Til hovedinnhold
TestHTC One S

Kjapp som lynet og tøff i trynet

HTC One S er vidunderlig, men ikke helt uten riper i lakken.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Konklusjon

+ Super skjerm
+ Rask
+ Brukervennlig
+ Mye teknologi
+ Svært god lyd
+ Bra på spill og video
+ Meget bra kamera

- Støtter ikke minnekort
- Ingen kameratast
- Det sorte utgaven har en designsvakhet som kan gi skjemmende merker

HTC One S er mobiltelefonen for deg som elsker teknologi, og som liker å utnytte alle mulighetene du får med en avansert smartmobil. HTC One S har en skjerm på 4,3 tommer, og er med det litt mindre enn storebror HTC S, som har en 4,7 tommer stor skjerm.

Ulikheter mellom One-modellene

Selv om begge disse modellene er i den nye One-serien til HTC, så er det noen betydelige forskjeller på dem. HTC One S har en ny tokjerneprosessor, mens HTC One X har en firekjerneprosessor. HTC One S er likevel like rask, eller raskere, enn HTC One X på de aller fleste områder.

En annen vesentlig forskjell er karosseriet. HTC One S er ikke i plast, men har et såkalt unibody-karosseri i metall. Mens One X ikke har noen deksler, har One S et deksel over øvre del av baksiden. Det kan se ut som et batterilokk, men batteriet lar seg ikke skifte. Under lokket finnes en plass for Micro-SIM. Det er ikke plass til løse minnekort noe sted.

Flass

Byggekvaliteten på HTC One S virker god, men det er rapportert om problemer med at det sorte dekselet kan flasse litt i kantene, slik at telefonen raskt ser nokså slitt ut.

Vi merket ikke dette problemet på vårt testeksemplar.

Super skjerm

Selv om One S har mindre skjerm enn One S, så er skjermen bedre på en del områder. Blant annet er den lettere å lese i skarpt sollys. AMOLED-skjermen gir også mettere farger, og det er lettere å se detaljer i de mørke partiene i en film. Oppløsningen er så høy at du ikke vil legge merke til pikslene med mindre du gransker telefonen svært nøye.

Brukergrensesnittet Sense 4.0 har fått en del forbedringer både i forhold til tidligere versjoner av Sense, og i forhold til det originale grensesnittet på operativsystemet Android ICS.

Et svært bra kamera

HTC One S har et meget bra mobilkamera. Funksjonen som lar deg ta opp til 99 bilder med 0,2 sekunder mellomrom, gjør at du ikke behøver å gå glipp av det rette øyeblikket når du skal knipse en hendelse.

Alternativene

HTC One S mangler fint lite når det kommer til tjenester. Den har riktig nok ikke 4G eller NFC, men det er foreløpig heller ikke noe savn. Kjøper du en mobiltelefon for å ha den i flere år, så kan det likevel være verdt å se etter alternativer som har dette.

Det finner du i for eksempel Nokia Lumia 800, som er en mobiltelefon med Windows Phone 7.5. Denne har mindre skjerm enn One S, men er også billigere.

Et annet alternativ er Sony Xperia S, som har like stor skjerm, og som ellers kan måle seg med HTC One X på de fleste områder. Den har imidlertid ikke like rask prosessor som One S, og i vår teste var vi også skeptiske til at bakdekselet på Sony-modellen lot til å sitte dårlig.

Det heftigste alternativet er HTC One X, som er en mobil med NFC, firekjerneprosessor og en 720 x 1280-skjerm på 4,7 tommer. Dette alternativet er imidlertid en del dyrere enn One S.

Vil du vite mer?
Les hele testen av HTC One S på Amobil.no.no »

annonse