Til hovedinnhold

Panasonic lanserer ny toppmodell og 4K Blu-ray-spiller

Vi har sett nærmere på de to ,

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Las Vegas/Tek.no: Alle gigantene innen elektronikk er i disse dager samlet i Las Vegas, så også Panasonic. Med seg i bagasjen har japaneren en splitter ny LCD-toppmodell og en 4K Blu-ray-spiller.

I 2014 kom giganten ut med sin CX900-modell, en LCD-TV som er kritikker-rost over hele kloden. Dog uteble det en oppfølger i 2015. Det er først nå at den kommer, og navnet er DX900.

Rammen på DX900 er enkel og blank.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Blank og minimalistisk

Modellen, som for ordens skyld er 65 tommer stor, skal altså ta over stafettpinnen for CX900 som selskapets nye toppmodell på LCD-fronten.

Dette er ifølge Panasonic verdens første premium-TV.

Forskjellen fra den gamle modellen er at DX900 nå er sertifisert og godkjent som en premium-TV av UHD-Alliansen, altså kan den gi deg HDR med gode farger og kraftig lysstyrke.

TV-en står plassert inne i en mørk del av området til Panasonic, som du sikkert ser av bildene vi har tatt. Modellen er nokså minimalistisk av seg, og er skinnende blank. Rammen rundt er nemlig ren og blank, noe også overflaten på TV-en er, som igjen reflekterer mye av lyset fra omgivelsene. Dette kan fort bli en utfordring i en opplyst stue.

Nå skal vi nok ta eksemplaret vi får se med en liten klype salt, for en representant på stedet forteller oss at denne er det de kaller en «early sample», så det kan bety endringer på produktet frem til det dukker opp i butikken.

Bildekvaliteten virker å være meget lovende på denne nye toppmodellen.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Vannvittig bildekvalitet

Som nevnt er dette en premium-sertifisert TV, og jaggu må vi si oss imponert over bildekvaliteten som blir servert. Ved siden av står Panasonics OLED-modell, og selv om vi kan se at den fortsatt er bedre på sortnivå, må vi si at avstanden ikke er på langt nær så stor som du kanskje skulle tro.

Også fargene er svært like hverandre i kvalitet, selv om mørkere deler av bildet fortsatt taler til OLED-ens fordel. Men så kommer vi til lysstyrke, og her er LCD-en i en egen klasse. Spesielt når det kommer klipp med en solfylt himmel ser vi raskt forskjellen, hvor det er et helt annet sting over DX900.

Bevegelsen er det lite å si på, både på LCD-en og OLED-alternativet. Her glir klippene smertefritt over skjermene, og skarpheten på begge er imponerende gode.

Hva denne TV-en kommer til å koste her på berget er ikke kjent, men senere i år skal vi møte alle modellene selskapet kommer med, og forhåpentligvis vil ting avklares da.

4K-spilleren fra Panasonic er også meget blank.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

4K Blu-ray

Her kan du se hva slags utganger du får å boltre deg i.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ved siden av DX900 står det også en spennende enhet, en 4K Blu-ray-spiller. Enheten har fått det kryptiske navnet DMP-UB900, og blir altså sammen med Samsungs alternativ de to foreløbige spillerne som kan gi deg 4K-innhold på fysiske plater i året som kommer.

Også denne modellen er speilblank, uten at vi fikk bekreftet om dette var det endelige utseende. Modellen vil altså uansett kunne spille av de nye Blu-ray-platene som kommer med 4K-oppløsning, og samtidig er støtten for HDR-innhold på plass.

Prisen på denne spilleren er ikke kjent, men flere har antydet at den vil komme til å koste i underkant av 10 000 kroner, uten at dette er noe som er bekreftet av Panasonic.

Det vil i så fall være nesten det dobbelte av hva Samsungs alternativ kommer til å koste. Også denne modellen vil dukke opp senere i år, men når fikk vi ingen avklaring på.

Holder ikke 1000 nits med lysstyrke?
Da bør du lese om dette konseptet fra Sony »

annonse