Til hovedinnhold

Sniktitt på nytt N-Gage-spill

Nokia har tilsynelatende et sterkt ønske om at du skal bedrive dødtiden din med å spille spill på mobilen. Spillplattformen N-Gage byr på en rekke spill, også mobilversjoner av populære konsollspill, som for eksempel Fifa 09, Crash Bandicoot Nitro Cart, Metal Gear Solid, The Sims 2 og Brothers in Arms. Pris per spill er 80 kroner.

Vi lastet ned fullversjonen av Asphalt 4:Elite Racing og prøvde det på en Nokia N96. Dette spillet, og alle andre N-Gage-spill er imidlertid tilgjengelige som gratis demo via N-Gage.

Asphalt 4: Elite Racing
Bilspill funker ofte bedre på mobilen enn man kanskje skulle tro. Asphalt-serien har vært blant de mest populære spillene som N-Gage tilbyr, med demoversjoner av tidligere utgaver forhåndsinstallert på en rekke Nokia-mobiler. Den fjerde utgaven av Asphalt – med tilnavnet Elite Racing – fungerer på alle nyere mobiler i N-serien til Nokia, samt Nokia 5320 Xpress Music og Nokia 6210 Navigator.

Har du spilt spill som Gran Turismo eller Project Gotham Racing på en spillkonsoll, ser du at Asphalt 4: Elite Racing går omtrent ut på det samme – bare noe enklere, og tilpasset mobilen. Ved å trykke ”Instant play”, starter du et nytt race. Her kjører du et race og plukker opp blinkende tanker med nitrogendioksid som kan sprøytes inn i motoren med 5-tasten – noe som vil øke farten betraktelig.
(Artikkelen fortsettes.)

Med fullversjonen kan du også velge ”Career”, hvor du kan velge ulike biler (som kan oppgraderes), og nye ”heiajenter” (- choose your lady), som vises før spillet startes. I karrieremodus vinner du penger basert på hvor godt du kjører, og kan kjøpe nye biler eller oppgradere motor, dekk og så videre, etter hvert. Du kan også velge blant flere heiajenter, jo lengre ut i spillet du kommer. I tillegg til ”nitro-flasker” kan du også plukke opp blinkende dollartegn som gir deg mer penger. Dette bruker du også til oppgraderinger.

Artig spill
Du kan kjøre i Hollywood, New York, Paris, Monaco, Dubai og Shanghai, og du har flere valgmuligheter når det gjelder type spill – deriblant ”Beat ’em all”, hvor målet er å ødelegge motstandernes biler. Det enkleste på en Nokia N96, er å ha mobilen ”vanlig vei”, og styre med tastene 4 (venstre), 5 (nitro) og 6 (høyre), men du kan også rotere skjermen og styre med henholdsvis 8, 5 og 2 (da styrer du kun med tommelen).
(Artikkelen fortsettes.)

Dette er utvilsomt blant de beste mobilspillene N-Gage har å by på; det er enkelt nok til at du mestrer det i starten, og blir gradvis vanskeligere samtidig som du blir flinkere, 3D-grafikken er god, og mulighetene i karrieremodus byr på timevis med mobil underholdning. I tillegg har du anledning til å spille dette spillet med andre, enten via bluetooth eller såkalte N-Gage Arena. Asphalt 4: Elite Racing kan absolutt anbefales, men vi synes 80 kroner er i overkant dyrt for et mobilspill, tross alt.

Mer om
annonse