Til hovedinnhold

– Android-mobiler blir oftere ødelagt

Billige materialer er blitt en tikkende bombe for produsentene.

Kostbare reparasjoner er langt mer vanlig blant billige Android-mobiler enn hos Apples iPhone-mobiler og RIMs Blackberry-mobiler, viser en ny undersøkelse gjort WDS.

Billig, men ikke så bra?

Billige Android-mobiler med prislapper på godt under 1000 kroner har hjulpet Android å bli det dominerende operativsystemet for mobiler. Både store og små mobilprodusenter har kastet seg på Android-bølgen, og selv om toppmobilene ofte er svært lekre og solide, er det ofte mye dårlig byggekvalitet blant de billigste mobilene, og mange av mobilene blir ødelagt.

– Selv om prisen kan virke veldig attraktiv i begynnelsen, blir det noe helt annet når du ser på den totale kostnaden, forteller Tim Deluca-Smith, markedssjef i WDS, et selskap som har ansvar for service-senteret til en rekke teleoperatører.

Han roser Android for å gjøre smartmobiler til noe folk flest har råd til, men sier det ikke bare har vært en positiv utvikling. Spesielt ikke for teleoperatører som har rullet ut billige Android-mobiler fra ukjente produsenter, som raskt blir ødelagt og må repareres.

Dyrere reperasjonskostnad enn utsalgspris

Ifølge Deluca-Smith koster det i gjennomsnitt 80 britiske pund, rundt 720 kroner, hver gang mobilen må repareres. Når mobilen i utgangspunktet kostet så lite som 500 kroner skjønner man raskt at dette ikke er den beste måten å tjene penger på for teleoperatørene. Kostnadene er tilknyttet service, transport eller eventuelt bytte av hele mobilen til kunden.

Undersøkelsen er basert på over 600 000 support-samtaler som WDS har mottatt i Europa, Nord-Amerika, Sør-Afrika og Australia.

(Kilde: Reuters)

annonse