Til hovedinnhold

Spore Origins på N-Gage

Du har kanskje prøvd evolusjonsspillet Spore på PC? Det hadde ikke vi da vi prøvde mobilversjonen Spore Origins som nå er tilgjengelig via Nokias spillplattform N-Gage. Skepsisen meldte seg umiddelbart når vi leste kjapt hva spillet går ut på; du skal rett og slett føre din ”spore” gjennom evolusjonen. Altså, din amøbelignende vannskapning skal spise andre arter, vokse seg stor, få egenskaper, og etter hvert krabbe opp på land som en ny art og derpå tilegne seg flere egenskaper.

For 60 kroner kan du spille Spore Origins via N-Gage på din kompatible Nokia-telefon.

Les også: Age of Empires III på N-Gage

Les også: Need for Speed Undercover til N-Gage

Avansert ”Snake”?
Som sagt var vi litt skeptiske til selve ideen med dette mobilspillet. Når menyen i tillegg var litt treg og hakkete, hjalp ikke det nevneverdig da vi skulle prøve spillet for første gang. Men førsteinntrykket ble imidlertid totalt forandret da vi satte i gang med spillet – dette var både originalt og spennende, passende som mobilspill, god grafikk og lyd, og ikke minst meget spillbart.

De første brettene kan sammenlignes – eller i alle fall forklares – som en slags avansert utgave av det tidlige PC-spillet Snake. Du skal svømme rundt og spise mindre kryp for å vokse deg større og fylle opp DNAet ditt. Etter hvert som du kommer lengre i spillet kan du endre utseende på din ”Spore”, og gi den egenskaper som gjør den raskere, mer motstandsdyktig eller mer offensiv. Dette er gøy en god stund, men vi skulle gjerne sett at Spore’n vår vokste kjappere, og kom nærmere stranda litt kjappere.
(Artikkelen fortsettes.)

Fra svært lett til ganske vanskelig
For selv om undertegnede har spilt en del N-Gage-spill i det siste – og er sånn sett ingen nybegynner –, blir Spore Origins nokså komplisert etter hvert. Vi stoppet på Level 9, etter gjentatte mislykkede forsøk på å klare brettet. De første 6-7 brettene går lekende lett, og er definitivt morsomme. Etter dette krever det nok litt høyere konsentrasjon og litt mer vilje for å avansere.

Konseptet er utvilsomt langt mer underholdende enn vi først antok, så vi regner med at spillet bare blir morsommere dersom du virkelig får det til – og kommer deg opp på land. Det er vanskelig å bedømme om spillet er verdt de 60 kronene, men vi heller mot det. Alt i alt er det et fornøyelig mobilspill. Vi vil likevel anbefale at du laster ned prøveversjonen av spillet før du kjøper det, for å forsikre deg om at dette er din type spill. Likte du det svært enkle spillet Snake, vil du trolig også like Spore Origins til N-Gage.

Mer om
annonse