Rykte

Nye rykter om Microsofts kommende topp-Lumia

Kan bli dyrere enn iPhone 6 og Galaxy S6.

Den siste tiden har det stormet litt rundt Microsoft og deres satsing på Windows-telefoner. Toppsjef Satya Nadella skal kutte hardt i det som pleide å være Nokia, og flere analytikere og nettsteder tror det vil bety færre Lumia-modeller fremover. Samtidig går nå rykter om at to nye toppmodeller er på vei fra selskapet.

Skal vi tro på disse ryktene, om Lumix 940 og Lumia 940 XL, er ikke ambisjonsnivået for toppmodellene senket, enn så lenge. De kan nemlig bli både mer velutstyrte og dyrere enn de dyreste av dagens toppmodeller, nemlig Apple iPhone 6 og Samsung Galaxy S6.

Les også: Toppmodell med knallskjerm trolig på vei fra Microsoft

Finn frem en ekstra klype salt

Denne gangen er det Phonearena som bringer videre ryktene, først publisert av det nederlandske nettstedet MyWindows. Nettstedet har siden fjernet artikkelen det er snakk om, og vi vet ikke hvorfor den er tatt ned, men du bør muligens ta disse ryktene med en ekstra klype salt. Utover den vanlige, altså.

De nye ryktene setter altså en skyhøy prislapp på de kommende modellene, uten å gå i detalj om hvor mye dyrere de kan bli. Samtidig hevdes det at modellene ikke vil bli bygget i metall slik som de argeste konkurrentene, men i stedet skal bygges i plastvarianten polykarbonat.

Kraftig maskinvare

Informasjonen ser ellers ut til å sammenfalle med det vi tidligere har hørt om de to telefonene. Ved siden av pris og byggematerialer er kanskje den viktigste nye påstanden om de to telefonene at begge vil være utstyrt med øyeskanner når de dukker opp. Det finnes flere ulike måter å bruke øyet til identifisering på, men det er skanning av iris som nevnes av Phonearena.

Ellers vil Lumia 940 XL kunne bli utstyrt med en skjerm på 5,7 tommer med 1440p-oppløsning. En Snapdragon 810-brikke skal stå for kraften, mens 3 gigabyte minne sørger for god ytelse ved flere samtidig oppgaver. Kameraet skal ha fått PureView-merket og en oppløsning på 20 megapiksler. Det eksperimenteres mye med ulike belysningsløsninger for mobilkamera om dagen, og Lumia 940-modellene skal det visstnok bruke hele tre ulike LED-lys til å lyse opp motivet.

Den ordinære Lumia 940-modellen later til å bli relativt lik storebror, men med litt svakere innmat. Her er det snakk om en full-HD-skjerm på 5,2 tommer, med Snapdragon 808 som motor og like mye minne som i XL-modellen. De to modellene skal også dele kameraspesifikasjoner.

Hvor sikre er ryktene?

For å oppsummere; vi har hørt mange av disse ryktene før, og jo oftere et fast spesifikasjonsark repeteres for en ryktemodell, desto sikrere er det ofte at det er hold i det. Men hva det kan skyldes at originalkilden for disse ryktene nå har tatt dem ned igjen vet vi ikke. Påstandene om pris, byggematerialer og øyeskanner er altså relativt usikre.

Det er ventet at telefonene kan dukke opp i november. Det er allerede kjent at Windows 10 vil bruke noe lenger tid på å bli lansert for mobiler enn for PC og nettbrett. Dermed blir de to telefonene sannsynligvis blant de første som dukker opp med Windows 10 forhåndsinstallert.

Vi prøvekjørte Windows 10 på telefoner tidligere i år:
Allerede da var opplevelsen overraskende god »

Les også
Her er den nye Lumia-toppmodellen i all sin prakt
Les også
Dette skal være prototypen til Microsofts nye Lumia-toppmodell
Les også
Microsoft har avslørt lanseringstidspunktet for Windows 10 til mobil
Les også
Derfor valgte Microsoft å gjøre Windows 10 gratis
Les også
Apple får nesten hele overskuddet fra verdens mobilsalg
Les også
Lumia-toppmodell med knallskjerm er trolig underveis
Les også
Billigtelefonen kan noe de svindyre ikke kan
Les også
Microsoft Lumia 640 LTE: Ferdig snakka: Du får ikke mer mobil for 1500 kroner
annonse