Til hovedinnhold

PixelJunk Shooter 2 (PS3)- Som å leke med et kjemisett

Av: Audun Rodem,Gamer.no

Helt siden Q-Games begynte å gi ut spill med PixelJunk-navnet i 2007 er små tilleggspakker det nærmeste serien har kommet en direkte oppfølger. Så da det ble annonsert at seriens kanskje beste spill, PixelJunk Shooter, skulle bryte denne trenden med en fullblods oppfølger skapte det noen forventninger. Sitter Q-Games virkelig med så mange ubrukte idéer at de kan fylle et helt nytt spill uten å stagnere?

Sank diamanter

Spillet er delt opp i tre verdener, alle med fem brett hver. Hvert brett er delt inn i flere skjermer, og man kommer seg videre til neste skjerm ved å redde alle de strandede forskerne. Du har kontroll over et lite romskip som styres med de to analoge spakene. Du skyter med høyre skulderknapp og plukker opp forskere og midlertidige oppgraderinger ved hjelp av en festekabel med venstre skulderknapp. Du må også huske å sanke inn diamanter som er gjemt i brettene siden det siste brettet i hver verden krever at spilleren har funnet et vist antall for å komme seg videre.

Ikke drep forskere!

Hvis du ved et uhell presterer å drepe fem forskere i løpet av brettet må hele brettet startes på nytt, noe som stort sett aldri skjer så lenge du ikke fyrer av våpnene dine i hytt og pine som en galning. Det lille romskipet kan også bli overopphetet, for eksempel i kontakt med magma. Blir det for varmt så kræsjer det, noe som fører til at du må spille skjermen om igjen.

Som å leke med et kjemisett

Originalspillets beinmarg var de ulike væskene og gassene som kunne manipuleres rundt om i brettene.
Q-Games har tydeligvis tenkt at «more is more» og har slengt med en ny dose av både væsker, gasser og drakter samtidig som de har bevart alt fra det første spillet. Nå må du også passe deg for syre som kan ødelegge skipet ditt på kort tid, slenge deg med festekabelen din fra punkt til punkt igjennom en type gass som gjør at skipets motor ikke virker, samt skyte deg igjennom en cellelignende materie som etter kort tid fyller igjen hullene du nettopp har lagd.

Keiserens gamle klær

PixelJunk Shooter 2 er en klassisk oppfølger som gir deg mer av det samme, samtidig som det også tilbyr noe nytt. Spillets kampanjedel følger forgjengeren så tett at det nesten føles ut som om de kan ha vært en hel kampanje på et tidligere tidspunkt før de til slutt ble delt i to. De to henger faktisk sammen i så stor grad at jeg på det sterkeste vil anbefale å spille PixelJunk Shooter først før du gir deg i kast med toeren.

Fin flerspillerdel

Det er i spillets flerspillermodus det virkelig blir interessant. Med en slags variasjon på den velkjente «capture the flag»-modusen, hvor man låser opp flere og flere hjelpemidler og baner etter hvert som man spiller flere kamper, har utvikleren lagt til rette for en langtgående, involverende og dynamisk flerspillerdel som jeg mer enn gjerne vil spille mer av.

Mangler kreativitet

Jeg sitter likevel igjen med en følelse av at dette er et spill uten den samme kreativiteten fra PixelJunk Shooter. Mer av det samme er vel og greit det, men jeg føler at lys/mørke-mekanikken mangler dybden fra det første spillet. Den kjemisettaktige fryden jeg fikk da jeg blandet vann med magma for aller første gang for litt over et år siden blir ikke tangert her. Det er fremdeles utrolig moro, men det holder nok med én oppfølger i denne serien.

PixelJunk Shooter 2 er kun tilgjengelig på PlayStation Network.

Dom: 7/10 Godt

Les hele anmeldelsen av PixelJunk Shooter 2 på Gamer.no

annonse