Til hovedinnhold

TV-en i stua di er kanskje stor, men denne skjermen er større

Slik ser verdens største buede OLED-skjerm ut.

TV-skjermer blir bare større og større, og skjermer som virket umulig store for bare noen år siden, er i dag helt vanlige å se hjemme i stuen til folk flest. Men selv om du har en stor TV hjemme, måler den seg neppe med skjermbeistet LG har satt opp på flyplassen i Seoul, Sør-Korea.

LG sier ingenting om oppløsningen på skjermene, men vi antar at det er <em>minst</em> 290 millioner piksler som henger i taket. Foto: LG

Under taket på Incheon-flyplassen har de nemlig hengt opp 140 individuelle OLED-skjermer, og festet dem sammen til å forme én diger, buet OLED-skjerm. Hver enkelt skjerm er på 55 tommer, og ettersom kantene mellom hver TV er beholdt blir den totale flaten enda litt større. Samlet strekker skjermen seg over 13 x 8 meter, og har en diagonal lengde på 600 tommer.

LG har ikke sagt noe om hva slags oppløsning de individuelle skjermene er, men det er neppe snakk om 4K-oppløsning, slik deres nyeste modell byr på. Men selv om det «bare» er 1080p-skjermer, er det fortsatt snakk om over 290 millioner piksler som er i bevegelse på det store lerretet. Hvis det faktisk er 4K-oppløsning, henger det altså over én milliard piksler i taket i flyplassen.

LG mener OLED-skjermer egner seg godt til slike oppheng, ettersom skjermene er syltynne og kan bøyes. Foto: LG

OLED-opphausing

Det hele er naturligvis et digert PR-stunt for LG, som håper den gigantiske skjermen vil skape økt interesse rundt skjermteknologien OLED. LG er blant selskapene som satser hardest på teknologien, og sier det vil ta over for dagens LCD-TV-er.

Fordelen med OLED-skjermer er blant annet at de kan bøyes og gjøres utrolig tynne, i tillegg til at bildekvaliteten er vanskelig å slå. Problemet er naturligvis prisen, som ligger mange hakk over vanlige LCD-TV-er.

I framtiden vil de også kunne masseprodusere gjennomsiktige OLED-skjermer, slik at du for eksempel kan bruke dem som vinduer.

Vi tok en titt på den første 4K OLED-TV-en som kommer til Norge »

(Kilde: Flat Panels)

Les også
Glem 4K – i 2016 blir 8K den store snakkisen
Les også
Dette blir bedre på de kommende OLED-TV-ene
Les også
Rull sammen OLED-TV-en
Les også
Panasonic slipper versting-OLED
Les også
Alt du trenger å vite om OLED-TV-ene
annonse