Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHTC One X+

HTCs beste mobil er blitt enda bedre

Med kraftigere prosessorer, større batteri og 64 GB minne, prøver HTC å vippe Samsung Galaxy S III av tronen.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Konklusjon

+ Super skjerm
+ Rask
+ Brukervennlig
+ Mye teknologi
+ Svært god lyd
+ Bra på spill og video
+ Meget bra kamera
+ Svært mye minne

- Støtter ikke minnekort
- Høy pris

[Amobil.no]: HTCs nye toppmodell har det som skal til for å sende telefonen helt til topps på mobilrangeringen. Skjermen er så skarp at du skal være glad i å krangle om du insisterer på at den burde hatt flere bildepunkter. Med oppløsning som en HD-ready TV (1280 x 720) sitter bildepunktene så tett at du ikke vil klare å skille dem med det blotte øye.

Ikke AMOLED

Skjermen er av typen LCD, og ikke AMOLED. Forskjellen er at det på denne skjermen er lys bak hele skjermbildet. Noe av lyset blokkeres av flytende krystaller i skjermen (Liquid Crystal Display), mens andre krystaller slipper igjennom grønt, rødt, blått eller hvitt lys. På en AMOLED-skjerm (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) består hvert bildepunkt av små lamper som lyser opp ved behov, mens de sorte feltene på skjermen er helt sorte. AMOLED er kjent for bedre kontrast og større dynamikk i fargene. Om mye av skjermbildet er sort, vil skjermen i tillegg trekke mindre strøm.

I dagslys skal det godt gjøres å se forskjell på de to skjermtypene, i alle fall når farger, oppløsning og kontraster er så gode som på HTC One X+. I mørke vil du se at det sorte på One X+ egentlig ikke er helt sort, men at noe lys slipper igjennom. Er det flere elementer som lyser opp, som når du ser på film eller et bilde, så vil øyet bli lurt til å oppfatte de mørkeste områdene som helt sorte. Skjermen på HTC One X+ viser det hvite som helt hvitt, mens AMOLED-skjermer har en tendens til å vise noe blåfarge i det som skal være hvitt.

Det er ulik oppfatning av hvilken skjermteknologi som er best. Vi nøyer oss med å hevde at begge teknologiene er gode nok til å skape fantastiske brukeropplevelser, og at det er nettopp det du får på HTC One X+. En ny lamineringsteknologi har i tillegg gjort det mulig å legge selve skjermbildet enda tettere mot overflaten på skjermen. Det gir bedre brukervennlighet i sollys, samtidig som det bedrer innsynsvinkelen.

Best på mest

Skjermen er svært skarp og klar. Øverst ser du en statuslinje du kan trekke ned for ytterligere informasjon.

HTC har hatt fokus på tre områder ved utviklingen av HTC One X+. Den skal være raskest, den skal ta gode bilder, og den skal gi best lyd.

Den nye firekjerneprosessoren har kraft nok til å kjøre grafikktunge spill, samtidig som vi med normal bruk har strøm nok til en drøy dags bruk. Ved intens bruk er det likevel mulig å tappe batteriet helt ned på noen timer. Er du glad i mobilspill bør du gjøre det til en vane å ha laderen i nærheten. Batterikapasiteten er noe bedre enn på One X.

Hva som er normal bruk vil variere fra bruker til bruker, men kort fortalt oppfatter vi HTC One X+ som en smartmobil med omtrent samme batterikapasitet som andre smartmobiler.

Musikkspiller

Musikkspilleren gir fyldig og god lyd med lite støy og forvrengning.

Musikkspilleren i telefonen har igjen fått lydforbedring fra Beats. Nå snakker vi om en fysisk brikke, og ikke bare en programvare som pøser på med bass og klang for å skape en illusjon av fet lyd. Jo, da. HTC One X+ har denne funksjonen også, men nå får du en mer naturtro lydgjengivelse som utgangspunkt. Lydmalingen kan du enkelt skru av, eller du kan velge å la den stå på for å piffe opp en ellers litt tam mp3-fil.

Men alt er ikke bare fryd og gammen i salgspakken fra HTC. Av en eller annen grunn har den beste musikkmobilen HTC noen gang har laget, fått det som kanskje er de dårligste ørepluggene. Kast dem.

Kamera

Kameraet på HTC One X+ har stor lysåpning og egenutviklet bildebrikke. Det skal gi bedre bilder, særlig ved vanskelige lysforhold. Våre tester viser at du kan ta knallgode bilder med HTC One X+, men du kan også ta helt håpløse bilder. Et kamera blir aldri bedre enn fotografen som tar bildene, og det er fremdeles enklere å ta gode bilder med et vanlig kompaktkamera. Fordelen med HTCs kamera er at du har det med deg når du trenger det, og du kan være klar til å knipse et bilde bare sekundet etter at du oppdager motivet. Noen smarte funksjoner som seriefotografering i høy hastighet, og en ny teknikk for signalbehandling i mobilen, gjør at sjansen for at resultatet skal bli bra er bedre nå enn før.

Den kraftige prosessoren gjør at den suverene skjermen virkelig kommer til sin rett når du spiller grafikktunge spill.

Det nye kameragrensesnittet gjør at du ikke behøver å velge film- eller fotomodus. På skjermen er det to utløsertaster, og den ene starter viodeokameraet, men den andre tar stillbilder. Du kan også ta stillbilder mens du filmer, uten at vi helt ser fordelen med det. Du synes antakelig også at det er artigere å se filmer der du slipper å høre fotografen roper "appelsiiiiin" i tide og utide. Vil du ha bilder av noe som passerer linsen mens du filmer, kan du enkelt ta disse rett fra filmen.

Bra byggekvalitet

HTC One X+ er en lekker mobiltelefon. Designen er minimalistisk, og selv om det er plast i chassiset, så virker byggekvalilteten å være god. Det går å ha den i lomma, men du vil merke at den er der, særlig når du skal sette deg. For enkelte vil den også være for stor å ha i hånden.

Alternativene

For den som har råd til en HTC One X+, er det knapt noen telefon som er bedre. Du vil antakelig klare deg like godt med en rimeligere modellel som Samsung Galaxy S II, selv om denne ikke har riktig like stor skjerm, like god lyd eller like godt kamera. Du vil antakelig klare deg omtrent like godt med en iPhone 5 også, men da må du leve med at skjermen er fryktelig mye mindre. Et godt alternativ for deg som liker store mobilskjermer er Samsung Galaxy SIII. Denne har mer eller mindre de samme funksjonene som HTC One X+, og vil i løpet av nær fremtid få Android Jelly Bean, det samme operativsystemet som One X+ har.

Terningkast 6

Vil du vite mer?
Les hele testen av HTC One X+ på Amobil.no »

annonse