Til hovedinnhold
NyhetKan supermobilen OneX+ redde HTC?

Trøbbel for HTC

– Vi må forsterke merkevaren, sier selskapet. Samtidig går One X+ på ryktebørsen.

Taiwanske HTC var på høyden da HTC Desire toppet salgslistene i mange land. Siden tok Samsung over ledelsen blant Android-produsentene. Til tross for at HTC har sluppet flere veldig gode modeller, har de havnet i skyggen av sørkoreanske Samsung.

Det siste året har HTC tapt nesten halvparten av omsetningen sin, ifølge Idg.se. Nå sier økonomisjef Chia-Lin Chang til Idg-nettverket at det heller ikke ser lyst ut for tredje kvartal i år, og at HTC er nødt til å gjøre noe. Han påpeker at HTC er en "ung merkevare", ettersom navnet bare har blitt brukt siden 2006, og at dette fortsatt er en utfordring.

– I mange land er navnegjenkjennelsen høy, men vi må fokusere mer på kundenes valg og preferanser mellom ulike merkevarer, sier Chang.

Dette skal de gjøre ved å utvikle flere innovative produkter, samt samarbeide tettere med mobiloperatørene. I tillegg skal de fokusere mer på markedsføring, distribusjon og salg.

Nytt flaggskip?

HTC One X er dagens HTC-toppmodell. Ifølge Engadget har det sirkulert rykter om en oppgradert versjon av denne, kalt One X+ (pluss, altså), og nå har de fått vann på mølla. Ytelsestesten NenaMark har snappet opp en måling av en mobil som heter "HTC PM63100", og Engadget tror dette kan være One X+.

Dessverre er det relativt få detaljer å hente ut fra testen, men mobilen skal i alle fall ha en Tegra 3-prosessor på 1,7 GHz og kjøre Android 4.1.1 Jelly Bean. Skjermoppløsningen skal angivelig være på 1280 x 720, og totalt sett får dette Engadget til å tro at det må være snakk om et nytt HTC-flaggskip.

Les også: Test av toppmodellen HTC One X

(Kilder: Engadget, Idg.se, NenaMark)

annonse