Panasonic slipper versting-OLED

Er dette modellen som skal gi LG kamp om tronen?

Panasonic kan bli nestemann ut med OLED. Men blir den lik konsept-modellen vi så tidligere i år? Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Om cirka en måneds tid åpnes dørene til en av årets største elektronikk-messer, nemlig IFA-messen i Berlin. I forkant av slike messer dukker det ofte rykter opp om hva vi har i vente, og nå hevder franske HD-fever at Panasonic vil slippe minst én ny versting-TV når dørene åpnes.

Tidligere i år snublet vi over to konsept-TV-er fra selskapet under lanseringen av japanernes nye TV-modeller, begge OLED-skjermer med 4K-oppløsning. Nå kan det altså se ut som disse konseptene har tatt steget videre, skal vi tro ryktene.

Skal gi LG kamp om tronen?

Det skal være snakk om en ny 65 tommer stor OLED-TV som blant annet kan gi deg 4K-oppløsning, og som angivelig også får HDR-støtte (High Dynamic Range). Flere hevder også å vite hva TV-en kommer til å hete, der typebetegnelsen 65CZ950 blir hyppig nevnt.

Med andre ord kan det virke som Panasonic blir nestemann ut på OLED-markedet, og skal med et ta opp kampen med LG, som til nå har vært alene om å tilby teknologien.

Panel fra LG

Selv om Panasonic tar opp kampen betyr det nødvendigvis ikke at de har funnet en egen måte å produsere OLED-panelene på. Ifølge ryktene skal den kommende modellen ha et panel om er produsert av nettopp LG, som hittil er den eneste som har klart å få på plass en stabil produksjon.

Under årets første modellslipp i februar kom det heller ingen erstatter for nåværende toppmodell AX900, og her ryktes det også om at en kandidat er klar. Den nye toppmodellen skal få navnet CX900, og blir med det selskapets nye flaggskip på LCD-fronten.

Hva enden på visa blir får vi først vite når messedørene åpnes i Berlin, hvor Tek.no vil være på plass for å gi deg siste nytt.

Panasonic har tatt i bruk et nytt operativsystem på sine nye TV-er:
Her kan du lese om vårt første møte med Firefox OS »

(Kilde: HDFever)

Les også
Til høsten er det ikke lenger bare LG og Panasonic som lager OLED-TV
Les også
Med disse TV-ene skal Panasonic dominere 2016
Les også
Panasonic lanserer ny toppmodell og 4K Blu-ray-spiller
Les også
Panasonic TX-65CZ950: Panasonic viser alle ryggen med denne OLED-TV-en
Les også
TV-en i stua di er kanskje stor, men denne skjermen er større
Les også
Nå kommer det endelig flere flate OLED-TV-er med 4K-oppløsning
Les også
LGs buede lydplanke har både Wi-Fi og Bluetooth
Les også
Dette blir Norges første 4K-OLED
Les også
Se hva vi snublet over i Frankfurt
Les også
Slik tror vi TV-året 2015 blir
Les også
Kommer Philips med OLED i 2015?
annonse