TestSamsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III er smartmobilenes nye konge

Avstanden til konkurrentene har minket siden i fjor, men Galaxy er fortsatt best.

Konklusjon

+ Super skjerm
+ Lynrask
+ Brukervennlig
+ Presis navigering med Glonass og GPS
+ God musikkspiller
+ Støtter alle typer video
+ Godt kamera
+ Støtter minnekort inntil 64 GB

- Høy pris
- Mye plast

Galaxy S III fra Samsung er en av årets mest etterlengtede nye mobiler. Vi har hatt råtassen til test, og kan konkludere med at dette sannsynligvis er markedets beste mobiltelefon.

Vi sier sannsynligvis fordi avstanden til konkurrentene har minket. Det er to andre virkelige råtassmodeller i hyllene foruten Galaxy S III om dagen; HTC One X og LG Optimus 4X HD. Det er kun små forskjeller som skiller de tre telefonene.

Fantastisk skjerm

Galaxy S III utmerker seg med en svært god AMOLED-skjerm med HD-oppløsning. Det er en fryd å se bilder eller spille spill på den store skjermen. Video i HD-kvalitet har sjelden sett så bra ut.

Spill og video er også spesialiteten til denne telefonen. Den har lynrask innmat som gjør at selv de råeste spillene fungerer godt, og den støtter nesten alle videoformatene som er i vanlig bruk. Det betyr at du slipper å bruke tid på å bytte om på filformater når du skal ta med deg video.

Godt kamera

Kameraet på baksiden er svært godt, men det er marginalt svakere enn det som sitter på konkurrenten fra HTC. Til gjengjeld kan du filme svært lenge om du putter i et av markedets største minnekort med inntil 64 GB lagringsplass – One X fra HTC støtter ikke minnekort i det hele tatt.

Med Android 4 og Samsungs egen menygrafikk er Galaxy S III veldig enkel å bruke, og menyene er raske. Du kan tilpasse svært mye slik at du for eksempel får den skriftstørrelsen du trenger.

Fin for proffen

En knallgod nettleser og bra e-postfunksjonalitet gjør at proffbrukeren vil finne det meste han trenger her. Den eneste ulempen for deg som mottar mye e-post er at du ikke kan redigere vedlegg på telefonen rett ut av esken. Du får bare visningsprogramvare med i telefonen. Dette bøter du kjapt på med en tur innom Googles app-butikk Play, og det trenger ikke koste mer enn rundt 100 kroner.

En av de mest spesielle funksjonene på Galaxy S III er at den bruker frontkameraet til å se om du bruker den. Derfor skrur ikke skjermen seg av før du ser bort fra den. Det er veldig praktisk når du leser lange tekster eller følger med på en hjemmeside som oppdaterer seg.

God på det grunnleggende

De grunnleggende funksjonene som ringing og teksting utfører Galaxy S III med bravur. Lyden under samtale er klar og god, men for de som sliter med dårlig hørsel kan den kanskje være litt lav.

En veldig presis og god berøringsskjerm og en god ordlistefunksjon samarbeider om å gjøre inntasting av tekst enklere. Vi har sjelden behov for ordboken på Galaxy S III, men den gjør som regel ikke ugagn når den melder seg.

Med et litt større batteri enn vanlig kan Galaxy S III også vise til helt grei batteritid. Den vil neppe revolusjonere laderegimet ditt, men hvis du ikke bruker den svært tungt burde den klare seg gjennom hele dagen.

Galaxy S III gir deg dessuten det som sannsynligvis er den mest nøyaktige navigeringen du får i en telefon, siden den støtter både det amerikanske GPS-systemet og russiske Glonass. I tillegg har den svært raske og enkle funksjoner for overføringer av store filer.

Alternativene

Innledningsvis nevnte vi at avstanden til de andre toppmodellene har sunket. Dersom du skal ha en skikkelig råtassmobil med Android er det HTCs One X og LG Optimus 4X HD som gjelder ved siden av denne.

Med One X må du klare deg uten minnekortstøtte og enkelte av Galaxy S IIIs andre funksjoner, men til gjengjeld får du en telefon som føles mer solid bygget. HTC har nemlig støpt inn sin toppmodell i ett enkelt stykke plast.

Optimus 4X HD er lynrask, har et lekkert menysystem og en god skjerm. Akkurat som Galaxy S III støtter også den minnekort, men den støtter ikke de aller største minnekortene.

Begge de to alternativene har små fordeler og ulemper i forhold til Galaxy S III, og de ligger en hundrelapp eller to lavere i pris. Like fullt er det Samsung som har sydd sammen den aller beste Android-pakken i år hvis vi skal se alt under ett.

Les hele testen av Samsung Galaxy S III på Amobil.no

Les også
– Samsung Galaxy IV lanseres 14. mars
Les også
Samsung Galaxy S III Mini: Ikke la deg lure – dette er ikke en Galaxy S III
Les også
– Samsung Galaxy S4 kommer i april
Les også
LG Nexus 4: Slik er den nye Google-mobilen
Les også
– Samsung sliter med Galaxy S4
Les også
Denne mobilen er kåret til "Årets julegave"
Les også
Samsung-mobil til topps igjen
Les også
Huawei Ascend D Quad: En rå mobil til lav pris
Les også
Nå kommer Android 4.1 til Galaxy S III
Les også
Gigantisk mobil fra Samsung
Les også
Galaxy S III får Jelly Bean neste uke
Les også
Mini-utgave av Galaxy S III på vei?
Les også
Her er de råeste smartmobilene
Les også
10-tommers Galaxy Note snart i salg
Les også
Samsung passerer Nokia
Les også
Snart kan Galaxy Note få en oppfølger
Les også
Galaxy S III har svakest skjermlys
Les også
Sony Xperia U: Fargerik lavprismobil
Les også
Samsungs supermobil tok fyr
Les også
Samsung Galaxy Beam: Denne mobilen har innebygd projektor
Les også
Galaxy S III kan bli forbudt
Les også
Her er de nye juni-mobilene
Les også
Her er de ti råeste smartmobilene
Les også
LG Optimus 4X HD P880: Raskere enn sin egen skygge
Les også
Galaxy S III selger som hakka møkk
Les også
Vi pakker opp Samsung Galaxy S III
Les også
Sjekk tilbehøret til Galaxy S III
Les også
Galaxy S III gruser HTC One X
Les også
En verdig oppfølger til Galaxy S II
Les også
Samsung knuser Apple
Les også
HTC One X: Her er mobilen du har drømt om
annonse