Til hovedinnhold

Fight Night Champion - Håpløst forsøk på drama

EA Canada forsøker å selge oss det som på esken kalles «et Hollywood-inspirert bokseeventyr». Vi følger André Bishops vei fra ung og lovende amatørbokser til toppen av det profesjonelle sirkuset i spillets hovedmodus, den såkalte Mestermodusen.

Dramalama

Å snakke om spill og dramaturgi føles ofte malplassert, men EA gjør døren høy og porten vid i hvordan de forsøker å selge Fight Night Champion. Det males med den typen strøk som vanligvis forbeholdes norsk film. Andrés vei til toppen inneholder en hjertegod trener, en bror med mindreverdighetskomplekser, en sleip promotør med ei søt og hjertegod datter som ønsker å komme seg ut av farens lumre skygge og dobler som kjærlighetsinteresse, en psykopatisk tittelinneholder som ikke står tilbake for Ivan Drago, korrupte politimenn, en Morgan Freeman-aktig mentor og rasistiske fengselsbøller.

Som Tone Damli på en dårlig dag

Man kan kanskje ikke forvente at spill skal ha historier med et snev av originalitet, men EA Canada viser seg strålende inkompetente når det kommer til historiefortelling. Ikke nok med at de stjeler skamløst, de viser også en suveren udugelighet i hvordan man syr sammen drama. Fortellerformen er forutsigbar, vriene så åpenbare at man skulle tro at protagonisten deres het Johannes og ansiktsanimasjonene like platte som Tone Damli på en dårlig dag.

Treigt og uresponsivt

Det kan godt være at Fight Night Champion i bunn og grunn er en god boksesimulator, men den uresponsive kontrollen og den streite audiovisuelle presentasjonen gjør at de færreste vil ha interesse av å finne ut av akkurat dette. Om du klarer å se gjennom dette får du en akseptabel dose med underholdning for pengene.

Fokuset på drama er fullstendig feilslått og Mestermodusen, som er spillets kanskje største salgspunkt, lykkes ikke i å lære deg spillets finesser i stor nok grad. Det nye kontrollsystemet er et småmorsomt gimmick, men neppe noe du ønsker å benytte deg av over tid.

For spesielt interesserte

Hvis du liker å se ekte mannfolk slå løs på hverandre, men ikke interesserer deg like mye for et spill med god flyt, kan det godt hende at Fight Night er din type spill. Det ser unektelig lekkert ut så lenge det ikke forsøker seg på drama, med ansiktsmodellering som gjør at hvert eneste slag setter spor. Men for de som ikke liker EAs tolkning av boksesporten er det svært lite å hente av spillteknisk kompetanse.

Fight Night Champion er i salg for Xbox 360 (testet) og PlayStation 3.

Dom Xbox 360: 5/10 MIDDELS

Vil du vite mer?

Les hele anmeldelsen av Fight Night Champion på Gamer.no

annonse