Til hovedinnhold
SniktittSony Xperia P

Denne mobilen fungerer i solen

Hvit magi skal gjøre Sonys mobilskjerm leselig i flombelysning.

Spesifikasjoner

Formfaktor: Trykkskjerm
Størrelse: 12,2 x 5,9 x 1,05 cm
Vekt: 120 gram
Skjerm: 4 tommer, 960 x 540 piksler, LCD (Reality Display, Bravia, WhiteMagic), kapasitiv
Operativsystem: Android 2.3 Gingerbread (Oppgraderes til Android 4.0 Ice Cream Sandwich i løpet av 2. kvartal)
Mobilnettverk: UMTS 850/1900/2100, Quad Band GSM
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSDPA, HSUPA, Wi-Fi B/G/N
Kamera: 8 Megapiksler Bakbelyst, autofokus, LED-lys, 1080P video, frontkamera for videosamtale
Maskinvare: Dual Core prosessor STE U8500 @ 1 GHz, DB8500
Internminne: 1 GB
Minnekort: Nei, 16 GB intern lagring
Teknologi: Wi-Fi, DLNA, A-GPS, NFC, HDMI, Bravia Sync
Batteri: 1305 mAh
Pris og tilgjengelighet: Pris er ukjent, andre kvartal 2012

Slik ser Sonys musikkspiller ut. Legg merke til uendelig-knappen øverst til høyre – den henter frem mer informasjon om artisten.
Telefonen er laget i ett stykke aluminium. Legg merke til den gjennomsiktige listen nederst på telefonen.
Slik ser hjemmeskjermene på Xperia P ut rett ut av esken.
Xperia P er ikke blant de aller tynneste smarttelefonene, men den er heller ikke voldsomt tykk med litt over en centimeter på strømpelesten.
Stilren og enkel ringemeny.

Mobilen.no/Barcelona: Under årets mobilmesse i Barcelona lanserte Sony to nye modeller. En av dem er Xperia P, en dobbelkjernet underholdningsmobil med den nye kantete designen som dukket opp sammen med Xperia S i januar. Vi tok en titt på den nye telefonen.

Les også: Nå er det slutt for Sony Ericsson

Dekket av aluminium

Xperia P legger seg midt mellom ungdomstelefonen Xperia U og toppmodellen Xperia S. Telefonen er bygget i ett solid stykke aluminium, og gir et ganske eksklusivt inntrykk. Den ligger også ganske godt i hånden.

På baksiden er det lite som bryter med den store aluminiumsflaten. En kameralinse øverst og Xperia-navnet inngravert nederst er de viktigste avbruddene. En grønn Sony-logo har det også blitt plass til.

Lysstripe

Som Xperia S har Xperia P en gjennomsiktig stripe som går rundt hele telefonen nederst. Inni det klare båndet sitter det lys som kan endre seg etter hva som foregår på skjermen. Det kan også brukes til å varsle om innkomne meldinger.

På forsiden av telefonen er båndet dessuten berøringsfølsomt, så det er her Android-snarveiene sitter.

Bravia og WhiteMagic

Skjermen er et av høydepunktene på Xperia P. Den er litt mindre enn den du finner i Xperia S. Med sine 4 tommer på sokkelesten er det fortsatt ingen liten skjerm det er snakk om.

Den gode skjermen styres av Sonys Bravia-teknologi som tilpasser fargene slik at de skal se best mulig ut.

Lyssterke mobilskjermer for bruk i kraftig sol har blitt et satsningsområde. Etter at LG så smått begynte trenden med Optimus Black i fjor har flere produsenter kommet til.

Nå satser også Sony på at å levere mobiler du kan bruke i sola, og Sony har kalt sin teknologi WhiteMagic. For å sette fokus på den nye skjermen demonstrerte de telefonen under flombelysning.

Selv under alt lyset var skjermen godt lesbar. Den eneste ulempen med teknologien, såvidt vi kunne se, var at fargene ble litt blassere med lysstyrken på full pupp.

Sonys egne menyer

Sony bruker sine egne tilpassede Android-menyer. Sony bruker ikke så mange farger i menyene sine som enkelte av konkurrentene. De ulike elementene er stort sett tegnet opp i sort eller nyanser av grått og blått.

Akkurat som den fysiske utformingen på telefonen er menyene også en anelse kantete. Her er det meste organisert i rektangler, og det er ikke spesielt mange sirkler eller ovale menyelementer å se.

En forholdsvis kraftig tokjernet prosessor gjør at menyene også flyter svært godt. I tillegg synes vi de er oversiktlige og brukervennlige.

Raskt kamera

Sony har hatt tradisjon for å satse på gode mobilkameraer. Xperia P skal ikke være noe unntak. Vi har foreløpig ikke sett bildene som kommer ut av telefonen, men den bruker svært kort tid på å knipse dem – og på skjermen ser resultatet ganske godt ut.

Vi nevner likevel igjen at vi stod i flombelysning da vi prøvde den, så det kan hende resultatet blir et annet i en dårlig belyst stue.

Klikk her for å se alle sakene fra Mobile World Congress 2012

Kommer i andre kvartal

Foreløpig er det ikke kjent nøyaktig hva prisen på Xperia P vil havne på, men den skal komme i salg i løpet av andre kvartal. Den vil sannsynligvis ha Android 2.3.7 Gingerbread ved salgsstart, men den skal bli oppgradert til Android 4.0 Ice Cream Sandwich i løpet av samme kvartal.

Vil du være sikker på å ikke gå glipp av noe? Lik oss på Facebook!

annonse