På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Her er mobilen du har drømt om
HTCs nye flaggskip er på grensen til det perfekte.
Konklusjon
+ Super skjerm
+ Rask
+ Brukervennlig
+ Mye teknologi
+ Svært god lyd
+ Bra på spill og video
+ Meget bra kamera
- Støtter ikke minnekort
- Høy pris
- Watch-funksjonen virker ikke (foreløpig)
HTCs nye toppmodell har det som skal til for å sende telefonen helt til topps på mobilrangeringen. Skjermen er så skarp at du skal være glad i å krangle om du insisterer på at den burde hatt flere bildepunkter. Med oppløsning som en HD-ready TV (1280 x 720) sitter bildepunktene så tett at du ikke vil klare å skille dem med det blotte øye.
Ikke AMOLED
Skjermen er av typen LCD, og ikke AMOLED. Forskjellen er at det på denne skjermen er lys bak hele skjermbildet. Noe av lyset blokkeres av flytende krystaller i skjermen (Liquid Crystal Display), mens andre krystaller slipper igjennom grønt, rødt, blått eller hvitt lys. På en AMOLED-skjerm (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) består hvert bildepunkt av små lamper som lyser opp ved behov, mens de sorte feltene på skjermen er helt sorte. AMOLED er kjent for bedre kontrast og større dynamikk i fargene. Om mye av skjermbildet er sort, vil skjermen i tillegg trekke mindre strøm.
I dagslys skal det godt gjøres å se forskjell på de to skjermtypene, i alle fall når farger, oppløsning og kontraster er så gode som på HTC One X. I mørke vil du se at det sorte på One X egentlig ikke er helt sort, men at noe lys slipper igjennom. Er det flere elementer som lyser opp, som når du ser på film eller et bilde, så vil øyet bli lurt til å oppfatte de mørkeste områdene som helt sorte. Skjermen på HTC One X viser det hvite som helt hvitt, mens AMOLED-skjermer har en tendens til å vise noe blåfarge i det som skal være hvitt.
Det er ulik oppfatning av hvilken skjermteknologi som er best. Vi nøyer oss med å hevde at begge teknologiene er gode nok til å skape fantastiske brukeropplevelser, og at det er nettopp det du får på HTC One X. En ny lamineringsteknologi har i tillegg gjort det mulig å legge selve skjermbildet enda tettere mot overflaten på skjermen. Det gir bedre brukervennlighet i sollys, samtidig som det bedrer innsynsvinkelen.
Les også: Snart kan du bøye mobilskjermen
Best på mest
HTC har hatt fokus på tre områder ved utviklingen av HTC One X. Den skal være rask, den skal ta gode bilder, og den skal gi god lyd.
Vår test viser at HTC innfrir på alle disse områdene. Den nye firekjerneprosessoren har kraft nok til å kjøre grafikktunge spill, samtidig som vi med normal bruk har strøm nok til en drøy dags bruk. Ved intens bruk er det likevel mulig å tappe batteriet helt ned på noen timer. Er du glad i mobilspill bør du gjøre det til en vane å ha laderen i nærheten.
Hva som er normal bruk vil variere fra bruker til bruker, men kort fortalt oppfatter vi HTC One X som en smartmobil med en anelse bedre batterikapasitet enn de fleste andre Android-mobiler.
Musikkspiller
Musikkspilleren i telefonen har fått lydforbedring fra Beats. Nå snakker vi om en fysisk brikke, og ikke bare en programvare som pøser på med bass og klang for å skape en illusjon av fet lyd. Jo, da. HTC One X har denne funksjonen også, men nå får du en mer naturtro lydgjengivelse som utgangspunkt. Lydmalingen kan du enkelt skru av, eller du kan velge å la den stå på for å piffe opp en ellers litt tam mp3-fil.
Men alt er ikke bare fryd og gammen i salgspakken fra HTC. Av en eller annen grunn har den beste musikkmobilen HTC noen gang har laget, fått det som kanskje er de dårligste ørepluggene. Kast dem.
Kamera
Kameraet på HTC One X har fått en større lysåpning og en større bildebrikke. Det skal gi bedre bilder, særlig ved vanskelige lysforhold. Våre tester viser at du kan ta knallgode bilder med HTC One X, men du kan også ta helt håpløse bilder. Et kamera blir aldri bedre enn fotografen som tar bildene, og det er fremdeles enklere å ta gode bilder med et vanlig kompaktkamera. Fordelen med HTCs kamera er at du har det med deg når du trenger det, og du kan være klar til å knipse et bilde bare sekundet etter at du oppdager motivet. Noen smarte funksjoner som seriefotografering i høy hastighet, og en ny teknikk for signalbehandling i mobilen, gjør at sjansen for at resultatet skal bli bra er bedre nå enn før.
Vi skal ikke påstå at dette er det beste mobilkameraet som finnes. Men det er godt mulig. Her må det målfoto til - bokstavelig talt.
Det nye kameragrensesnittet gjør at du ikke behøver å velge film- eller fotomodus. På skjermen er det to utløsertaster, og den ene starter viodeokameraet, men den andre tar stillbilder. Du kan også ta stillbilder mens du filmer, uten at vi helt ser fordelen med det. Du synes antakelig også at det er artigere å se filmer der du slipper å høre fotografen roper "appelsiiiiin" i tide og utide. Vil du ha bilder av noe som passerer linsen mens du filmer, kan du enkelt ta disse rett fra filmen.
Bra byggekvalitet
HTC One X er en lekker mobiltelefon. Designen er minimalistisk, og selv om det er plast i chassiset, så virker byggekvalilteten å være god. Et lite øyeblikk trodde vi at vi hadde klart å påføre telefonen varig skade ved å sette oss på den, men den gule flekken som dukket opp på siden av skjermbildet forduftet sakte men sikkert.
Her er vi ved den som for noen vil være den største ulempen ved HTC One X. Årsaken til at vi stakk den i en baklomme er at den er i største laget for den ordinære bumselomma. Det går å ha den i lomma, men du vil merke at den er der, særlig når du skal sette deg. For noen vil den også være for stor å ha i hånden.
Alternativene
For den som har råd til en HTC One X, er det ingen telefon som er bedre. Du vil antakelig klare deg like godt med en rimeligere toppmodellel som Samsung Galaxy S II, selv om denne ikke har riktig like stor skjerm, like god lyd eller like godt kamera. Du vil antakelig klare deg omtrent like godt med en iPhone 4S også, men da må du leve med at skjermen er fryktelig mye mindre. Et godt alternativ for deg som liker store mobilskjermer er Samsung Galaxy Note. Den har en skjerm som måler 5,3 tommer. Ingen av disse tre modellene har NFC, men hvor ofte har du savnet det? De er heller ikke like raske som HTC One X.
Å eie en HTC One X er nesten som eie en superbil. Du trenger den neppe, men du verden så gøy det er å bruke den.
Vil du vite mer? Les hele testen av HTC One X på Amobil.no