Til hovedinnhold

Microsoft har avslørt lanseringstidspunktet for Windows 10 til mobil

Og listen over de første mobilene som får oppgraderingen foreligger også.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

PC-versjonen av Windows ble nylig endelig offisielt lansert, men hittil har Microsoft ikke angitt noe spesifikt tidspunkt for den også etterlengtede mobilversjonen av operativsystemet. Nå ser det imidlertid ut til at selskapet har avslørt tidspunktet.

I et intervju med nettstedet iAfrica.com kunne sjefen for Windows-avdelingen ved Microsoft SA (Software Assurance), Anthony Doherty, nemlig fortelle at mobilutgaven av Windows 10 vil komme i løpet av november måned.

Stort fokus på mobilaspektet

Doherty kunne ikke spesifisere datoen noe nærmere, og så heller ikke ut til å fastslå med sikkerhet at det faktisk ville komme i november, men anga dette som «tidsvinduet» selskapet sikter seg inn mot.

Lumia 640 er blant de første ti mobilene som får Windows 10-oppdateringen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Avdelingssjefen kunne også fortelle at Microsoft har hatt et stort fokus på mobilsiden ved Windows 10 og at det mobile aspektet «ligger i operativsystemets natur». Han ga for øvrig også en kjapp kommentar til de store kuttene i selskapet, som han sa har ligget i kortene i lengre tid og henger sammen med intern overlapping mellom avdelingene.

Blir først tilgjengelig på ti Lumia-modeller

Samtidig har blant andre nettstedet Neowin fått med seg at Microsoft nå har listet opp hvilke telefoner som får Windows 10-oppgraderingen først, på sin egen produktside. Modellene er Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830, og Lumia 930.

Microsoft presiserte overfor Neowin at dette er mobilmodellene som får Windows 10 først, altså ved lansering, og at andre mobilmodeller deretter vil følge. Dermed er det uvisst når for eksempel toppmodellen Lumia 1520, som ikke er med på listen, får oppdateringen.

Windows 10 er selvsagt også tilgjengelig på nettbrett: Slik opplever vi nettbrett-versjonen av det nye operativsystemet »

(Via PhoneArena)

annonse