Til hovedinnhold

Vi prøver Årets Mobilspill via N-Gage

Real Football 2009 stakk av med seieren i kåringen av Årets Mobilspill på Mobile World Congress tidligere i år, og nå er spillet også tilgjengelig på Nokias N-Gage-plattform. I motsetning til mobilversjonen av Fifa 09, er Real Football 2009 faktisk et morsomt fotballspill.

Det oppdaget vi ganske kort tid etter at vi prøvde spillet på en Nokia N96.

Bedre enn Fifa 09 for mobil
Spillprodusent Gameloft – som også står bak bilspillet Asphalt Elite Racing – har gjort en bedre jobb med Real Football 2009 enn det Electronic Arts har gjort med mobilversjonen av Fifa 09. Selv som svoren Fifa-fan på konsoll opplevdes dette spillet nemlig som hakkete, kronglete og kjedelig i lengden. Vi fryktet det samme med Real Football 2009, men ble i stedet positivt overrasket.

Et problem med fotballspill på mobilen er at du sjelden har en god nok navigeringstast for å kunne styre spillernes bevegelser. Det har du heller ikke med en Nokia N96, men det gikk likevel smertefritt med Real Football 2009. På Nokia N96 holder du mobilen på langs, og skyver telefonen slik at spilltastene kommer til syne.

(Artikkelen fortsettes.)

Enkelt og gøy
Spillerne dine løper delvis automatisk, og du kan holde inne ”midttasten” for å presse motspilleren som har ballen. Når du har ballen, bruker du navigasjonstasten for å styre i den retningen du ønsker å løpe, sentrer til en medspiller med ”midttasten”, finter med ”B” (firkanttast på N96), og skyter med ”A” (rundingstast på N96). Kraften av skudd og pasninger bestemmes av hvor hardt du trykker. Alt dette fungerer meget bra, uten merkbare ”hakk” i spillet. Det går imidlertid litt langsomt, men det er også nødvendig for spillopplevelsen.

Lyden er ikke glimrende, men likevel helt grei til å være et mobilspill. Når du scorer, lager frispark, får rødt kort etc. dukker det opp et bilde av den tidligere Tottenham-legenden Gary Lineker – som senere har gjort karriere som kommentator – sammen med et par unødvendige linjer: for eksempel ”That wasn’t so obvious, but the ref declared a freekick” og ”There’s a real chance for a goal here!”

(Artikkelen fortsettes.)

Man Red
Gameloft har ikke de samme rettighetene til navn på fotballag og stadioner som Fifa 09 på mobil. Spillernavnene er likevel stort sett korrekte, og mange av klubbene har også riktige navn. Når det er snakk om et mobilspill, føler vi at dette ikke har så mye å si. Det er fullt mulig å grisebanke ”Liverpool” med ”Man Red”, og fortsatt få den kortvarige tilfredsstillheten. Så kan du heller spille med Liverpool FC og Manchester United på konsoll eller PC.

Du kan spille både cup og turneringer med både klubblag og landslag, men vi foretrekker å spille ”Exhibition” (oppvisningskamp) eller ”Penalty Kicks” (straffesparkkonkurranse). Konklusjonen er at Real Football 2009 er meget spillbart dersom du er fotballinteressert, og definitivt et av de beste mobilspillende som er tilgjengelig via N-Gage.

Du kan laste ned gratis demo av spillet, men fullversjonen koster 80 kroner.

Mer om
annonse