Til hovedinnhold

Cities in Motion - Hold busshjulene i gang

Av: Joachim Froholt, Gamer.no

Jeg er vel ikke den eneste som er en smule misfornøyd med kollektivtrafikken, og jeg er naturligvis overbevist om at jeg ville gjort en mye bedre jobb hvis jeg fikk ansvaret. Det vil si, jeg var overbevist. Nå som jeg har spilt Cities in Motion er jeg ikke så sikker lenger.

Folk skal på jobb

I Cities in Motion er du sjef for kollektivtransport i en europeisk storby. Byens innbyggere trenger å fraktes på kryss og tvers, og din jobb er å sørge for at de kommer dit de skal uten å bruke flere dager på reisen. Til rådighet har du en håndfull forskjellige transportmidler. Det enkleste er å lage bussruter, men du kan også bruke trikk og metro (enten under, på eller over bakken).

Helikopter og ferge

Cities in Motion gjør kanskje ikke noe forsøk på å ta opp arven etter Transport Tycoon, men det er et intelligent, utfordrende og svært dypt økonomisk strategispill. Det er veldig moro å gradvis bygge opp et velfungerende nettverk med buss, trikk, tog og til og med et helikopter eller ei lita ferje av og til, og se hvordan de ulike rutene arbeider sammen for å sørge for at byens innbyggere kommer dit de skal.

Metroen er best

Spillet kan være svært utfordrende i starten, spesielt før du forstår hvordan du best bør bruke busser og trikker, og at metroen er det absolutt viktigste «våpenet» i arsenalet ditt. Spillet starter dessuten med et svært vanskelig oppdrag hvor du stadig får beskjed om å gjøre ting som egentlig ikke fungerer så bra (slik som å lage en gigantisk trikkelinje rundt byen). Men det er moro likevel, og hver gang du spiller lærer du noe nytt som du kan bruke i fremtiden.

Lag egne byer

Når du først kommer inn i systemet blir Cities in Motion svært vanedannende, og du har alltid fire-fem ting du har lyst til å få gjort før det kan være aktuelt å skru det av. Spillet har bare fire store byer å spille i, men de er kommer i flere utgaver (fra 1920 til 2020), og det inkluderer også et brukervennlig og morsomt redigeringsverktøy som lar deg lage dine egne byer. Likevel skulle jeg nok ønske vi fikk litt flere byer å leke oss i.

Fryktelig mye moro

Det er flere andre småting som skurrer litt også, slik som at vi ikke kan bygge busslommer eller større metrostasjoner. Men de hindrer ikke Cities in Motion i å levere fryktelig mye moro. Dette er spillet for deg som liker en seriøs, strategisk og ikke-voldelig utfordring, og så lenge du ikke lar deg knekke av den høye inngangsterskelen vil du finne svært mye glede her.

8/10 - Svært godt

Les hele anmeldelsen av Cities in Motion på Gamer.no

annonse