Til hovedinnhold

Mobilspill i vinden

Det er ingen enkelt oppgave å samle inn statistikk for spillnedlastninger til mobilen. Ettersom Apple ikke offentliggjør sine nedlastningstall for norske iPhone-brukere, er det dessuten umulig å trekke klare konklusjoner over hvorvidt vi nordmenn spiller noe særlig mobilspill. Vi har imidlertid spurt NetCom og Telenor om hvor mange av deres kunder som i snitt laster ned spill til mobilen sin, og tallet er såpass høyt at vi trygt kan si at mobilspill er i vinden.

Med stadig bedre telefoner, med stadig bedre skjermer og bedre taster, åpnes også mulighetene for mer underholdning i form av spill til mobilen.

Flere tusen nedlastninger per uke
Som mobilbruker har du tilgang til utallige mengder forskjellige spill, enten via din operatørs egne kanaler, individuelle innholdsleverandører, App Store (hvis du har iPhone), N-Gage (hvis du har en kompatibel Nokia-mobil), eller Play Now Arena (hvis du har en Sony Ericsson-mobil), for å nevne de vanligste. Telenor har nylig foretatt målinger på hvor mange som er bitt av mobilspillbasillen blant deres kunder.

- Så langt i år lastes det ned i gjennomsnitt 7800 spill i uka. På en måned lastes det ned i overkant av 30 000 spill, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Mobilen.no.

- Gutter og menn er litt ivrigere enn jenter og kvinner, fordelingen mellom kjønnene er 57 prosent mot 43 prosent – i guttenes favør, legger han til.

(Artikkelen fortsettes.)

Markant økning siden 2008
Krokan sier videre at deres kunder laster ned flere spill i år enn i fjor.

- Antall nedlastede spill har økt med 19 prosent fra 2008 til 2009. Telenor skal drive dette markedet fremover, og allerede ser vi altså en meget positiv utvikling på vår mobilspillsatsning, selv om vi knapt har markedsført disse tjenestene, sier han.

- Telenor vurderer ulike måter å styrke spillsatsningen på. Blant mulighetene vi ser på, er en leieordning; Det vil si at du til en fast månedspris kan teste ut så mange spill du vil, og spille så ofte du vil, avslutter Krokan.

Telenors Topp 10 mobilspill

1.  Bejeweled

2.       Tetris Classic (R)

3.       Family Guy: Uncensored

4.       Bubble Popper

5.       Guitar Hero 3

6.       Guitar Hero World Tour

7.       Worms 2008

8.       Championship Manager 09

9.       Rollercoaster Revolution 99 Tracks

10.   Hannah Montana Secret Star

Erstatter Nintendo DS?
Også NetComs kunder er ivrige mobilspillere, skal vi tro innholdssjef Marius Halle i NetCom. Han sier til Mobilen.no at de har i snitt 3-400 nedlastninger hver dag – altså anslagsvis 2500 i snitt per uke.

- Spill er populært og mange benytter seg nå av spill på mobiltelefon i stedet for andre håndholdte spillkonsoller. Bedre mobilterminaler gjør at spillopplevelsen blir bedre og bedre, og stadig flere ser denne muligheten, sier Halle.

- Samtidig ligger mobilspill under spill til for eksempel Nintendo DS og andre i pris, avslutter han.

Mer om
annonse