Til hovedinnhold

Age of Empires III på N-Gage

(Publisert 28.04.2009)
Mobilspill generelt blir stadig bedre, og Nokias N-Gage plattform har nå fått et nytt tilskudd av beste kvalitet – Age of Empires III Mobile. Dette er mobilversjonen av det populære PC-spillet, og ved første øyekast virker det meget spillbart også på mobilen. Spillet kan snart lastes ned til alle Nokia-mobiler som har støtte for N-Gage, og vil koste 80 kroner.

Selv om prisen er relativt høy, får du imidlertid nokså god valuta for pengene dersom du kjøper dette spillet.

Vest mot Øst i historisk kamp
Vi testet Age of Empires III Mobile på en Nokia N96, og prøvde først å spille med mobilen horisontalt, med spilltastene synlige. Dette var veldig krøkkete, så vi byttet til vertikalt display – og da gikk alt så meget enklere.

Året er 1565, og 48.000 soldater fra det Ottomanske rike invaderer middelhavsøya Malta. Ridderne av Malta er bare 6.100 – gjett hvilken side du er på? Du skal altså forsvare vest-Europa mot Ottomanene i en historisk strategisk kamp for overlevelse. Dette innebærer å bygge opp en sivilisasjon og ikke minst være militært utrustet til å vinne over motstanderen. Du kan enten spille ”Campaign” – som tar deg igjennom hele historien på forskjellige brett –, eller ”Skirmish” – en kamp fra scratch mot din motstander på ulike brett. Vi likte begge spillmodusene.

Du starter spillet med minst en ”settler” – en arbeider som kan utvinne ressurser –, samt et ”Town Center”, der du kan produsere nye ”settlers”. Etter hvert som du får flere ressurser, kan du bygge flere bygninger, og militære figurer. Deretter må du forsvare deg, eller gå til angrep på Ottomanene for å vinne brettet. I ”Campaign-mode” får du oppgaver du må løse. Du kan pause spillet og gjøre taktiske trekk, og det bør du gjøre fra første stund. Hvis ikke blir det mye kjapp scrolling på kartet for å få gjort alle dine trekk i tide.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Oppslukt fra første stund
Spillet har en anbefalt aldersgrense på 12 år (fra amerikanske myndigheter), og det er greit nok. Man bør være minst 12 år for i det hele tatt å kunne forstå spillet, men det er nok bedre egnet for litt eldre mobil-gamere. Vi ble oppslukt av Age of Empires III Mobile fra første stund, og synes dette er et av de klart beste – og mest egnede – mobilspillene N-Gage har å tilby. Grafikken lever opp til forventningene og spillbarheten er utmerket– dette spillet er rett og slett bra.

Liker du strategispill som Age of Empire og Civilization på PC- eller konsoll, er Age of Empires III Mobile en glimrende erstatning når du er borte fra PC- eller TV-skjermen. Å betale 80 kroner for et mobilspill er sjeldent noe vi anbefaler, men dette er unntaket.

Mer om
annonse