Til hovedinnhold

Nå kommer det endelig flere flate OLED-TV-er med 4K-oppløsning

Og to av de nye 4K-OLED-modellene til LG blir ekstremt tynne.

OLED-TV-er med 4K-oppløsningen er fremdeles ganske fåtallige, og folk som foretrekker det vanlige, flate designet har enda mindre å velge mellom, da svært mange av dagens modeller kommet med buet panel. Det skal den sørkoreanske TV-giganten LG nå rette på.

I en fersk pressemelding kunngjør LG, som er blant dem som satser aller hardest på 4K-OLED, at selskapet skal lansere sine aller første flate TV-er i dette segmentet.

Får HDR-støtte

Selskapet skal dra sløret av hele fire nye OLED-apparater til den kommende IFA-messen i begynnelsen av september, hvorav to vil by på 4K-oppløsning og flatt panel. De to TV-ene bærer modellbetegnelsen EF9500 og kommer i størrelsene 55 og 65 tommer.

I tillegg skal LG vise frem to øvrige, buede 4K-OLED-TV-er med modellbetegnelsene EG9100 og EG9200, hvorav begge har en størrelse på 55 tommer.

De flate EF9500-modellene og EG9200 får støtte den såkalte HDR-teknologien (high dynamic range). Denne teknologien går i korte trekk ut på å sette sammen flere ulike eksponeringer av samme motiv til ett, enkelt bilde for å gjengi flere detaljer i bildet.

Tynnere enn de tynneste mobiltelefonene

Teknologien har tidligere vært mest brukt innen stillbildefotografering, men har etter hvert også begynt å gjøre seg gjeldende innen video. Tidligere i år kunne vi for eksempel melde at strømmetjenesten Netflix jobber med å få på plass HDR-teknologien, i samarbeid med nettopp LG.

Ellers bør det nevnes at de 55 tommer store EG9200- og EG9100-modellene blir skikkelig tynne saker. Ifølge LG har TV-ene en livvidde på kun 4,8 millimeter på det tynneste, som er mindre enn selv de aller spinkleste mobiltelefonene på markedet.

Alle TV-ene byr selvsagt ellers på LGs eget operativsystem webOS versjon 2.0. Pris og lansering er ikke kjent, men mer informasjon vil altså bli avslørt på IFA-messen, som starter den 4. september.

Vi testet nylig den seneste 4K-OLED-TV-en fra LG: Den har blant annet knakende godt sortnivå »

annonse