Anmeldelse: Bulletstorm

Av: Mikael H. Groven, Gamer.no

De fleste førstepersons skytespill følger en mal, en oppskrift. Du skal drepe for å komme deg videre, og man tenker ikke så mye mer over akkurat den delen av spillet. Ja, du kan få til hodeskudd og bytte mellom våpen, men det er mye autopilot involvert når man plaffer løs på endeløse bølger av skurker. Slik er ikke Bulletstorm. Her er bildet helt snudd på hodet, du vil nemlig gjerne komme deg videre fra stillesekvenser for nettopp å kverke fiender. Vi snakker ikke noen spillrevolusjon, men et svært friskt tilskudd i en overbefolket sjanger.

Se trailer fra Bulletstorm på Gamer.no.

Overdådig

Allerede i starten av spillet, når du som leiesoldat Grayson Hunt plaffer ned et gigantisk romskip, aner du hva som kommer. Det blir ikke mindre spektakulært av at det er sjefens romskip, en militærveteran med like skitten munn som motiver. Spillets historie går på å fakke din tidligere arbeidsgiver, og la han betale for både sine egne og dine synder. Selv om den aldri står sentralt, gir historien spillet et fint driv og et kurant bakteppe for alt det spinnville du må gjøre.

Lattermuskler på høygir

Samtidig er Bulletstorm både en parodi og satire på eget medie. Spillet er fylt til randen med hysteriske overdrivelser, men det er først og fremst gjennom dialogene lattermusklene virkelig arbeider på høygir. Det er kanskje pubertalt, men Bulletstorm har funnet opp banningen på nytt – og jeg elsker det. Dessuten er humoren og ta-på-kornet-faktoren så solid at du bare gleder deg til at gutta skal åpne kjeften. Dette skjer nemlig ikke bare i mellomsekvenser, her prates det villig vekk også midt under kampene. Minuset må være at det tidvis er så morsomt at det er vanskelig å fokusere på kamp, men det er jo ikke noe annet enn et positivt minus!

Sitter som et skudd

Det er ikke alle utviklere som lykkes omtrent 100 prosent med det de prøver på, og at spillet samtidig fenger så utrolig bra som Bulletstorm. De mange utsettelsene til tross, People Can Fly (i samarbeid med Epic) skal ha all mulig honnør for det ferdige produktet. Dette er noe av det morsomste og mest friske innen skytespillsjangeren på årevis. Humoren sitter som et skudd, og kampene går kjapt fra statistrollen til å bli selve stjerna i showet.

Les også: Bulletstorm kan forårsake sexkriminalitet

Konseptet «Skillshot» er det som definerer Bulletstorm, og du skal være kreativ med hvordan du kvitter deg med fiendene. De mange fantastiske angrepene gir igjen poeng, som kan brukes til å oppgradere både våpen og utstyr. Hele kampanjen igjennom dukker det stadig opp nye måter å få stadig mer poeng på, og gliset blir bare bredere og bredere. Vi vil bare ha mer Bulletstorm! Og det kommer. Stol på meg, dette blir stort!

Les hele anmeldelsen av Bulletstorm på Gamer.no.

Bulletstorm kommer til Xbox 360, PlayStation 3 og PC torsdag 24. februar. Denne anmeldelsen er basert på gjennomspilling hos Electronic Arts. Reise og opphold er betalt av utgiver.

Les også
Anmeldelse: Battlefield 3: Battlefield 3 er et mesterstykke
Les også
Anmeldelse: Gears of War 3: Klassens bølle er blitt voksen
Les også
Slik ser Mass Effect 3 ut
Les også
Might & Magic: Clash of Heroes HD (PS3 / X360)
Les også
Portal 2 (Multi)
Les også
De 5 beste skytespillene i tredjeperson
Les også
Swarm (X360 / PS3)
Les også
De 5 heftigste skytespillene
Les også
Tiger Woods PGA Tour 12 (PS3 X360)
Les også
De 5 beste strategispillene
Les også
Disse spillene kommer i april
Les også
Crysis 2 - Fremdeles skarpladd
Les også
Fight Night Champion - Håpløst forsøk på drama
Les også
De Blob 2 - Et fargerikt plattformspill
Les også
Kansellerer årets gærneste spill
Les også
Fate of the World - Redd verden i dag
Les også
– Takk for gratisreklamen, Fox News
Les også
– Spilling er like ille som kokain
Les også
– Krigsspill er bra for psyken
Les også
Dragon Age II - Best på PC
Les også
Battlefield 3 - På vei mot noe stort
Les også
L. A. Noire - Et av årets mest spennende spill
Les også
Deathsmiles - Ikke la meg dø med en teit mine
Les også
Sniktitt: Gears of War 3
Les også
Anmeldelse: Back to the Future Episode 2 (PC)
Les også
De 10 mest sexy spillfigurene
Les også
Sniktitt: Ace Combat: Assault Horizon
annonse