Til hovedinnhold

Her er den raskeste tøffingmobilen

Vi har testet hvilke av de robuste Android-mobilene som duger på ytelse.

Finn Jarle Kvalheim

Det fins mange ulike robuste mobiltelefoner på markedet. Kun tre av modellene er smarttelefoner med Android-menyer. Vi har sjekket hvilken som yter best i apper og spill.

Samsung Galaxy Xcover, Motorola Defy+ og Sony Ericsson Xperia Active er de tre telefonene vi har kjørt ytelsestestene på.

Tallene under sier noe om hvor godt telefonene kan kjøre avanserte spill og tunge apper. På én av grafene får vi oss dessuten en kraftig overraskelse.

For å sammenlikne ytelsen med mer ordinære modeller har vi tatt med to andre telefoner i grafene. Den ene er Sony Ericssons utgående Xperia Arc med en enkeltkjernet prosessor på 1 GHz. Den andre er Samsungs monstertelefon Galaxy S II med tokjernet prosessor på 1,2 GHz.

Den raskeste nettleseren

Her overrasker Sony Ericssons deltaker stort. Den har langt svakere maskinvare enn Samsungs flaggskip, men den skårer likevel høyere enn Galaxy S II.

Xperia Active har den klart raskeste nettleseren i utvalget. Motorolas Defy+ kommer langt dårligere ut, og på jumboplass havner Samsungs Galaxy Xcover.

Generell ytelse

I den generelle ytelsestesten ser vi at Galaxy S II troner uberørt over de robuste alternativene. Defy+ er den av de robuste som gjør det best i den generelle ytelsestesten, men den er kun et hestehode foran Sony Ericssons Xperia Active.

På nest siste plass kommer Samsungs Galaxy Xcover inn. Den gjør det likevel litt bedre enn Xperia Arc, som var Sony Ericssons toppmodell inntil Xperia Arc S tok over.

Spillytelse

På spillytelse er Samsungs Galaxy S II helt utenfor rekkevidde av de robuste telefonene. Sony Ericsson Xperia Active er likevel øverst av telefonene som overlever en regnskur.

Testprogramvaren kræsjet på Motorola Defy+, og den oppførte seg heller ikke skikkelig på Galaxy Xcover. Galaxy Xcover fikk vi likevel en skår fra, mens Motorola Defy+ ikke klarte å fullføre testen.

Og vinneren er ...

Sony Ericssons Xperia Active vinner vår ytelsestest med klar margin. Dette er den raskeste vanntette telefonen du får kjøpt i dag.

Xperia Active er ikke like solid som de andre to, men dersom du kun trenger en telefon som tåler vær og vind – er Xperia Active klart det beste valget om du ønsker bra ytelse.

Les også: Test av Sony Ericsson Xperia Active

annonse