Til hovedinnhold
TestMujjo Gloves

Holder mobilvantene deg varm i vinterkulda?

Disse hanskene fungerer på mobil- og nettbrettskjermer.

Greit å ha mobilvanter når du skal sjekke Trafikanten på mobilen.

Mobilvanter og mobilhansker er intet nytt, men tro det eller ei så laver det ned nye modeller hver vinter. I år fikk vi tilsendt et par mobilvanter som etter sigende skulle være "revolusjonerende", uten nærmere forklaring. På merkelappen står det Mujjo.

De første mobilvantene som kom på markedet for et par år siden lot deg bruke tommelen og pekefingeren til å navigere. Med Mujjo Gloves - og flere andre slike vanter - kan du bruke alle fingrene, samt håndbaken, håndflaten - ja, hele hånda. I vanten er det nemlig sydd inn sølvtråder som leder elektrisitet, slik at tastetrykkene registreres på en kapasitiv mobilskjerm.

Hva er poenget?

Før jul brukte jeg helt vanlige vanter. De havnet i jakkelomma når jeg gikk på T-banen, slik at jeg kunne dra opp mobilen og sjekke nyheter, høre på musikk eller spille spill. Jeg så ikke dette som noe problem, men snarere som en del av den daglige rutinen på vei til jobb.

Den første dagen jeg tok i bruk Mujjo Gloves var det flere minusgrader ute. De utdaterte, gamle vantene fikk derfor være med i jakkelommen for sikkerhetsskyld. Jeg skal innrømme at mobilvantene varmet litt mindre, i alle fall når det kom kjølige vindkast, men det var ikke veldig stor forskjell. Kanskje var det heller sølvtrådene som kilte litt på grunn av kulden.

På grunn av 1,5 cm. med snø var naturligvis T-banen litt forsinket, men da jeg ventet på plattformen kom Mujjo-vantene til sin rett. Jeg fisket frem mobilen og skrev SMS til sjefen om at jeg kom litt senere inn på kontoret. Vantene bestod skrivetesten med glans - det var faktisk lettere enn å bruke nakne pølsefingre i vinterkulden.

Dette var noe ganske annet enn de veldig tidlige utgavene av mobilvantene som bare kunne brukes med kun to fingre. Den vesentlige forskjellen er at dette tilsynelatende fungerer bra.

Mobilspill med vanter

Navigering i menyene har i løpet av testperioden gått som smurt. Det har vel hendt en gang eller to at responsen ikke har vært som forventet, men det kan like gjerne skyldes et slurvete tastetrykk.

Spill på mobilen kan kanskje være en større utfordring? Enkle spill som Wordfeud og Angry Birds går helt fint, og det gjør forsåvidt også de fleste andre spill. Jeg gjorde det litt dårligere enn normalt på et par bilspill og fotballspill fordi vantetommelen krøllet seg litt. Dette er imidlertid ikke spill jeg spiller ofte når jeg venter på- eller kjører kollektiv transport - som foreløpig virker som mobilvantenes fremste arena.

Jeg har for testens skyld også testet Mujjo Gloves på en iPad, og det fungerte fint. Likevel må jeg innrømme at jeg som oftest bruker nettbrett innendørs, uten behov for mobilvanter.

Ok pris

Mujjo er et nederlandsk selskap, og selv om de nylig har lansert disse vantene i Norge har vi ikke funnet andre utsalgssteder enn deres egen nettbutikk. Der koster Mujjo Gloves 24,95 euro - i skrivende stund 188 kroner - men frakt kommer i tillegg. Dersom en vare koster under 200 kroner ekskludert frakt, trenger du ikke betale toll for å bestille den til Norge.

I fjor høst testet vi et annet par med mobilvanter som kalles AGloves Sport. I praktisk bruk virker disse og Mujjo Gloves ganske likt, men det er noen små forskjeller. For det første er Mujjo Gloves litt tykkere, og det gjør dem litt varmere. Agloves sitter strammere på hånden, men oppleves også som glattere enn Mujjo Gloves.

Konklusjonen er at dersom du er på jakt etter mobilvanter har det sannsynligvis ikke så mye å si hvilket merke det er - de gjør samme nytten. Det er imidlertid en stor fordel å velge en vante som har sølvtråder i alle fingre, slik at du får full funksjonalitet.

Mujjo Gloves anbefales.

Sammenlign: Her er testen av AGloves Sport

annonse