Test av Texas Hold’Em Poker
(Publisert 28.1.2010)
Det er ikke et nytt spill – faktisk er det flere måneder siden jeg kjøpte og lastet ned Texas Hold’Em Poker til min mobil. Men det er et mobilspill som jeg har fått sansen for, både grunnet god underholdning og det faktum at spillet har en ting eller fem å lære bort når det gjelder poker. Fra før kunne jeg omtrent ingenting om Texas Hold’Em annet enn basisregler og generell kutyme. De ytterst få gangene jeg har spilt ”live” har taktikken vært å ”psyke ut” spillerne rundt bordet ved å skryte hemningsløst av at en kompis av meg, Alexander Strandli, kom på tredjeplass i European Poker Tour for noen år siden og at han hadde lært meg masse triks – med variabelt hell. (Selvsagt bare en bløff, fordi han holder sine kort tett til brystet).
Jeg trodde før at omtrent ”hvem som helst” kunne bli pokermillionær i en av disse store turneringene i Las Vegas eller Monaco med litt flaks, men har innsett at det rett og slett ikke stemmer. Det er imidlertid kanskje ikke så alt for mye som skiller hveten fra klinten, og Gamelofts Texas Hold’Em Poker til mobilen kan meget vel forvandle en ganske håpløs pokerspiller til en som kan yppe seg med de halvgode. Dessuten er det god underholdning for alle med en moderat interesse for poker.
Spill deg god
Pokerspill til mobilen har kommet i mange varianter, men det som skiller Gamelofts variant fra 2009 fra de jeg har prøvd tidligere, er at her er det et høyt fokus på å lære opp spilleren til å bli en dyktigere pokerspiller. Foruten ”Classroms”, hvor du kan lære deg regler, strategi, oddskalkulering og øve på ulike scenarioer, har du alltid tilgjengelige tips når du spiller – som for eksempel kan hjelpe deg med å øke ditt ”bet” i forhold til det du ønsker å oppnå (mer penger i potten, at motstanderen kaster seg eller syner.) Disse hjelpemidlene overså jeg totalt den første tiden jeg spilte mobilspillet, men etter hvert som turneringene ble vanskeligere, skjønte jeg at dette kanskje kunne ha noe for seg.
Akkurat det med oddskalkulering er noe jeg aldri har ofret en tanke når jeg har spilt poker, men nå skjønner jeg at dette er helt avgjørende når det gjelder å evaluere ”hand strength” – altså om dine to kort på hånden har en god- eller dårlig sjanse til å vinne potten. De leksjonene som mobilspillet tilbyr var gull verdt for meg, og jeg merket at jeg spilte betraktelig bedre etter å ha fullført disse øvelsene. Og for en som i alle år har hatet mattematikk og utregning, må jeg innrømme at akkurat disse ”poker-mattetimene” var både morsomme og nyttige.
Texas Hold’ Em Poker 2009 fra Gameloft er lett nok til at du kommer godt i gang, men samtidig så vanskelig at det tar tid å vinne de ulike turneringene. Jeg testet spillet på en Samsung Omnia HD, men det skal også være tilpasset en rekke andre mobiler.
(Artikkelen fortsettes.)
Glimrende tidsfordriv
Et pokerspill trenger ikke akkurat ha glimrende grafikk, og det har heller ikke Texas Hold’ Em Poker 2009. Men grafikken er absolutt tilfredsstillende, og er fullt på høyde med det du kanskje kjenner fra nettbaserte pokerspillaktører. Brukergrensesnittet er imidlertid veldig bra, noe som både gjør det enkelt å spille og gjør at det skal mye til før du går lei av spillet. Med det mener jeg at menyene er oversiktlige og lett tilgjengelige, knappene på touchskjermen er store nok og animasjonene fungerer godt. Du kan også trykke ”skip” dersom du ikke vil vente på at alle de andre spillerne skal syne, kaste seg eller ”bette” (Sorry, jeg kjenner ikke norsk pokerterminologi). Selv om du avslutter spillet midt i en turnering eller ”cash-game” fortsetter du der du slapp neste gang du åpner spillet. Det gjorde at jeg ofte spilte et par runder mens det var reklamepause på TV, på T-banen, på togstasjonen eller andre situasjoner med litt dødtid.
Hvis du kan Texas Hold’ Em-reglene fra før, kan du gå i gang med spillet med en gang. Ellers kan du starte med Classrooms, etter å ha lest igjennom How to Play.
(Artikkelen fortsettes.)
Spillmodus
Du kan velge mellom Exhibition, Career Mode eller Heads Up. Velger du førstnevnte lager du din egen turnering eller cash-game og kan velge vanskelighetsgrad etter eget ønske. Velger du Heads Up spiller du kun mot én annen spiller. Jeg fokuserte imidlertid mest på Career Mode, der man starter med en turnering i Los Angeles. Ved å vinne turneringen (enkel vanskelighetsgrad), får du nok penger til å kjøpe deg plass i en turnering i Miami. Og slik fortsetter det. Men dersom du ryker ut i Miami-turneringen, må du nok til å begynne med vinne den første turneringen på nytt for å ha råd til å komme deg videre.
Du kan imidlertid også vinne penger i Exhibition- eller Heads Up-mode som kan brukes i karrieremodus. Etter Miami følger tre-fire andre steder før den siste turneringen finner sted i Monaco. Det blir dyrere og dyrere å kjøpe seg plass i de ulike turneringene.
(Artikkelen fortstettes)
Ufrivillig juks
Etter mange timers spill totalt sett, over et par måneder, hadde jeg sakte men sikkert spilt meg frem til Como Lake i karrieremodus. Denne turneringen hadde jeg store problemer med å vinne. Så skjedde det plutselig noe; alle spillerne gikk ”All in”, men jeg kastet min dårlige hånd. Det førte til at alle spillerne bortsett fra vinneren var ute, og jeg ble sittende å spille ”Heads up” mot den som tok alle pengene i forrige runde. Jeg hadde ikke nubbsjanse til å spille meg til første plass, men andreplassen ga en veldig pen sum penger likevel. Neste runde skjedde det samme, og jeg håvet på ny inn en stor pengesum. Og igjen. Og igjen. Og igjen.
Jeg skjønte jo at spillet hadde hengt seg opp. Men ettersom jeg neppe ville klare å komme meg til Las Vegas eller Monaco uten å spille i atskillige flere timer, benyttet jeg anledningen til å jukse meg til noen millioner spilldollar. Jeg lukket spillet, og neste gang jeg startet det var alt normalt igjen – bortsett fra at jeg altså hadde plusset på noen millioner på bankkontoen. For min del førte dette til at jeg kom til de siste turneringene, men det førte også til at jeg ikke gadd å spille Texas Hold’ Em Poker 2009 så ofte. Så skjer dette når du spiller, bør du kanskje vurdere om det er verdt å jukse.
(Artikkelen fortsettes.)
Konklusjon
Texas Hold’ Em Poker 2009 fra Gameloft koster 50 kroner (i alle fall via Samsung Fun Club), og ettersom dette utvilsomt er blant mobilspillene jeg har brukt mest tid på noensinne, må jeg også innrømme at det er verdt pengene. Å ta et slag poker på mobilen synes jeg var et glimrende tidsfordriv, men særlig Classroms-leksjonene gjorde mobilspillet til mer enn bare underholdning.
Jeg tør påstå at jeg har blitt en noe mindre dårlig pokerspiller etter å ha spilt Texas Hold’ Em Poker 2009, og det kan komme godt med på hytteturer i lang tid fremover. Tommel opp!
Gameloft Texas Hold'em Poker 2009