Til hovedinnhold

Her er de nye mai-mobilene

Et nytt flaggskip fra LG, og mange rimelige androidmodeller er blant månedens nykommere.

Samsung er ikke bare verdens største produsent av mobiltelfoner. De er også mest aktive med å få nye produkter ut på markedet. Hele seks produkter kommer i butikk i mai. To er mobiltelefoner, mens de øvrige er nettbrett.

Også Sony er i støtet, og slipper flere mobiltelefoner i mai.

Nokia kommer med en ny Windows-modell, men det er ikke toppmodellen Lumia 900, som enkelte kanskje venter på.

LG har to modeller klare for salg, mens Motorola kommer med én modell. HTC slapp tre modeller i april, og kommer ikke med noen nye i mai. Det gjør heller ikke ZTE eller Huawei.

Her er telefonene som kommer i salg i mai:

Samsung

Samsung Galaxy Pocket (S5300). Dette er en liten Android-mobil med en enkel skjerm på 2,8 tommer. Her er pris og kompakt størrelse de viktigste faktorene.

Finn beste pris på Samsung Galaxy Pocket

Samsung Galaxy Ace 2 er litt dyrere enn Galaxy Pocket, men også dette er en rimelig mobiltelefon. Her er skjermen på 3,8 tommer, med 480 x 800 bildepunkter. Prosessoren er ingen racer, og den har heller ikke den nyeste versjonen av Android.

Finn beste pris på Samsung Galaxy Ace II

Da er det litt mer kraft i nettbrettene Galaxy Tab 2 7.0 og Galaxy Tab 10.1. Disse kommer også i to varianter, med og uten 3G. Begge har tokjerneprosessorer som jobber på 1,0 GHz, og kjører operativsystemet Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Finn beste pris på Samsung Galaxy Tab 2 7.0 (Wi-Fi og 3G)

Finn beste pris på Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (Wi-Fi og 3G)

Sony Mobile

Sony Ericssons første modell i mai er Xperia Sola, som kommer i uke 19. (uka før 17.mai-uka). Dette er en litt mindre utgave av flaggskipet Sony Xperia S, som allerede er i salg. Xperia Sola har NFC, og kommer i fargene rødt, hvitt og sort. Skjermen måler 3,7 tommer, og prosessoren er en tokjernet Nova Thor U8500 på 1 GHz. Denne mobilen har en skjerm du kan betjene uten å berøre den.

Finn beste pris på Sony Xperia Sola

Senere i mai kommer også Xperia U og Xperia P. Xperia U har 3,5 tommer skjerm og STE U8500-brikke med to kjerner på 1 GHz. Det mest spesielle ved designen er at du kan bytte ut bunnstykket med et bunnstykke i en annen farge.

Finn beste pris på Sony Xperia U

Xperia P har litt større skjerm (4 tommer) og høyere skjermoppløsning, men er ellers svært lik Xperia P. På denne modellen kan du ikke skifte bunnstykke.

Finn beste pris på Sony Xperia P

LG

LGs mai-modeller er Optimus L5 og 4X HD.

LG L5 er en enklere mobiltelefon enn Xperia P, selv om skjermstørrelsen er den samme. Bildeoppløsningen er lavere, 320 x 480 punkter, og den drives av en singelkjerneprosessor på 0,8 GHz.

Finn beste pris på LG Optimus L5

LG 4X HD er imidlertid ikke til å kimse av. Dette er en slank mobiltelefon med 4-kjerneprosessor fra Nvidia, 4,7 tommer stor skjerm, og skjermoppløsning på hele 720 x 1280 bildepunkter. Vi snakker med andre ord om en direkte konkurrent til toppmodeller som HTC One X, Sony Xperia S og Samsungs kommende Galaxy S III.

Finn beste pris på Sony LG Optimus 4X HD

Nokia

Nokias maimobil er Lumia 610. Dette er en Windows-mobil der spesifikasjonene er litt enklere enn det som har vært standard for Windows Phone til nå. Den komme rlikevel med avansert teknologi som NFC. Prosessoren er på 800 MHz, og skjermen måler 3,7 tommer.

For den som venter på Lumia 900, er det bare å smøre seg med tålmodighet. Den har solgt bedre enn forventet i USA, og skal etter planen komme til Norge i Q2. Men det blir altså ikke før i juni.

Finn beste pris på Nokia Lumia 610

Motorola

Den siste modellen vi har registrert som mai-mobil er Motorola Defy Mini (XT320). Motorola har hatt en viss suksess med sine Defy-modeller, som er robuste mobiltelefoner med Android-OS.

Defy Mini er sydd over samme lest, men er mer kompakt. Skjermen måler 3,2 tommer. Modellen skal være billig, men så har den heller ikke særlig til spesifikasjoner å skryte av. 600 MHz prosessor og 512 MB RAM er ikke akkurat på 2012-nivå.

Finn beste pris på Motorola Defy Mini

annonse