Til hovedinnhold
TestSamsung Galaxy Xcover

Denne mobilen tåler vann og snø

Men tåler tøffingmobilen et kritisk blikk?

Samsung Galaxy Xcover tåler vann.
Gummiforinger holder batterirommet tørt. Minnekortet sitter under batteriet.
Denne skruen sørger for at bakdekselet ikke løsner.
Spor i siden og riller på baksiden sørger for at telefonen er lett å holde fast på.

Samsung Galaxy Xcover er en rimelig smartmobil, som bokstavelig talt har sin styrke i at den er så robust som den er. Men listen over spesifikasjoner avslører at dette ikke er noen utfordrer til toppmodellene.

Kameraet er enkelt med beskjedne 3,2 megapiksler. Prosessoren er ikke særlig rask, og den 3,65 tommer store skjermen har en oppløsning på 320 x 480 punkter. Det er betydelig lavere en det vi er vant til å se på skjermer i denne størrelsen.

Men Samsung har også Android-mobiler som er enda enklere utrustet. Nykommeren Galaxy Y, har for eksempel bare halvparten så mange punkter på skjermen, og et kamera med bare to megapiksler oppløsning.

Samsung Galaxy Xcover koster nesten det dobbelte av Samsung Galaxy Y, men er likevel å regne som en rimelig mobiltelefon.

Mobil for røff bruk

Om er du av den litt uvørne typen kan det fort vise seg lønnsomt å spandere mellomlegget for å få en Galaxy Xcover. I tillegg til større skjerm og bedre kamera, så får du nemlig også en langt mer robust mobiltelefon.

Beskyttelsen på Xcover handler i første rekke om pakninger som skal hindre støv og fukt fra å trenge inn i telefonen. Mobilen er sertifisert til IP67, som betyr at den faktisk skal tåle å ligge 30 minutter på opptil en meters dyp.

IP-sertifisering har ikke noe med støtbeskyttelse å gjøre, men når du holder i Galaxy Xcover vil du raskt kjenne at den virker temmelig robust. Dette er ikke en mobil som tåler å bli overkjørt av en stridsvogn, men det skal godt gjøres å ødelegge den ved vanlig bruk.

Bakdekselet er låst fast med en skrue. De gummierte kantene gir godt grep og vil selvsagt også virke dempende om telefonen skulle støte mot noe.

En annen detalj vi liker ved Samsung Galaxy Xcover er at den har fått Gorilla-glass. Det betyr at glasset er svært motstandsdyktig mot å bli skrapet eller ripet opp.

Les også: Ekstremtest av seks robuste mobiltelefoner

Gjør jobben sin

Galaxy Xcover har ganske store taster som det er lett å betjene også med litt kalde og stive fingre. Dette er tross alt en mobiltelefon som skal tåle å bli brukt i all slags vær.

Vil du ha en rimelig mobiltelefon som kan løse de aller fleste oppgaver, og samtidig tåler litt røff bruk, så er Samsung Galaxy Xcover et godt alternativ. Telefonen ser ganske tøff ut, men ikke nok til å virke imponerende.

Men du kan surfe på nett, oppdatere status på sosiale nettsteder, lese e-post, spille spill og høre på musikk. Du finner adresser med Google Maps, og du kan laste ned et hav av programmer fra Android Market. Det går ikke alltid så fort, men det går.

Stor målgruppe, få konkurrenter

Vi tror dette blir en populær mobiltelefon fordi den er robust og billig. Det gjør den godt egnet som mobiltelefon for aktiv ungdom, håndverkere, friluftsfolk og alle andre som utsetter seg for norsk klima.

Om du ønsker en hardfør mobiltelefon med høyere spesifikasjoner, så bør du se nærmere på Motorola Defy+. Denne telefonen har samme IP-sertifisering som Galaxy Xcover, og skal dermed være like godt beskyttet mot fukt og skitt. Skjermstørrelsen er omtrent lik, men Motorolas modell har høyere oppløsning.

Telefonen er også raskere, har mer minne og bedre kamera (5 megapiksler, mot 3,2 på Xcover). Til gjengjeld er den noen hundrelapper dyrere enn Samsung Xcover.

Et annet alternativ er Sony Ericssons Xperia Active. Som navnet tilsier er også dette en mobiltelfon laget for aktive mennesker. Den har 3 tommer skjerm og virker mer kompakt enn Galaxy Xcover. I realiteten er den mindre i høyde og bredde, men tar det igjen på tykkelse. Xperia Active er 25 gram lettere enn Galaxy Xcover, som veier 135,5 gram.

Xperia Active er også raskere og har mer minne og bedre kamera, mens skjermen altså er en god del mindre. Xperia Active koster rundt 100-lappen mer enn Samsung Galaxy Xcover.

Terningkast: 4

Les hele testen av Samsung Galaxy Xcover på Amobil.no

annonse