Til hovedinnhold

Til høsten er det ikke lenger bare LG og Panasonic som lager OLED-TV

Tysk gigant hiver seg inn i kampen om OLED-tronen.

Loewe
Ole Henrik Johansen

Tyske Loewe melder i en pressemelding at de kommer med to ny TV-modeller som bruker OLED-teknologi. Dermed tar de opp kampen med LG og Panasonic.

Det tyske selskapet føyer seg inn i en foreløbig eksklusiv klubb, selv om det går rykter som at blant annet Philips også vil komme med en OLED-TV.

Kjøper paneler fra LG

De to nye modellene fra selskapet har fått navnet «Bild 7», og kommer i 55- eller 65-tommers størrelse.

Begge klarer å takle 4K UHD-oppløsningen, men det sies ingenting om hvorvidt støtte for HDR er på plass eller ikke. Likevel tror vi nok dette er en del av pakken, for panelet er produsert av LG, og koreanerens nyeste paneler takler HDR.

Modellen blir en del av en hel serie med TV-er som Loewe har kalt VantaVision. En av tingene som fremheves er at de to modellen blir ekstremt tynne med en tykkelse på kun 7 millimeter. Det er tynnere enn de fleste smarttelefoner.

Samtidig skal TV-en ha en innebygget lydplanke på 120 watt. Skjermen har også støtte for Bluetooth, hvilket lar deg spille av innhold fra for eksempel telefonen din på skjermen.

Bilde 7 kan kjøpes med gulvstativ som har motorstyring.
Loewe

Kommer til høsten

Loewe sier videre i pressemeldingen at de to nye OLED-modellene kommer i handelen i september. Det er neppe tilfeldig. I starten av september som avholdes nemlig IFA-messen i Berlin, og trolig får vi kikket nærmere på disse nye TV-ene når den tid kommer.

Prisene blir nokså stive, selv om de i OLED-sammenheng ikke er fullt så avskrekkende.

Går du for en 55 tommer koster denne deg 4990 euro, eller rundt 46 000 norske kroner. Vil du heller ha Bild 7 i 65 tommer så må du ut med 6990 euro, eller rundt 66 000 kroner.

Med i esken følger det med et veggfeste, mens du kan kjøpe bordstativ eller motorisert gulvstand utenom. Prisene på disse er dog ikke kjent. Loewe lover å komme med mer informasjon ved et senere tidspunkt.

OLED, hva er det for noe?
Her kan du lese hvordan teknologien fungerer (Ekstra) »

(Kilde: Loewe)

annonse