Til hovedinnhold

Nå kan alle mobiler bli vanntette

Se video av hvordan HzO-belegget beskytter mobilen mot vann.

I dag finnes det røffe, robuste mobiler som tåler kontakt med vann, men disse befinner seg gjerne i en egen tøffing-kategori - ikke blant flaggskipene. Og ofte er dette mobiler som er litt fyldigere, tyngre og mindre funksjonsrike.

Allerede til neste år kan det imidlertid bli vanligere å se vannavstøtende mobiler også i toppsjiktet, takket være en ny teknologi.

"Superhydrofobisk" belegg

Selskapet HzO har funnet opp et belegg som gjør elektroniske produkter helt vannavstøtende, noe de viste frem til potensielle beilere på årets CES-messe. Til The Verge sa HzO at Samsung var blant de ivrigste interessentene, men nevnte også Apple og andre produsenter - kanskje for å skape blest om produktet?

Teknikken de bruker kalles "superhydrofobisk", noe som betyr at vann og væske umiddelbart støtes vekk fra overflaten. Det samme har lenge blitt brukt i produksjonen av vanntette klær.

Å sikre elektroniske produkter på denne måten er på mange måter i en tidlig fase, men HzO ser for seg at deres løsning også skal kunne brukes til å beskytte de beste modellene på markedet. Hvilken produsent som til slutt vil ta i bruk HzO-teknologien er foreløpig uvisst, men:

- Vi forventer å se HzO i neste sesongs telefoner, sier selskapet selv.

Det hører med til historien at flere selskaper enn HzO jobber med tilsvarende løsninger for å sikre elektroniske produkter mot vann, men det interessante er at vannavstøtende belegg blir en vanligere standard i nær fremtid.

Her kan du se en video av hvordan det hele fungerer:

(Kilder: The Verge)

annonse