Til hovedinnhold

De Blob 2 - Et fargerikt plattformspill

De Blob finner sted i en opprinnelig fargerik verden, som har vært under angrep av diktatoren Comrade Black. Hans mål er å utrydde all farge i verden, ved hjelp av militærorganisasjonen INKT Corporation.

I oppfølgeren er Black tilsynelatende borte, men fargene har fått en ny fiende. Papa Blanc, en fanatisk sektleder, er i ferd med å utslette fargene i Prisma City. Innbyggere hjernevaskes og døpes i blekk, bygninger males i gråtoner, og det er vår jobb å bringe fargene tilbake.

Blir stadig vanskeligere

De Blob 2 er gjennomført sjarmerende, og preges av gjennomtenkt gameplay, god variasjon og store doser humor. Til å begynne med fremstår De Blob 2 som en relativt enkel og grei tidtrøyte – man ruller seg gjennom nivåene, slenger maling på bygninger og innbyggere, og løser ulike småoppdrag. Vanskelighetsgraden er lav, og det hele virker svært trivielt. Dette endrer seg heldigvis før man går lei.

I vår kamp for å bringe fargene tilbake til Prisma City, møter vi et stadig økende utvalg av fiender og gåter som må bekjempes og løses ved å kombinere malingboblens potensial til det fulle. Spillmekanikken er i utgangspunktet svært enkel, men oppgavene vi møter utnytter de forskjellige egenskapene godt.

Fin variasjon

Spillet varierer også mellom 3D- og 2D-modus, og klarer derfor hele tiden å skape nok variasjon til at det er vanskelig å gå lei. De todimensjonale oppdragene vekker nostalgiske følelser for dem av oss som husker plattformsjangerens gylne dager, og begge delene av spillet er i all hovedsak veldig godt utformet. I tillegg inkluderer spillet en lokal samarbeidsmodus, men det er dessverre ingen mulighet til å spille online.

God underholdning

Det er lite å utsette på De Blob 2. Tidsbegrensningen er litt lite konsistent, og skaper derfor for høy variasjon i vanskelighetsgrad, og lydsporet kan til tider bli uvariert og litt irriterende. Men ingen av delene er egentlig nok til å trekke betydelig ned. De Blob 2 er enkelt og greit god, ukomplisert og uhøytidelig underholdning, og et glimrende plattformspill for alle aldersgrupper.

De Blob 2 er i salg for Xbox 360 (testet), PlayStation 3, Wii og DS.

Dom Xbox 360: 7/10 GODT

Vil du vite mer?

Les hele anmeldelsen av De Blob 2 på Gamer.no

annonse