Til hovedinnhold

LGs buede lydplanke har både Wi-Fi og Bluetooth

Skal fungere med fjernkontrollene til alle de mest populære TV-merkene.

Sammen med 4K- og OLED-teknologien er også det buede designet en trend som for lengst har begynt å gjøre seg gjeldene på TV-fronten. I denne forbindelse har det også dukket opp tilleggsutstyr tilpasset den nye designtrenden, slik som den buede lydplanken fra Samsung vi meldte om i fjor.

I en pressemelding har den sørkoreanske erkekonkurrenten LG nå også dratt sløret av en buet lydplanke, som har fått det lange navnet «Music Flow HS8 Wireless Curved Sound Bar».

Tilpasser lyden til innholdet

Som navnet antyder er det altså snakk om et trådløst produkt med støtte for både Wi-Fi og Bluetooth. Lydplanken leverer en effekt på 360 watt og byr på 4.1-kanals høyttalersystem.

Slik ser den nye lydplanken ut. Foto: LG

I tillegg til å ha det LG kaller et lekkert design har lydplanken også et par andre egenskaper som gjør at den skiller seg litt ut. Produktet kommer med en ny teknologi som selskapet har kalt «i-Sound Mode», som innebærer at lydplanken automatisk tilpasser lydinnstillingene til innholdet som spilles av.

Meningen med denne løsningen er å optimalisere lydopplevelsen til brukere, enten man benytter produktet til å se film, TV eller lytte til musikk. I tillegg til dette har lydplanken også støtte for Google Cast, slik at du kan sende musikk direkte til lydplanken fra PC-en, mobilen eller nettbrettet.

Vises frem på IFA-messen

Et annet aspekt som gjør HS8 litt annerledes er ifølge LG at lydplanken er kompatibel med TV-fjernkontroller fra åtte av de mest populære TV-produsentene, slik at du ikke trenger en egen fjernkontroll til produktet.

De ytre dimensjonene til de kurvede lydplanken er på 1200 mm x 43 mm x 82 mm, og det er mulig å montere produktet på veggen om ønskelig. HS8 skal vises frem på IFA-messen i Berlin i september, og da vil vi antakelig får vite mer om pris og lanseringstidspunkt.

Nå er det også kommet en god nyhet for 4K-TV-eiere: 4K-Blu-ray kan nemlig komme på markedet allerede rundt juletider »

Les også
Samsung lanserer verdens første 4K-Blu-ray-spiller
Les også
Panasonic slipper versting-OLED
Les også
Denne skjermen lar deg lade mobilen din trådløst
Les også
Endelig kan du kjøpe OLED-TV med 4K-oppløsning i Norge
Les også
Laget egen lydplanke til den nye TV-trenden
annonse