Til hovedinnhold

Spillmoro i kassevis?

I forrige uke prøvekjørte vi bilspillet Asphalt 4: Elite Racing, som topper listen over de mest populære spillene på Nokias spillplattform N-Gage. Denne uken har vi sett nærmere på et annet nyere spill – nemlig Boom Blox. Dette spillet er godt egnet som et tidsfordriv på mobilen, først og fremst fordi det er enkelt å spille, men vanskelig å mestre. Om det er verdt pengene, er imidlertid en helt annen sak - selv om filmregissør Steven Spielberg tilsynelatende skal ha hatt en finger med i spillet (på hvilken måte er ikke nærmere spesifisert.)

Boom Blox koster 60 kroner fra spillplattformen N-Gage, som er tilgjengelig på alle nyere mobiler i N-serien til Nokia, samt Nokia 5320 Xpress Music og Nokia 6210 Navigator. Vi prøvde spillet på en Nokia N96.

Sikt, skyt, suksess!
Målet med Boom Blox er å skyte ned esker som er plassert på noen ”hyller”. Du får plusspoeng for gule og blå esker med en stjerne på, mens røde eller svarte bokser med dødningshode gir deg minuspoeng. For å fullføre et nivå, må du får et visst antall poeng. Men her kan du få enten gull, sølv eller bronse, så dersom du ikke er kravstor på poengene, skyter du deg kjapt til neste nivå.

I starten var Boom Blox lekende lett, og vi skjønte egentlig ikke helt poenget med å skyte ned boksene fra hyllene – særlig når det var såpass lett. Etter kort tid ble imidlertid spillet noe mer krevende, og også artigere å spille. Med nye bokser som sender ”poeng-boksene” i hytt og pine, samt eksploderende kanonkuler plassert på brettet, måtte du tenke over hvor du skulle sikte før du avfyrte et skudd. Det kan være mange bokser som gir pluss- eller minuspoeng i brettet, og antall skudd du har til rådighet per brett varierer også. Om du ikke klarer bronsekravet, kan du prøve brettet på nytt. Det kan du også dersom du tror du har sjanse til å ta gullpokalen.
(Artikkelen fortsettes.)

You win?
Til tross for at det er tilfredsstillende å få høre at du er en vinner etter hvert brett, kan Boom Blox fort bli litt kjedelig. Dette er absolutt ikke et spill du spiller i timevis, men som enkel underholdning på buss- eller togturen funger det bra. Grafikken er enkel, men helt kurant for denne type spill. Du slipper også å styre så mye rundt i selve spillet (kun når du sikter), noe som må sies å være en fordel. Spillet går heller ikke på tid.
(Artikkelen fortsettes.)

 Om det er verdt de 60 kronene N-Gage krever for fullversjonen kan nok likevel diskuteres, da det finnes bedre mobilspill fra N-Gage til omtrent samme pris. Vi anbefaler at du i alle fall laster ned gratisversjonen av Boom Blox først, før du eventuelt punger ut den nevnte sum for et spill som kanskje ikke er verdt det.

Mer om
annonse