Til hovedinnhold

Microsoft kutter nesten 8000 stillinger

Gjennomfører dramatiske omstillinger i mobilavdelingen.

shutterstock202374871

Microsofts overtakelse av Nokias mobilavdeling foregikk ikke helt uten dramatikk, da selskapet kort tid etter oppkjøpet kunngjorde kraftige og kontroversielle kutt i den nyervervede mobilvirksomheten. Microsoft er imidlertid på ingen måte ferdig med omorganiseringene, og nå meldes det om nye, betydelige nedskjæringer.

Sjefen sjøl, Satya Nadella, publiserte nylig et brev på Microsofts nyhetsside hvor han kunngjør at selskapet kommer til å kutte rundt 7800 stillinger globalt som følge av videre omstillinger.

Nedskrivning på 7,6 milliarder dollar

Kuttene vil hovedsakelig ramme mobilvirksomheten, og skal ifølge Nadella gjennomføres i løpet av de neste månedene. I tillegg til dette melder sjefen at selskapet også foretar en nedskrivning på hele 7,6 milliarder dollar, relatert til anskaffelsen av Nokias mobilavdeling.

Microsoft-sjef Satya Nadella vil effektivisere selskapets mobilvirksomhet. Foto: Microsoft

Nedskrivning vil si at et selskap registrerer et verditap som følge av lavere forventet fortjeneste fra for eksempel oppkjøp av nye virksomheter, og dermed en reduksjon i verdien av de nye midlene.

Nadella kan imidlertid forsikre at Microsoft fremdeles er dedikerte til sin mobilvirksomhet, men at selskapet må ha et «smalere» fokus. I praksis betyr dette at strategien skal endres fra å prøve å etablere en egen, selvstendig mobilvirksomhet til å inkludere mobile enheter i et helhetlig Windows-økosystem, som jo er mye av poenget med nye Windows 10.

Vil effektivisere mobilsatsingen

Microsoft-sjefen sier ellers at de vil «effektivisere» mobilvirksomheten ved å på kort sikt satse på bedre mobile produkter, noe som ser ut til å indikere at vi kanskje får se færre Lumia-mobiler fremover, men av høyere kvalitet.

Selskapet har også langsiktige ambisjoner om å utnytte Windows-økosystemet til å skape «innovasjon» og «nye kategorier» innen sin mobilvirksomhet. Ifølge Nadella vil nytenkningen være orientert mot å skape flere mobile opplevelser på tvers av alle enheter, inkludert mobiltelefoner. Hva disse litt abstrakte planene vil innebære i praksis gjenstår selvsagt å se.

Microsoft har allerede spennende mobilmodeller på trappene: Ryktene sier at Lumia 940 XL med knallskjerm er underveis »

(Via The Verge)

annonse