Til hovedinnhold

Nokia ruller ut N-gage

Alle med litt mobilhistorikk vet hvordan det gikk med de to første N-gage-mobilene. Den første var som å snakke i et tacoskjell, mens den andre rett og slett bare var klumpete og klønete. Nå har de innsett at dette fungerer dårlig, og gjør N-gage om til en spillplattform for mobiltelefoner.
Grafisk overlegen
Ansvarlig for alle tjenester i Nokia Skandinavia, Christophe Joyau, har tatt turen til Norge for å forsøke og overbevise skeptiske journalister om hvorfor N-gage kommer til å ta rotta på alt annet som finnes av mobile spill.
- Grafikken er selvsagt det første man legger merke til. Ingen andre plattformer kan levere noe som er i nærheten. Vi har også muligheten til å vise full 3D. Vi har også åpnet for langt mer seriøse multiplayermuligheter enn tidligere, både når det gjelder spill, ranking og et mobilt samfunn. Vi ser også gjennom undersøkelser utført i England at 90 prosent av de spurte har spilt mobilspill, mens bare seks prosent har kjøpt. Det er enorme inntjeningsmuligheter i dette markedet, sier Joyau
Ligner ikke grensesnittet veldig på det vi ser på Xbox, spør vi.
- Jo, og det tar vi som et kompliment, smiler Joyau lurt tilbake


Solide partnere
Det mange har slitt med tidligere er mangelen på gode lisenser. Nå har imidlertid Nokia gjort hjemmeleksene sine og fått spillgigantene Electronic Arts, THQ, Vivendi Universal og Capcom, samt gigantiske Gameloft. Oskari Hurme fra Gameloft er ikke i tvil om at dette kommer til å bli et fortsatt godt samarbeid i fremtiden.
- N-gage er en så kraftig plattform at det gir oss helt nye muligheter. Mange av våre tidligere spill har solgt over 10 millioner, og det er klart at nå med økt satsing ser vi lyst på fremtiden. Vi kommer til å ha to spill klare til lansering, og ytterligere fire i løpet av de neste månedene, sier Hurme.
Ulike prisløsninger
Det kommer ikke til å bli gratis å laste ned spill til N-gage, men det vil bli muligheter for å laste ned demoer av alle spill Nokia lanserer. Når det gjelder prisen for å kjøpe et spill har Nokia laget en todelt løsning. Du kan enten kjøpe et fullt spill for mellom 60 og 80 kroner, eller du kan leie for 15 kroner per dag, eller 40 kroner for en uke. Du kan også velge om du vil betale med kredittkort eller om du vil ha det på mobilregningen din.
- Leieløsningen vet vi ikke om vil fungere i det skandinaviske markedet, men vi synes det er spennende og har lyst å gjøre et forsøk. Fordelen med spillene du laster ned, er at du fritt kan overføre de i tilfelle du kjøper deg en ny Nokia-telefon, fortsetter Joyau.
Lovende
Vi fikk som sagt teste en rekke av de nye spillene, og til tross for en viss skepsis ble vi ganske fort overbevist. Både Joyau og Hurme har faktisk helt rett når de sier at det ikke finnes noe lignende på markedet. Foreløpig er ikke endelig dato for den nye tjenesten satt, men den ligger ikke langt frem i tid.
Følgende telefoner vil ha støtte for N-gage ved lansering: N81, N81 8GB, N82, N95 og N95 8GB, N73, N93i og N93

Mer om
annonse