Til hovedinnhold
SniktittCAT B10

Her går smartmobilen i sementblanderen

Kan en produsent av anleggsmaskiner lage smartmobiler?

Espen Irwing Swang, Amobil.no

(Amobil.no/Berlin): CAT er mest kjent for å lage anleggsmaskiner. På IFA er fokuset rettet mot mobiltelefoner som står i stil til de kraftige maskinene.

Vi har ikke sett telefonene i butikkhyllene her hjemme ennå, men denne uken fikk vi dem demonstrert på elektronikkmessa IFA. Her viste selskapet frem modellen CAT B10, som har en 3,2 tommer stor skjerm og kjører Android 2.3.5 (Gingerbread).

Smartmobil

Mens de fleste mobiltelefoner for tøff bruk er digre kladder med store taster og knøttsmå skjermer, er dette altså en mobiltelefon med berøringsskjerm, apper og alt som hører en smartmobil til. Men sertifiseringen til IP67 (tåler vann og gjørme) har satt sine spor. Noen slank og elegant smartmobil er dette definitivt ikke.

Ikke er den av de heftigste når det gjelder spesifikasjonene heller. Skjermen på 3,2 tommer er enda mindre enn en iPhone-skjerm, som måler 3,5 tommer. Prosessoren er en singelkjernet 800 MHz Qualcomm, noe som tilsvarer det du finner i de rimeligste smartmobilene.

Nå kan det muligens hevdes at vi er en anelse blaserte, men vi opplever CAT B10 som en nokså treg mobiltelefon. Menyer og alt fungerer, men tiden det tar å åpne applikasjoner, laste innhold og oppdatere skjermbildet gjør dette til en mobil som egner seg best for arbeidere som skriver timer.

Litt pussig er det også at skjermen gir såpass lite respons når den er våt. Ikke kan du bruke den med arbeidshanskene på heller.

Skiller seg ut

Men solid er den. Vi slapp den i gulvet, bendte og brøt, uten at CAT B10 lot seg affisere. Her er noen flere ting du vil legge merke til om du skaffer deg en B10:

  • Lokket over batteriet er skrudd på med to digre metallskruer.
  • Telefonen er 2,2 cm tykk, nesten tre ganger tykker enn de tynneste smartmobilene.
  • Rundt hele mobilen er det en kraftig støtabsorberende gummi.
  • Det er en rekke synlige skruer rundt om på telefonen.
  • Åpningene er dekket med kraftige gummiforinger.
  • Den er tung å holde i hånden (210 gram)
  • Den har fysiske taster for anrop (rør av/på)
  • Det er kamera både på fronten og bak (0,3 megapiksler foran, 5 megapiksler bak)
  • Den har fotolys

Vi har ikke sett noen norsk pris på telefonen, men i Tyskland er den priset til 379 Euro. Det betyr at du i Norge antakelig må ut med nær 4000 kroner, når norske avgifter er tatt med.

Her er en video hvor tyske Elena Scheske fra CAT demonstrerer hvordan telefonen trives i en sementblander:

Les flere nyheter fra IFA 2012 her

annonse