.

Testproduktet er utlånt av A-Way.

Les testen av Logitech FabricSkin Keyboard Folio på Mobilen.no »

Lar det seg egentlig gjøre å bruke et nettbrett som PC over tid? Vår journalist Espen Swang forsøkte dette i fire uker. Det kan du lese mer om her »

annonse