Til hovedinnhold

Crysis 2 - Fremdeles skarpladd

Det første som slår deg med Crysis 2, er at dette er et spill med kvalitetsfølelse i alle ledd. Når introvideoen går over skjermen, og en kar i verdens tøffeste nanodrakt står og skyter helikoptre fra hofta med et 12,7 mm maskingevær, mens surround-anlegget formelig maler Hans Zimmers storslagne musikk ut i stua på høyt volum – da reiser nakkehårene på selv den mest blaserte skytespillentusiast seg.

Spillenes Armani

Crysis 2 er et produkt som man bare trenger å ta såvidt ved for å kjenne kvaliteten. Det skal bare noen sekunder til før man ser det på overflaten gjennomførte håndverket – på samme måte som når man tar og føler på en Tivoli-radio eller tar på seg en håndsydd italiensk dress. Det er en følelse som i bunn og grunn er vanskelig både å konkretisere og beskrive, men du vet det med en gang du har den.

New York, New York!

Handlingen i Crysis 2 finner sted tre år etter handlingen i det første Crysis-spillet. Sentrum for konflikten er nå flyttet fra jungelen i Korea til Manhattan i New York. Flere av figurene som var med forrige gang opptrer i dette spillet også, og du tar tar rollen som marinesoldaten Alcatraz, som tilfeldigvis arver et av verdens kuleste klesplagg. Ved hjelp av nanodrakten og en kompanjong som har tydelige trekk som gal vitenskapsmann, må du hjelpe menneskeheten i kampen mot Ceph-rasen som invaderer jorden.

Smart historie

Det hele høres veldig klassisk ut, men spillets historie er faktisk smartere enn man skulle tro. Du blir portrettert som menneskenes eneste håp, hvilket er et tungt ansvar å bære selv for en mann med nanodrakt. Om ikke det var nok blir du jaktet på av både den paramilitære CELL-organisasjonen som er redd for kreftene i drakten din, og romvesenene. Dette gir deg følelsen av å være alene i verden, og alt som kan krype og gå på Manhattan er etter deg.

Beste skytespill hittil i år

Crysis 2 er et kompetent og svært godt skytespill. Det beste hittil i år. Spillet fungerer flott på PC så vel som på konsoll, og til tross for at det har blitt gjort kompromisser for å få med konsollversjoner denne gangen, skader det ikke PC-utgaven i nevneverdig grad.

Blendende flott

Spillets store styrke er for det første at det har en god skytefølelse og fysikk, som kombinert med nanodrakten gjør det til et skytespill man får respekt for og har det morsomt med. Det er velprodusert med et gjennomgående godt lydbilde og blendende flott grafikk, til tross for at historien kanskje ikke inneholder så mange minneverdige øyeblikk.

Flerspillerdelen er tuftet på en per i dag velkjent oppskrift og gjør i seg selv lite nytt annet enn å tilby spillets gode grunnmekanikk i kamp mot andre – hvilket igjen gjør at folk kommer til å spille det. Crytek markerer seg nok en gang som spilldesignere som kan lage skytespill, og gir med det ut sjangerens beste spill siden Battlefield: Bad Company 2.

Dom PC, Xbox 360, PlayStation 3: 8/10 SVÆRT GODT

Les hele anmeldelsen av Crysis 2 på Gamer.no

annonse