Til hovedinnhold

Deathsmiles - Ikke la meg dø med en teit mine

Jeg liker Cave. Spillene de lager, ekte skytespill alle sammen, har kvaliteter du ikke vanligvis finner i dagens spill. De er harde som keratin, hårete som naboens skogskatt og morsomme som kultursjokk.

Les hele anmeldelsen av Deathsmiles på Gamer.no.

En gigantisk ku

Ta Deathsmiles, det første Cave-spillet som kommer i eske her i Europa: Hvilke andre spill tvinger deg til å slåss mot en gigantisk ku som heter Mary? Cave har tidligere gitt oss edderkoppkatter og kjempebabyer i Guwange og alle tenkelige varianter av mechaer i Dodonpachi-serien, men ingenting av dette kan måle seg med den gigantiske kvigen Mary. Og utrolig nok er ikke det høydepunktet i spillet. Sistedrotten har nemlig det særdeles passende navnet Tyrannosatan, den demoniske imperator.

Sjefsfiendene tar overraskende former.

Glimrende skytespill

Deathsmiles er et typisk Cave-spill samtidig som det stokker om på formelen nok til å gjøre spillet forfriskende. Som skytespill fungerer det glimrende. Det har mye av den kreativiteten og galskapen som gjør sjangeren så besnærende på sitt beste. Hvis du ikke forventer deg en dyp historie eller produksjonsverdier som strekker lengden på enspilleropplevelsen til det kjedsommelige, vil du ha mye moro med å mestre de mange fasettene som er bygd rundt de enkle premissene.

Arkade-følelse i sofaen

De gjennomtenkte prestasjonene gir i tillegg spilleren det incentivet som noen ganger mangler i spill av denne typen, samtidig som det å konkurrere over nett tar arkade-følelsen hjem til sofaen for de som ikke er redde for å dumme seg ut. Det at du kan velge mellom brett er en kjærkommen forandring til det skinnedesignet skytere vanligvis har lagt seg på. Her kan spillet minne litt om klassikeren U.N. Squadron.

Fin innpakning

Hvis du liker sjangeren og Cave er Deathsmiles et selvsagt kjøp. Den fine innpakningen og den lave prisen gjør også spillet til et veldig fint sted å begynne for tvilere samt for dem som ganske enkelt vil prøve noe som skiller seg fra strømmen av første- og tredjepersonsskytere. La oss krysse fingrene og åpne lommeboken slik at vi får se flere Cave-spill i esker her til lands.

Xbox 360: 8/10 Svært godt

Les hele anmeldelsen av Deathsmiles på Gamer.no.

annonse