Til hovedinnhold

Dungeons (PC)

Marius Kjørmo, Gamer.no.

Vi kjenner alle historien. En mørk grotte fullt med skatter, utstyr og godt bevarte hemmeligheter, skumle monstre som lurer bak et hvert hjørne, og en gruppe standhaftige helter på jakt etter rikdom, ære og erfaringspoeng. Men denne gangen er det ikke heltene som skal gå seirende ut av eventyret.

Drep en helt

I motsetning til for eksempel Dungeon Keeper er det ikke monstrene dine som står i fokus, det er faktisk de invaderende heltene. Trikset er å gi heltene det de vil ha, nemlig en god utfordring, masse skatter, og en spennende grotte å utforske. Når heltene så er fornøyde og ønsker å trekke seg hjemover må du slå til og ta knekken på dem.

Et omvendt rollespill

Kraftig inspirert av Bullfrogs klassiker Dungeon Keeper, forsøker Dungeons å gi spilleren opplevelsen av å være på den andre siden i et klassisk rollespill. Som overherre i grotta blir spillet et strategispill hvor du må ta rotta på karikerte helter for å vise at du er den største og slemmeste gutten på denne siden av overflaten.

Dessverre er forsøkene på humor ikke særlig å skryte av. Spillet preges også av at kjedsommelig ressurssamling må repeteres og oppdrag som føles svært dratt ut. Det virker som om utviklerne har satt seg ned med en god idé til omgivelsene i et spill, men uten klare tanker om hvordan de skal skape en underholdende spillmekanikk.

Grei tidtrøyte

Dungeons fremstår som grei tidtrøyte for en regnfull torsdagskveld, men spillet har på ingen måte klart å leve opp til sin mye eldre storebror. Med mindre du er særdeles opptatt av grafikk så vil jeg heller anbefale at du roter frem en gammel kopi av Dungeon Keeper. Det har mye som Dungeons ikke har, og er fortsatt ubestridt overherre av denne subsjangeren.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no.

annonse